piΣύμφωνα με την Πράξη του Συντονιστικού Συμβουλίου του Παιδαγωγικού Ινστιτούτου 46/20-12-06 από τις «διευθύνσεις (URLs) δικτυακών τόπων (web sites) οι οποίες αναγράφονται ή αναφέρονται» σε διδακτικό-εκπαιδευτικό υλικό που απευθύνεται σε εκπαιδευτικούς «Αποκλείονται [όσες] παραπέμπουν σε ατομικές ιστοσελίδες (π.χ. www.isp.gr/~mypage.htm) ή blogs (ατομικά ημερολόγια ανθολόγια)».

Φυσικά στα νέα βιβλία του Γυμνασίου περιλαμβάνονται τέτοιες σελίδες – όπως και εμπορικές σελίδες… (μεταξύ αυτών και αρκετές αμφιλεγόμενες)

Είναι φανερό ότι τίποτα δεν μπορεί να θεωρηθεί κεκτημένο, αυτονόητο και άρα ασφαλές. Όλα μπορούν να αμφισβητηθούν με επιπόλαιο και βίαιο τρόπο για τις ανάγκες της συγκυρίας, χωρίς αναγωγή σε κάποιες σταθερές αρχές και σε κάποιους βασικούς κανόνες που είναι πλέον αδιαπραγμάτευτοι:
Το Διαδίκτυο και μέσα σε αυτό η bloggoσφαιρα είναι ένας δημόσιος χώρος ανοικτός σε όλους. Ένας χώρος ελεύθερης έκφρασης, ελεύθερης πρόσβασης, ελεύθερης επικοινωνίας. Ο καθένας μετέχει στο χώρο αυτό με τον τρόπο που θέλει και με το ύψος που θέλει, έχοντας όμως συνείδηση συμμετοχής σε μία δημόσια πράξη με ό,τι αυτό συνεπάγεται. Η διαφορά ανάμεσα στο ανώνυμο και το ανεύθυνο είναι σαφής. Η διαφορά ανάμεσα στο αντισυμβατικό και το συκοφαντικό είναι επίσης σαφής. Για όλα αυτά υπάρχουν κλασικοί και επαρκείς νομικοί κανόνες που εφαρμόζονται τόσο στη συμβατική όσο και στην ψηφιακή δημόσια σφαίρα. Ο,τιδήποτε υπερβαίνει το όριο αυτό με στόχο τον έλεγχο της bloggoσφαιρας είναι ανεπίτρεπτο, αφελές και ανεφάρμοστο.Τάδε έφη γνωστός πολιτικός και συνταγματολόγος… ?

2 σχόλια στο “Στη μαύρη λίστα του Π.Ι. τα blogs”
  1. […] Δικτύου. Οχι δε φοβόμαστε τη λογοκρισία. Άλλωστε το

  2. […] ποτέ δεν κατάλαβα τη λογική του

  3.  

Αφήστε μια απάντηση

Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς
Αντίθεση
Μετάβαση σε γραμμή εργαλείων