Αρχείο ημέρας 24 Απριλίου, 2023

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ
DIPE
logo iep
ΦΩΤΟΔΕΝΤΡΟ
Απρίλιος 2023
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
 12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930

Translate

Ιστορικό

European SchoolRadio Logo

Σαν σήμερα

11/12/1946: Δημιουργείται η UNICEF, που βραβεύτηκε για την προσφορά της με το Νόμπελ Ειρήνης το 1965.

Μεταστοιχεία

“Όταν ένας γάτος συνάντησε ένα πουλί… μια ιστορία γεννήθηκε αλλιώς…”

Στα πλαίσια ενίσχυσης της εξωστρέφειας της σχολικής μονάδας διαμορφώθηκε ένα πλαίσιο σταθερής επικοινωνίας μεταξύ των μελών του νηπιαγωγείου και του όμορου δημοτικού σχολείου και πιο συγκεκριμένα της Α τάξης. Κατά τη διάρκεια της χρονιάς προχώρησαν σε μία σειρά συνεργατικών δράσεων/δραστηριοτήτων, μία εκ των οποίων αποτέλεσε η δημιουργία ενός βιβλίου.

Στη συγκεκριμένη δράση, συνεργάστηκαν οι εκπαιδευτικοί των Πρωινών Τμημάτων 2 & 4 του 10ου  Νηπιαγωγείου με τη δασκάλα του Α1 του 3ου Δημοτικού Σχολείου και οι εκπαιδευτικοί των Πρωινών Τμημάτων 1 & 3 με τη δασκάλα του Α2. Φυσικά οι πρωταγωνιστές ήταν τα παιδιά των αντίστοιχων τμημάτων.

Τα παιδιά:

– επικοινώνησαν και συνεργάστηκαν με περυσινούς συμμαθητές τους, που πλέον φοιτούν στο δημοτικό

– προβληματίστηκαν για θέματα που αφορούν στη μόλυνση του νερού και κατ’ επέκταση στο πώς αυτή επιδρά στη ζωή στη θάλασσα και στην στεριά.(1η ιστορία)

– ευαισθητοποιήθηκαν αναφορικά με την αποδοχή του διαφορετικού (1η & 2η ιστορία)

– ευαισθητοποιήθηκαν αναφορικά με τις αξίες της ζωής – σύνεση, εμπιστοσύνη, συμπόνοια, γενναιοδωρία, φιλία και ειρήνη (2η ιστορία)

– άντλησαν  ευχαρίστηση/ικανοποίηση από τη συμμετοχή στη Δράση

– δημιούργησαν δύο βιβλία, τα οποία μπορείτε να διαβάσετε πατώντας στους συνδέσμους

https://www.storyjumper.com/book/read/153650671  

(“Όταν ένας γάτος συνάντησε ένα πουλί…”)

 https://www.storyjumper.com/book/read/154714061/untitled#

(“Μια ιστορία που γεννήθηκε αλλιώς…”)

ή μπορείτε να παρακολουθήσετε

 

Τα παιδιά του Α1  μας επισκέπτονται στον χώρο μας και διαβάζουν το βιβλίο εδώ