dimotiko kolimbi

Μαθήματα Κολύμβησης για τους μαθητές της Γ΄ τάξης

Σας ενημερώνουμε ότι από τη Δευτέρα 14-11-2022 θα ξεκινήσει το πρόγραμμα της κολύμβησης στους μαθητές της Γ΄ τάξης της πόλης μας. Οι μαθητές του Γ2 θα συμμετέχουν κάθε Δευτέρα τις δύο τελευταίες διδακτικές ώρες και οι μαθητές του Γ1 κάθε Πέμπτη, επίσης τις δύο τελευταίες διδακτικές ώρες. Έχει αποσταλεί έντυπο στους γονείς με οδηγίες. Επίσης ο εκπαιδευτικός Φυσικής Αγωγής κ. Καρκάνης Γεώργιος θα δεχτεί τους γονείς για ενημέρωση σχετικά με την κολύμβηση τη Δευτέρα, 7-11-2022 από τις 13.15 έως τις 14.00.
Υπενθυμίζεται ότι η συμμετοχή στο πρόγραμμα της κολύμβησης είναι υποχρεωτική σύμφωνα με την Αρ. Πρωτ. 131179/Δ5/08-08-2016/ΥΠΠΕΘ.
Σκοπός της διδασκαλίας της κολύμβησης στους μαθητές και τις μαθήτριες στην Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση είναι η απόκτηση κολυμβητικής παιδείας/επάρκειας στοχεύοντας στην αποφυγή του πνιγμού, την εξοικείωση των παιδιών με το υδάτινο στοιχείο, την απόκτηση βιωματικής γνώσης των βασικών κανόνων ασφαλείας και υγιεινής, την ανάπτυξη της συνεργασίας και της κοινωνικότητας των μαθητών/τριών, παράγοντες οι οποίοι συμβάλλουν στην ολοκλήρωση της προσωπικότητάς τους.
Απαραίτητη η ΥΠΕΥΘΥΝΗ ΔΗΛΩΣΗ ΓΙΑ ΤΟ ΜΑΘΗΜΑ ΤΗΣ ΚΟΛΥΜΒΗΣΗΣ η οποία, εκτός από τη συναίνεση συμμετοχής στο μάθημα της κολύμβησης, αφορά και στην αποδοχή μετακίνησης των μαθητών με λεωφορείο από τη σχολική μονάδα προς το κολυμβητήριο και αντίστροφα.
Παρακαλούμε να ενημερωθείτε για τα παρακάτω:

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΟΝΕΩΝ _ΣΥΝΟΔΩΝ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΟ ΜΑΘΗΜΑ ΤΗΣ ΚΟΛΥΜΒΗΣΗΣ

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΜΑΘΗΤΩΝ_ΤΡΙΩΝ_ΚΑΝΟΝΕΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ ΣΤΟ ΜΑΘΗΜΑ ΤΗΣ ΚΟΛΥΜΒΗΣΗΣ