Επίσκεψη στο 2ο Δημοτικό Σχολείο Άργους

school design 1727572 640

Στα πλαίσια του Προγράμματος «Ομαλή μετάβαση των παιδιών από το νηπιαγωγείο στο δημοτικό σχολείο»,  πραγματοποιήσαμε εκπαιδευτική επίσκεψη στο 2ο Δημοτικό Σχολείο Άργους.

Είχαν ήδη προηγηθεί οι επισκέψεις στο νηπιαγωγείο μας της διευθύντριας του δημοτικού σχολείου στο νηπιαγωγείο μας, καθώς και της Γ΄ Τάξης με τις εκπαιδευτικούς για να μας πουν τα κάλαντα του Λαζάρου, πριν το Πάσχα.

Στο δημοτικό σχολείο πήγαμε με τα πόδια από το νηπιαγωγείο μας, με τη συνοδεία γονέων.

Στο 2ο Δημοτικό σχολείο μας υποδέχτηκε η διευθύντρια και οι μαθητές/τριες της Ά Τάξης με τις εκπαιδευτικούς.

Πρώτα έγινε ξενάγηση στους χώρους του σχολείου από την διευθύντρια, που μας κέρασε και λιχουδιές. Επισκεφτήκαμε πρώτα το καινούριο κτήριο που βρίσκεται το γραφείο της διευθύντριας, το αμφιθέατρο/αίθουσα εκδηλώσεων, η αίθουσα υπολογιστών, η αίθουσα του ολοήμερου κλπ. Είδαμε τις τουαλέτες και στη συνέχεια, πήγαμε στο παλιό ιστορικό κτήριο. Το παλαιό κτίριο φιλοξένησε ένα τμήμα της Σχολής Αεροπορίας και λειτούργησε ως Εκπαιδευτικό Κέντρο Ιπταμένων κατά τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο 1940-1941. Είδαμε σχετικές φωτογραφίες στην είσοδο του κτηρίου, που μας τις παρουσίασε η διευθύντρια.

classroom 5679949 1280

Στη συνέχεια, η διευθύντρια, μας συνόδευσε στις αίθουσες της Ά Τάξης στο ισόγειο. Εκεί, οι δασκάλες, υποδέχτηκαν τα παιδιά του νηπιαγωγείου και τις νηπιαγωγούς στις αίθουσές τους, τα μισά παιδιά στη μια αίθουσα και τα άλλα μισά στην άλλη. Τους κάναμε δώρο από μια αφίσα για κάθε τάξη με ζωγραφιές και ευχές για καλό καλοκαίρι και γνωριστήκαμε λέγοντας τα ονόματά μας. Τα νήπια κάθισαν στα θρανία μαζί με τα παιδιά της Ά Τάξης (κάποια από αυτά τα γνωρίζαμε ήδη, αφού πέρσι ήταν στο νηπιαγωγείο μας και χαρήκαμε πολύ που τα είδαμε). Η δασκάλα κάθε τάξης έδειξε τα βιβλία, τα τετράδια, τις τσάντες, τις κασετίνες κλπ, εξήγησαν στα παιδιά κάποια πράγματα και μαζί με τα παιδιά της Ά Τάξης απάντησαν στις απορίες των νηπίων. Αποχαιρετήσαμε τα παιδιά και τις δασκάλες της Ά Τάξης με ένα τραγούδι. Τέλος, αφού αποχωρήσαμε από τις αίθουσες της Α΄ τάξης, η διευθύντρια του σχολείου πρότεινε να παίξουν τα παιδιά του νηπιαγωγείου στις δυο πλαστικές τσουλήθρες που ήταν έξω από τις τάξεις. Επίσης γνωρίσαμε την γυμνάστρια και συναντήσαμε την δασκάλα της Γ΄ Τάξης που είχε έρθει στο σχολείο μας για τα κάλαντα του Λαζάρου.

Περάσαμε πολύ όμορφα!  Ευχαριστούμε πολύ την διευθύντρια, τους/τις εκπαιδευτικούς και τα παιδιά του 2ου Δημοτικού Σχολείου Άργους για τη φιλοξενία!

Άνοιγμα μενού
Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς
Αντίθεση