Συγκεντρώσαμε καπάκια για τον Σύλλογο ΑμεΑ Νομού Αργολίδας “Οδύσσεια”

Στο νηπιαγωγείο μας, υλοποιούμε το πρόγραμμα «Μαθαίνω να αγαπώ τους ανθρώπους γύρω μου αλλά και όλης της γης».

Μέσα από δραστηριότητες και δράσεις, τα παιδιά ενημερώνονται και ευαισθητοποιούνται για τη σημασία του εθελοντισμού, της προσφοράς και της αλληλεγγύης, ώστε να αποκτήσουν ενσυναίσθηση και να γίνουν ενεργοί πολίτες.

Στο συμβούλιο της τάξης, τα παιδιά συζήτησαν για εθελοντικές δράσεις που μπορούν να πραγματοποιήσουν μόνα τους. Δράσεις αγάπης και προσφοράς. Μετά από πρόταση ενός παιδιού, που γνώριζε για την συλλογή πλαστικών καπακιών για καλό σκοπό, αποφάσισαν να κάνουμε κι εμείς μια τέτοια δράση στο νηπιαγωγείο μας.

Συγκεντρώσαμε λοιπόν πλαστικά καπάκια που έφεραν τα παιδιά από το σπίτι τους. Πολλά παιδιά μάλιστα ενημέρωσαν και άλλους ανθρώπους από το περιβάλλον τους, συγγενείς και γείτονες, ώστε να συγκεντρώσουν και αυτοί καπάκια.

Ήρθαμε σε επαφή με τον Σύλλογο ΑμεΑ Νομού Αργολίδας “Οδύσσεια« και διαθέσαμε εκεί τα καπάκια. Στελέχη του συλλόγου ήρθαν στο νηπιαγωγείο μας να παραλάβουν τα καπάκια και ενημέρωσαν τα παιδιά σχετικά με αυτό που κάνουν.

Εικόνα3

Ο Σύλλογος ΑμεΑ Νομού Αργολίδας “Οδύσσεια”, απευθύνεται σε άτομα με ειδικές ανάγκες ΑμεΑ, σε άτομα με μαθησιακές δυσκολίες ΑμεΜΔ, σε γονείς, κηδεμόνες, φίλους αλλά και σε κάθε άνθρωπο ευαισθητοποιημένο σε θέματα ειδικής αγωγής. Το όνομα του Συλλόγου είναι έμπνευση από το μακρόχρονο ταξίδι του Οδυσσέα με σκοπό να φτάσει στην Ιθάκη του.

Επίσης ο Σύλλογος ΑμεΑ Νομού Αργολίδας “Οδύσσεια”, με μια δημοσίευση στη σελίδα του στο Facebook ευχαρίστησε το νηπιαγωγείο μας.

Εικόνα4

Τους ευχαριστούμε κι εμείς και ευχόμαστε καλή δύναμη στο έργο τους!

 

Άνοιγμα μενού
Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς
Αντίθεση