Εικόνα1

Σχολική Εφημερίδα «ΣΟΥΠΕΡ ΦΙΛΑΡΑΚΙΑ» – τεύχος Άνοιξη-Καλοκαίρι 2023

Η Σχολική μας Εφημερίδα, εκδίδεται στα πλαίσια εφαρμογής τεχνικών της Παιδαγωγικής Φρενέ (Freinet) στο νηπιαγωγείο μας.        Η επιλογή του ονόματος της εφημερίδας, έγινε από τα παιδιά μετά από ψηφοφορία στο Συμβούλιο της τάξης.      Η επιλογή των άρθρων & εικόνων της εφημερίδας, γίνεται κάθε φορά μαζί με τα παιδιά, μέσα από θεματικές ενότητες που υλοποιούμε διαθεματικά…Συνέχεια ανάγνωσης Σχολική Εφημερίδα «ΣΟΥΠΕΡ ΦΙΛΑΡΑΚΙΑ» – τεύχος Άνοιξη-Καλοκαίρι 2023

000111222333Εικόνα1

«Φυτεύω και Υιοθετώ ένα δέντρο, δίνω ανάσα στη γη»

Το 10ο Νηπιαγωγείο Άργους συμμετείχε στο Εκπαιδευτικό Δίκτυο Δράσης: «Φυτεύω και Υιοθετώ ένα δέντρο, δίνω ανάσα στη γη» Σκοπός του Εκπαιδευτικού Δικτύου Δράσης είναι η φύτευση και υιοθεσία δέντρων από μαθητές & μαθήτριες των σχολείων και η εκπαιδευτική πλαισίωσή της από τους εκπαιδευτικούς, στο πλαίσιο των μαθημάτων, των προγραμμάτων περιβαλλοντικής εκπαίδευσης, των εργαστηρίων δεξιοτήτων κλπ. Συντονιστική ομάδα του δικτύου είναι…Συνέχεια ανάγνωσης «Φυτεύω και Υιοθετώ ένα δέντρο, δίνω ανάσα στη γη»

00 Εικόνα1

«Ομορφαίνω και αξιοποιώ την αυλή του σχολείου μου»

Το Σχέδιο Δράσης της σχολικής μας μονάδας έχει τίτλο: «Ομορφαίνω και αξιοποιώ την αυλή του σχολείου μου». Σκοπός μας να συνεχίσουμε το περσινό Σχέδιο Δράσης «Ομορφαίνουμε Την Αυλή Του Σχολείου Μας» και να το επεκτείνουμε. Στα πλαίσια της Παιδαγωγικής Φρενέ (Freinet) που εφαρμόζουμε, προσπαθούμε να εναρμονιστούμε με το τρίπτυχο τάξη – αυλή – κοινότητα. Θεωρούμε ότι η σχολική αυλή, πρέπει…Συνέχεια ανάγνωσης «Ομορφαίνω και αξιοποιώ την αυλή του σχολείου μου»

Άνοιγμα μενού
Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς
Αντίθεση