Εικόνα2

ρόδια παραγωγής μας – βιωματική δράση και ψηφιακή δραστηριότητα

 «Μήλο μου κόκκινο, ρόιδο βαμμένο…»

Αφού τραγουδήσαμε και χορέψαμε αυτό το αγαπημένο παραδοσιακό τραγούδι, μετά την ενασχόλησή μας με τα φρούτα του φθινοπώρου, αποφασίσαμε να κάνουμε έρευνες στην αυλή του σχολείου μας για να δούμε αν έχουμε κάποιο δέντρο που να κάνει φθινοπωρινά φρούτα.

Κάποια από τα νήπια θυμήθηκαν ότι πίσω από το σχολείο, στην πλευρά του δρόμου, υπάρχει μια ροδιά. Ξεκινήσαμε λοιπόν να την ψάξουμε και να την εντοπίσουμε.

Εικόνα5

Βγήκαμε στην αυλή και αρχίσαμε τις έρευνες. Περάσαμε δίπλα από την μικρή πορτοκαλιά που φυτέψαμε πέρσι την άνοιξη, την χαιρετήσαμε και της στείλαμε φιλιά. Στη συνέχεια, στη γωνία συναντήσαμε την αγαπημένη μας ελιά, την χαϊδέψαμε και δώσαμε ραντεβού σε λίγες μέρες να μαζέψουμε τις ελίτσες!

Εικόνα4

Συνεχίσαμε τον περίπατο και βρεθήκαμε μπροστά στην όμορφη ροδιά μας, που ήταν φορτωμένη με κατακόκκινα λαχταριστά ρόδια.

Εικόνα3

Αποφασίσαμε να τα μαζέψουμε, να τα συσκευάσουμε και να τους βάλουμε μια ταμπελίτσα που λέει ρόδια παραγωγής μας.

Κάθε παιδί πήρε ένα ρόδι παραγωγής μας στο σπίτι του!

Εικόνα1

Δώσαμε υπόσχεση να φροντίζουμε, να περιποιούμαστε και να προστατεύουμε την ροδιά μας, αλλά και όλα τα δέντρα και τα φυτά της αυλής μας και να παρακολουθούμε τακτικά την ανάπτυξή τους και τις αλλαγές τους.

Η δράση αυτή εντάσσεται στο Πρόγραμμα Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης που υλοποιούμε με τίτλο

«Μαθαίνω να αγαπώ, να φροντίζω

και να προστατεύω το περιβάλλον που ζω»

Ακολουθεί ψηφιακή δραστηριότητα “βρες τη λέξη”,  για τα φρούτα του Φθινοπώρου

Άνοιγμα μενού
Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς
Αντίθεση