Κρέπα γλυκιά ή αλμυρή;
Οι μαθητές του Γαλλόφωνου Τμήματος της ΣΤ΄ τάξης είχαν την τύχη να επιλέξουν ανάμεσα στις δύο γεύσεις και να γευτούν την βελούδινη υφή κρέπας που έφτιαξαν οι ίδιοι με τα χεράκια τους στο σπίτι και τις απόλαυσαν στην τάξη, βιώνοντας έτσι ένα από τα έθιμα της Γαλλίας που πραγματοποιείται στις 2 Φεβρουαρίου.
Στην Fête de la Chandeleur, γνωστή ως η Υπαπαντή του Χριστού, σύμφωνα με την αρχαία παράδοση στη Γαλλία ,τα μέλη των οικογενειών τρώνε κρέπες. Το στρογγυλό τους σχήμα, σε σχήμα ήλιου, και το χρυσαφένιο χρώμα τους, θυμίζουν τον ηλιακό δίσκο και την επιστροφή στο «φως». «Χριστός, φως των εθνών». Θυμίζουν όμως και την επιμήκυνση της ημέρας που οδηγεί στην άνοιξη, το φως μετά τον σκοτεινό και κρύο χειμώνα.
Οι μαθητές μαζί με την υπεύθυνη καθηγήτρια των Γαλλικών Ελευθεράκη Κυριακή, απόλαυσαν μία μέρα προσφοράς, συνεργασίας, ομαδικότητας και χαράς, αναβιώνοντας αυτό το γαλλικό έθιμο!