Μίλα Τώρα

Με αφορμή την 6η Μαρτίου, Πανελλήνια Σχολική Ημέρα κατά της Βίας στο Σχολείο, το σχολείο μας συμμετείχε σε μια σειρά από σημαντικές δράσεις ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης.  

 Οι μαθητές και οι μαθήτριες των Ε’ και ΣΤ’ τάξεων παρακολούθησαν την Πέμπτη 5 Μαρτίου 2026 τη διαδικτυακή ενημερωτική εκδήλωση που διοργάνωσε το Υπουργείο Παιδείας, Θρησκευμάτων και Αθλητισμού (στο πλαίσιο του Ν. 5029/2023). Μέσα από την πλατφόρμα του Π.Σ.Δ., τα παιδιά ενημερώθηκαν για τη λειτουργία της πλατφόρμας stop-bullying.gov.gr και τους τρόπους αποτελεσματικής διαχείρισης περιστατικών ενδοσχολικής βίας.  

 Οι μικροί μαθητές της Α’ τάξης συμμετείχαν ενεργά στην πανελλήνια δράση «Μίλα Τώρα» που διοργανώνει «Το Χαμόγελο του Παιδιού». Τα παιδιά κατασκεύασαν τα δικά τους «καπελάκια κατά της βίας» και δημιούργησαν μια εντυπωσιακή ομαδική αφίσα, στέλνοντας το δικό τους ηχηρό μήνυμα ενάντια στο Bullying.

Δείτε τη συμμετοχή μας εδώ 

Μίλα Τώρα Μίλα Τώρα

Οι μαθητές του Β2 πραγματοποίησαν δράσεις με στόχο να κατανοήσουν την αξία του σεβασμού και της ευγένειας.

Αρχικά διάβασαν το βιβλίο «Και λοιπόν;» και συζήτησαν για τη συμπεριφορά ενός μικρού κροκόδειλου που μιλούσε άσχημα στους συμμαθητές του, προσεγγίζοντας την έννοια του εκφοβισμού. Στη συνέχεια γνώρισαν την «Κυρά Μαχητική» (ιδέα της κας Evi Dikmani) και μέσα από δραματοποίηση παρουσίασαν σκηνές λεκτικού εκφοβισμού και τρόπους αντιμετώπισής του.

Έπειτα δημιούργησαν μια κυψέλη με γλυκά λόγια, έφτιαξαν το «παζλ» της τάξης για να δείξουν ότι όλοι είμαστε μοναδικοί και, στο τέλος, με αφορμή το τραγούδι «Γύρω γύρω μήλα στη μέση πορτοκάλι», κατασκεύασαν τα δικά μας «μηλαράκια αγάπης», σχηματίζοντας μια μεγάλη καρδιά.

Το μήνυμά μας είναι απλό:

επιλέγουμε τα όμορφα λόγια και τον σεβασμό απέναντι στους άλλους. 🍎

Β τάξη eikona Viber 2026 03 06 13 30 47 632

Άξονας Σχέσεις μεταξύ μαθητών