Ας κινηθούμε

Την Τρίτη , 2 Οκτωβρίου 2018 το σχολείο μας πραγματοποίησε εκπαιδευτικό περίπατο στο γήπεδο της περιοχής στο πλαίσιο της Ευρωπαϊκής Ημέρας Σχολικού Αθλητισμού.
Οι μαθητές του σχολείου μας γεμάτοι ενέργεια και καλή διάθεση συμμετείχαν με ενθουσιασμό σε όλες τις αθλητικές δραστηριότητες υπό την επίβλεψη του δ/ντή του σχολείου μας, κ. Πιτταροκοίλη Γεωργίου, καθηγητή φυσικής αγωγής και του γυμναστή μας, κ. Κουκοβίνη Σταύρου. Πιο συγκεκριμένα πραγματοποιήθηκαν αερόβιες κινητικές δραστηριότητες όπως βάδην, τρέξιμο και σκυταλοδρομία καθώς και ομαδικά αθλήματα όπως καλαθοσφαίριση , ποδόσφαιρο και πετοσφαίριση.
Κεντρικός στόχος όλων αυτών είναι η δραστηριοποίηση των μαθητών για συμμετοχή σε οργανωμένες αθλητικές δραστηριότητες, ώστε να αντικατασταθεί η αδράνεια και η έλλειψη κίνησης, που χαρακτηρίζει τον σύγχρονο τρόπο ζωής, με ενεργητικότητα και κίνηση. Απώτερος σκοπός αυτών των δράσεων είναι η ευαισθητοποίηση των παιδιών και η απόκτηση ενός υγιούς τρόπου ζωής καθώς και η βελτίωση της φυσικής τους κατάστασης.
Επιστρέφοντας στις σχολικές μας αίθουσες συζητήσαμε για τα οφέλη που προσφέρει ο αθλητισμός σε συνδυασμό με την ψυχαγωγία και υιοθετήσαμε με ενθουσιασμό το σύνθημα «ΑΣ ΚΙΝΗΘΟΥΜΕ».


Καλή Σχολική Χρονιά!

Την Τρίτη, 11 Σεπτεμβρίου 2018 χτύπησε το πρώτο κουδούνι της χρονιάς! Ο Διευθυντής, κος Γεώργιος Πιτταροκοίλης μαζί με το διδακτικό προσωπικό του σχολείου μας υποδέχτηκαν με χαρά μαθητές και γονείς. Το προαύλιο γέμισε με χαμογελαστά πρόσωπα και χαρούμενες φωνές.
Στις 9:00 ο ιερέας της Μ. Χώρας, πατέρας Κοσμάς πραγματοποίησε την Ακολουθία του Αγιασμού και μας έδωσε τις ευχές του και την ευλογία του για τη νέα σχολική χρονιά. Με την παρουσία τους μας τίμησαν ο πρόεδρος της κοινότητας, κ. Γεώργιος Μέρκος, ο τέως δήμαρχος και συνταξιούχος δάσκαλος κ. Τσαμάκης Παναγιώτης, που επί δημαρχίας του εγκαινιάστηκε το σχολείο μας και ο πρόεδρος του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων, κ. Δημήτρης Νταβαρίνος.
Στη συνέχεια ακολούθησε η ομιλία του διευθυντή του σχολείου μας, ο οποίος αναφέρθηκε στους στόχους που επετεύχθησαν την προηγούμενη χρονιά και ενημέρωσε για τους νέους που έχουν τεθεί. Πιο συγκεκριμένα αναφέρθηκε στα έργα συντήρησης που γίνονται στο σχολείο καθώς και στα ευρωπαϊκά προγράμματα που συμμετέχει το σχολείο και εξήγησε τους τρόπους εφαρμογής των προγραμμάτων, τη λειτουργία του τμήματος ένταξης, ΖΕΠ, παράλληλης στήριξης και ολοημέρου. Ενημέρωσε τους γονείς για την εφαρμογή του προγράμματος «Η τσάντα στο σχολείο», για τα σχολικά γεύματα και για τη συμμετοχή του σχολείου μας στο Δίκτυο Σχολικών Βιβλιοθηκών. Τέλος, ευχαρίστησε γονείς, μαθητές και εκπαιδευτικούς για την άριστη συνεργασία και ευχήθηκε και τη νέα χρονιά να ισχύσει το ίδιο. Στη συνέχεια οι μαθητές χωρισμένοι ανά τάξεις συνομίλησαν για λίγο με τους δασκάλους τους και πήραν τα σχολικά τους βιβλία.
Ας ευχηθούμε η νέα σχολική χρονιά να είναι γεμάτη όνειρα, φιλοδοξίες και αληθινή πρόοδο!
Καλή μας αρχή!


Επίσκεψη συγγραφέα και ψυχολόγου στο σχολείο μας!

Την Πέμπτη, 7-6-2018 πραγματοποιήθηκε με επιτυχία στην αίθουσα εκδηλώσεων του σχολείου μας μια εκδήλωση-συζήτηση με θέματα τα δικαιώματα των παιδιών και την παιδική κακοποίηση σε συνεργασία με το Χαμόγελο του Παιδιού.

Συγκεκριμένα η κα. Βησσαρία Ζορμπά-Ραμμοπούλου, εκπαιδευτικός, συγγραφέας παιδικών βιβλίων και διευθύντρια στο 4ο Γυμνασίο Αγρινίου παρουσίασε και συζήτησε με τα παιδιά το θέμα «Φιλαναγνωσία και Δικαιώματα των Παιδιών»

Στη συνέχεια η κα. Χαραλαμποπούλου Γεωργία, ψυχολόγος στο «Χαμόγελο του Παιδιού» στα πλαίσια του προγράμματος πρόληψης, παρουσίασε το θέμα «Κακοποίηση των Παιδιών και Τρόποι Αντιμετώπισης της». Κατά τη διάρκεια του προγράμματος παρουσιάστηκε η Εθνική Τηλεφωνική Γραμμή για τα παιδιά SOS1056 και η Ευρωπαϊκή Γραμμή για τα Εξαφανισμένα Παιδιά 116000.

Στη συζήτηση τα παιδιά συμμετείχαν με πολύ ενδιαφέρον, λύθηκαν πολλές απορίες τους και κατατέθηκαν απόψεις σχετικές με τα θέματα συζήτησης. Το κλίμα ήταν ιδιαίτερα θερμό και οι ομιλητές προσέγγισαν τα παιδιά με επιτυχία, αφού ανταποκρίθηκαν πλήρως παίρνοντας ενεργά μέρος στη συζήτηση.


Η Γ΄ και Στ΄ Τάξη συμμετέχει στο Μαθητικό Θεατρικό Φεστιβάλ…

Την Παρασκευή, 1-6-2018 το σχολείο μας έλαβε μέρος στο Μαθητικό Θεατρικό Φεστιβάλ του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Π.Ε. Αγρινίου-Θέρμου. Πιο συγκεκριμένα, αρχικά η Στ΄ Τάξη παρουσίασε ένα αφιέρωμα στη ζωή και το έργο του σπουδαίου Σκιαθίτη συγγραφέα, Αλέξανδρου Παπαδιαμάντη, την «κορυφή των κορυφών», όπως τον χαρακτήρισε ο Κωνσταντίνος Καβάφης. Οι μαθητές με την καθοδήγηση του δασκάλου τους κ. Μπορμπότσιαλου Δημήτρη και του διευθυντή του σχολείου κ. Πιτταροκοίλη Γεωργίου, μέσα από χρονικά, μαρτυρίες, αποσπάσματα των έργων του, τραγούδια και θεατρικά, προσέγγισαν τον Αλέξανδρο Παπαδιαμάντη ως άνθρωπο και γνωρίσαμε χαρακτηριστικά του έργου του. Με τις ερμηνείες τους μας μετέφεραν νοερά στον όμορφο κόσμο του μεγάλου Έλληνα πεζογράφου και μας συγκίνησαν με την αμεσότητα και την ευαισθησία τους.

Στη συνέχεια η Γ΄Τάξη παρουσίασε το κωμικό θεατρικό έργο «Δοκιμές». Οι μαθητές υπό την επιμέλεια της δασκάλας τους, κ. Μπέρμπεη Κωνσταντίνας έδωσαν έναν ανάλαφρο και χιουμοριστικό τόνο στην όλη ατμόσφαιρα. Το έργο τους μας μετέφερε στην Αθήνα του 20ου αιώνα, όπου ο Ηλίας, ένας νεαρός επαρχιώτης, έχει περάσει στο Πανεπιστήμιο και φτάνει στην Αθήνα για να σπουδάσει. Έχει ενοικιάσει ένα δωμάτιο για να μείνει σε έναν ήρεμο χώρο, όπως τον διαβεβαιώνει η εκκεντρική υπεύθυνη, κυρία Ελένη. Όμως η διαμονή του του επιφυλάσσει εκπλήξεις… Τα απρόοπτα και οι έξυπνοι διάλογοι του έργου έκαναν τους θεατές να γελάσουν και να χειροκροτήσουν με ενθουσιασμό τα παιδιά, που ερμήνευσαν καταπληκτικά τους ρόλους τους.

Αξίζουν πολλά συγχαρητήρια όχι μόνο στους μαθητές αλλά και στους δασκάλους των δύο τάξεων του σχολείου μας, οι οποίοι μύησαν τα παιδιά στη θεατρική τέχνη και συνέβαλαν στο να μεταδώσουν σπουδαία μηνύματα και συγκλονιστικά συναισθήματα…

Χρυσό βραβείο!

Μια σπουδαία διάκριση έλαβε το σχολείο μας πριν λίγες ημέρες. Πιο συγκεκριμένα, την Παρασκευή, 18 Μαΐου 2018, το σχολείο μας διακρίθηκε για τη βελτίωση και αναβάθμιση των υλικοτεχνικών υποδομών του και δράσεων και τιμήθηκε με το πρώτο βραβείο στην κατηγορία «Πρωτοβουλίες Πρόληψης- Καινοτόμες δράσεις και συνεργασίες για την υγεία και την ασφάλεια των μαθητών» στον διαγωνισμό «Education Leaders Awards». Η παραλαβή του βραβείου έγινε από τον Διευθυντή του Σχολείου μας, κ. Πιτταροκοίλη Γεώργιο. Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε στο Συνεδριακό Κέντρο του Πανεπιστημίου Δυτικής Αττικής. Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης βραβεύτηκαν από την Πρωτοβάθμια και Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση ιδιωτικά και δημόσια Νηπιαγωγεία, Δημοτικά Σχολεία, Γυμνάσια και Λύκεια.

Πολλά Συγχαρητήρια!!!!!


Μια ενδιαφέρουσα επίσκεψη…

Μια ευχάριστη ανάπαυλα από τα μαθήματα έκαναν οι μαθητές  της Ε΄ Τάξης του σχολείου μας την Τρίτη, 28 Μαΐου 2018 καθώς πραγματοποίησαν μια εκπαιδευτική εκδρομή.

Πιο συγκεκριμένα οι μαθητές μαζί με τη δασκάλα τους, κα. Κωστίκογλου Χριστιάνα επισκέφθηκαν το Αρχαιολογικό Μουσείο Αγρινίου, όπου παρακολούθησαν ένα εξαιρετικά ενδιαφέρον πρόγραμμα από την κα. Μιμίκα Ταβρίνα. Μέσα από αυτά τα παιδιά ήρθαν σε επαφή με τα αρχαιολογικά ευρήματα του τόπου μας και έμαθαν πώς επιτυγχάνεται η σύνδεση του σήμερα με το παρελθόν μέσα από τα έργα των προγόνων μας. Αυτή την εμπειρία οι μαθητές μας την αποτύπωσαν με υπέροχες ζωγραφιές εμπνευσμένες από αυτή την επίσκεψη.

Στη συνέχεια επισκέφθηκαν την Παιδική Δημοτική Βιβλιοθήκη Αγρινίου. Εκεί οι εργαζόμενοι τα υποδέχτηκαν με χαρά και τους μίλησαν για την αξία που έχει η επαφή με το βιβλίο, αλλά και πώς λειτουργεί η δανειστική βιβλιοθήκη.  Οι μαθητές ξεναγήθηκαν στους χώρους της βιβλιοθήκης και ενημερώθηκαν για τα εκπαιδευτικά προγράμματα που πραγματοποιούνται εκεί.

Κατόπιν οι μαθητές επισκέφτηκαν τις αθλητικές εγκαταστάσεις του κ. Τσάμη. Σε αυτό τον φιλόξενο χώρο έπαιξαν με ασφάλεια διάφορα παιχνίδια και πραγματοποίησαν αγώνα ποδοσφαίρου. Ήταν μια πραγματική πλούσια σε ερεθίσματα επίσκεψη. Η χαρά και η ικανοποίηση αποτυπώθηκαν στα χαρούμενα πρόσωπα των μαθητών μας.«Let’s do it Greece 2018»

Το σχολείο μας συμμετείχε στην πανελλαδική εθελοντική περιβαλλοντική δράση «Let’s do it Greece 2018». Την Πέμπτη, 26/04/2018 πραγματοποιήθηκε καθαρισμός και περιποίηση του περιβάλλοντος χώρου του σχολείου μας. Αφού προμηθευτήκαμε τα απαραίτητα εργαλεία κηπουρικής που απαιτούσε η προσπάθειά μας και την καλή μας διάθεση… «πιάσαμε δουλειά!» Καθαρίσαμε τα ξερά χόρτα, κλαδέψαμε, φυτέψαμε λουλούδια, ποτίσαμε και χαρήκαμε την επαφή μας με τη φύση. Η χαρά και η ικανοποίηση ήταν ζωγραφισμένες στα πρόσωπα όλων μας. Μέσα από αυτή την προσπάθεια τα παιδιά άφησαν το περιβαλλοντικό τους αποτύπωμα και έδωσαν την υπόσχεση ότι θα συνεχίσουν να διαδίδουν το μήνυμα του εθελοντισμού.
Την Παρασκευή, 27/04/2018 οι μαθητές της Γ΄ Τάξης του σχολείου μας μαζί με τη δασκάλα τους κα. Κωνσταντίνα Μπέρμπεη πήραν μέρος στην έκθεση έργων και κατασκευών από ανακυκλώσιμα υλικά στην κεντρική πλατεία του Αγρινίου. Όλοι όσοι έβλεπαν τα έργα των μικρών μαθητών μας έμεναν έκπληκτοι από το ευφάνταστο αποτέλεσμα. Με αυτή την προσπάθεια τα παιδιά μας έστειλαν ένα μήνυμα ελπίδας για την προστασία του περιβάλλοντος έχοντας ως σύνθημα «Τίποτα δεν πάει χαμένο». Είμαστε πραγματικά υπερήφανοι όχι μόνο για την προσπάθεια τους αλλά και για την ευαισθητοποίησή τους. Μπράβο παιδιά!


Πασχαλινές Κατασκευές!

Το Πάσχα πλησιάζει! Τα σχολεία σε λίγο θα κλείσουν και οι διακοπές θα αρχίσουν. Μέσα σε αυτό το πασχαλινό πνεύμα οι μαθητές όλων των τάξεων συζήτησαν με τους δασκάλους τους για τα Πάθη του Χριστού, την Ανάσταση και τη σημασία της, είπαν τα κάλαντα του Λαζάρου κι έφτιαξαν όμορφες πασχαλινές κάρτες και κατασκευές που κλείνουν πολλές ζεστές ευχές. Μέσα σε αυτές αποτυπώνονται όλα τα έντονα συναισθήματα που θα βιώσουμε αυτές τις Άγιες μέρες, η αγωνία, ο πόνος και η θλίψη για την εβδομάδα των Παθών και τη Σταύρωση, αλλά και η αγαλλίαση και η ελπίδα που θα φέρει η Ανάσταση! Χρόνια Πολλά σε όλους!

Ε΄ Τάξη

Ε΄ Τάξη


Δ΄2


Γ΄ Τάξη


Γ΄ Τάξη

Εθελοντισμός και Εαρινή Ισημερία

Κάθε χρόνο στις 21 Μαρτίου μπαίνει επίσημα η άνοιξη και η φύση πανηγυρίζει. Για να γιορτάσουμε τον ερχομό της άνοιξης οι μαθητές και οι δάσκαλοι του σχολείου μας αποφασίσαμε να κάνουμε μια ακόμη δράση. Προμηθευτήκαμε δέντρα από το δασαρχείο κι αρχίσαμε τη … δεντροφύτευση! Τα παιδιά με την επίβλεψη τη δική μας έσκαψαν, φύτεψαν και υιοθέτησαν το δικό τους δέντρο. Η χαρά και η ικανοποίηση στα πρόσωπα των παιδιών ήταν μεγάλη. Την Παρασκευή στις 30 Μαρτίου δεχτήκαμε μια όμορφη επίσκεψη από τους μικρούς μαθητές του 4ου Νηπιαγωγείου Νεάπολης. Τα παιδιά ξεναγήθηκαν στο σχολείο μας, στο οποίο θα έρθουν του χρόνου και μαζί με τους μαθητές της Α΄ Τάξης φύτεψαν και υιοθέτησαν ένα δέντρο.

Όλες αυτές οι δράσεις θα συνεχιστούν μετά το Πάσχα στο πρόγραμμα «Let’ s do it Greece» του Δήμου Αγρινίου. Σκοπός της δράσης μας είναι ο εθελοντισμός και να εδραιωθεί στη συνείδηση μικρών και μεγάλων ότι η προστασία του περιβάλλοντος δεν είναι κάτι προσωρινό αλλά μια διαρκής προσπάθεια.