ΤΟ ΔΑΣΟΣ πηγή ζωής!

Το δάσος είναι ένα οικοσύστημα πρωταρχικής σημασίας, για τη διατήρηση της οικολογικής ισορροπίας. Ένα αγαθό  υπέρτατης αξίας για τη ζωή και τον άνθρωπο, συντελεστής οικονομικής, κοινωνικής και πολιτιστικής ανάπτυξης.Είναι σημαντικό τα παιδιά να αναπτύξουν υψηλό βαθμό περιβαλλοντικής ευαισθητοποίησης, αλλά και όλοι εμείς. Αλλάζοντας συμπεριφορά πάνω σε θέματα που αφορούν το φυσικό περιβάλλον ,δημιουργούμε καλύτερες συνθήκες ζωής  και προωθούμε αυτή την ανάπτυξη.

Μέσα από ποικίλες δραστηριότητες και δράσεις που ολοκληρώθηκαν αυτή την εβδομάδα,τα παιδιά του νηπιαγωγείου μας, είχαν την ευκαιρία να γνωρίζουν το δάσος σαν οικοσύστημα, ν΄ αντιληφθούν την τεράστια σημασία του, αλλά και να μάθουν για τους κινδύνους που το απειλούν.

ΠΑΙΔΙΚΗ ΛΟΓΟΤΕΧΝΙΑ: “Μαζί θα περάσουμε το χειμώνα”, είπε το έλατο…

Ο χειμώνας πλησιάζει και τα μικρά πουλιά με τα μύρια τόσα χρώματα,που δεν μπόρεσαν να φύγουν για τις ζεστές χώρες ψάχνουν να βρούνε δέντρο για να κουρνιάσουν. Το έλατο τα προσκαλεί να ζήσουν ανάμεσα στα κλαριά του. Κι αυτά το στολίζουν με τα χρώματα των φτερών τους και το κάνουν υπέροχο!Το είδε κι ο Χειμώνας και σκέφτηκε πόση ομορφιά μπορεί να γεννηθεί από την αγάπη!

220

Μια ιστορία πλούσιας φαντασίας κι απέραντης αγάπης για τις εποχές ,τα πουλιά τα δέντρα, τα λουλούδια!

Από μαγικά χεράκια…..Το Δάσος στην καρδιά του χειμώνα !

100

Τα δεντράκια

102

Τα πουλάκια στις φωλιές

101

Κι οι αρκουδίτσες στις σπηλιές