Εικόνα4 1

«Φθινοπωρινά μαζέματα… Autumn collection…» Συμμέτοχή του νηπιαγωγείου μας σε πρόγραμμα συνεργασίας σχολείων

Το νηπιαγωγείο μας, με μεγάλη χαρά δέχτηκε την πρόσκληση του Νηπιαγωγείου Πλαγιάς Αιτωλοακαρνανίας να συμμετέχει στο πρόγραμμα συνεργασίας σχολείων που συντονίζει, με τίτλο: «Autumn collections – Φθινοπωρινά μαζέματα…»   Στο πρόγραμμα αυτό συμμετέχουν σχολεία από την Ελλάδα και χώρες της Ευρώπης και συνδυάζει συμμετοχή του κάθε σχολείου  στην Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Κώδικα (Codeweek) και συμμαχία Etwinning.

Στην Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Κώδικα Code Week 4 all, το νηπιαγωγείο μας συμμετέχει με υποβολή δραστηριότητας με τίτλο «Φθινοπωρινά μαζέματα…». Σχεδιάζουμε και ζωγραφίζουμε ένα φθινοπωρινό φύλλο δέντρου, ένα για κάθε τμήμα που συμμετέχει. Ανεβάζουμε το φύλλο που δημιουργήσαμε σε συνεργατικό padlet. Αφού συγκεντρώσουμε όλα τα φύλλα από τα συμμετέχοντα σχολεία τα τοποθετούμε στο πλέγμα και οδηγούμε το Beebot, πάνω στα φύλλα.

 

10 Νηπ Αργους φύλλο τμήμα 2

 

10 Νηπ Αργους φύλλο τμήμα 1

Στο έργο Etwinning με τίτλο «Autumn collections – Φθινοπωρινά μαζέματα…», το νηπιαγωγείο μας συμμετέχει με βιωματικές, ψηφιακές δραστηριότητες και δραστηριότητες προγραμματισμού, ρομποτικής και STEAM, σε συνεργασία με σχολεία της Ελλάδας αλλά και άλλων χωρών της Ευρώπης.

Στόχος της συμμετοχής μας στο πρόγραμμα είναι οι μαθητές να έρθουν σε επαφή με  την ευρωπαϊκή κοινότητα μάθησης και να αναπτύξουν δεξιότητες 21ου αιώνα, όπως συνεργασία, δημιουργικότητα, ευελιξία, κριτική σκέψη, αλλά και δεξιότητες σχετικά  με τη χρήση νέων τεχνολογιών προγραμματισμού και ψηφιακού γραμματισμού, με προσιτό στα παιδιά, βιωματικό, διασκεδαστικό και ενδιαφέροντα τρόπο.

Επίσης αυτές οι δράσεις θα ενταχθούν στο Πρόγραμμα Σχολικών Δραστηριοτήτων Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης που υλοποιούμε, 

«Μαθαίνω να αγαπώ, να φροντίζω και να προστατεύω

το περιβάλλον που ζω»

 

22Εικόνα1

 

Άνοιγμα μενού
Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς
Αντίθεση