Viber 2022 10 05 00 42 27 097

Ενημερωτική τηλεδιάσκεψη των μαθητών του ΣΤ1 για τα μικροπλαστικά στον Ειρηνικό Ωκεανό

Την Τρίτη, 4 Οκτωβρίου 2022, οι μαθητές του ΣΤ1΄ τμήματος του σχολείου μας, με πρωτοβουλία του δασκάλου τους κ. Νίκου Ηλιόπουλου, συμμετείχε στην ενημερωτική τηλεδιάσκεψη για τα μικροπλαστικά στον Ειρηνικό Ωκεανό από Έλληνα συμμετέχοντα στην ωκεανογραφική αποστολή του National Geographic. Στην εκδήλωση παρευρέθηκε και η Διευθύντρια του σχολείου, κ. Παπαγεωργίου Θεοφανώ.
Η ενημερωτική παρουσίαση, σε ζωντανή σύνδεση, από τον εξερευνητή Δρ. Θοδωρή Αναγνωστόπουλο πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο της ενίσχυσης της περιβαλλοντικής εκπαίδευσης και της βιωματικής μάθησης. Ο κύριος Αναγνωστόπουλος συμμετέχει στην ωκεανογραφική αποστολή του National Geographic και του Ocean Exploration Trust με τίτλο: «Από την Ακτή ως την Άβυσσο: Εξερευνώντας την υδρόβια κληρονομιά και την ρύπανση από μικροπλαστικά στα κύρια νησιά της Χαβάης».
Η παρουσίαση έγινε μέσα από το εξερευνητικό πλοίο Nautilus και αφορούσε στο θέμα των μικροπλαστικών στους ωκεανούς, το οποίο αποτελεί μία από τις θεματικές ενότητες της αποστολής.
Αφού πρώτα ξεναγηθήκαμε στο υπερσύγχρονο ερευνητικό σκάφος Nautilus, έπειτα οι μαθητές είχαν την ευκαιρία να μάθουν για τον τρόπο με τον οποίο δουλεύουν οι ερευνητές-επιστήμονες σχετικά με το πόσο μολύνουν οι ανθρώπινες δραστηριότητες με μικροπλαστικά ακόμη και τους ωκεανούς και πώς μπορούμε να περιορίσουμε την αλόγιστη χρήση τους. Στο τέλος, ακολούθησαν γραπτά ερωτήματα από την πλευρά των μαθητών.
Μια ενδιαφέρουσα εμπειρία και μια στοχευμένη ενημέρωση σε ένα θέμα ιδιαίτερο και με πολλές επικίνδυνες προεκτάσεις για τη βιωσιμότητα πολλών θαλάσσιων ειδών.

Viber 2022 10 05 00 42 27 097