«Με τον Κ.Ο.Κ. οδηγό ασφαλώς κυκλοφορώ!» – Πρόσκληση

Οι μαθητές της Δ΄ Τάξης και η δασκάλα τους, κα. Κωνσταντίνα Μπέρμπεη σας προσκαλούν στην εκδήλωση που οργανώνουν με θέμα: ¨Με τον Κ.Ο.Κ. οδηγό ασφαλώς κυκλοφορώ!» που θα γίνει την Κυριακή, 19 Μαΐου 2019 και ώρα 19:00 στην αίθουσα εκδηλώσεων του σχολείου μας.
Το σχολείο θα μετατραπεί σε ένα μεγάλο Εκθεσιακό Κέντρο Κυκλοφοριακής Αγωγής και Οδικής Ασφάλειας. Θα έχετε τη δυνατότητα να επισκεφτείτε την «Ασφαλούπολη», την πόλη όπου όλοι κυκλοφορούν με ασφάλεια, αφού τηρούνται όλοι οι κανόνες του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας, να γνωριστείτε με τους κατοίκους της και τέλος, να δοκιμάσετε γευστικότατα παραδοσιακά εδέσματα της Ασφαλούπολης!

Δεύτε λάβετε φως εκ του ανέσπερου φωτός…

Η Εβδομάδα των Παθών πλησιάζει και το θρησκευτικό συναίσθημα κορυφώνεται. Ο άνθρωπος νιώθει το μεγαλείο και το μέγεθος του Θείου Πάθους που τον φωτίζει και τον οδηγεί στην ψυχική ανάταση.

Λίγες μέρες πριν ψάλλουμε τον ύμνο της ελπίδας κρατώντας τις λαμπάδες με το φως της Αναστάσεως , ζωγραφίζεται στα πρόσωπα μικρών και μεγάλων η προσμονή για τη μεγάλη χαρά!

Σε αυτό το κατανυκτικό πνεύμα κινήθηκαν οι δραστηριότητες των δασκάλων και των μαθητών του σχολείου μας. Μιλήσαμε για τη θριαμβευτική είσοδο του Χριστού στα Ιεροσόλυμα, την αντίδραση της θρησκευτικής  ηγεσίας που αποφάσισε την εξόντωσή του,  τη σταυρική του θυσία και την Ανάστασή του δίνοντας κυρίως έμφαση στο ισχυρότερο χαρακτηριστικό αυτής της γιορτής , την ανιδιοτελή αγάπη προς τον συνάνθρωπο.

Είπαμε τα κάλαντα του Λαζάρου , φτιάξαμε πασχαλινά καλαθάκια και κάρτες και αισθανθήκαμε ολόψυχα την ανάγκη μας να συμμετέχουμε σε όλα τα έθιμα και τις τελετουργίες των ημερών με ευλάβεια, για να μπορέσουμε να βιώσουμε στο έπακρο όλα τα συναισθήματα, που θα μας οδηγήσουν στο Πέρασμα, στο Φως και στην Καινούρια Ζωή.

Γ΄ Τάξη

Γ΄ Τάξη

Δ΄ Τάξη

Τμήμα Υποδοχής

Ελαία!

Η 16η και 17η Απριλίου του 2019 υπήρξαν μέρες αφιερωμένες στον εκλεκτό και ευλογημένο καρπό της ελιάς για τους μαθητές των Ε1 και Ε2 τάξεων του σχολείου μας. Τα παιδιά ξεκινώντας από τον γνωστό μύθο την ονοματολογίας  της  Αθήνας περιηγήθηκαν μέσα από γνωστά λογοτεχνικά κείμενα , ποιήματα (Κ. Παλαμάς, «Η ελιά»), δημοτικά τραγούδια και παροιμίες του λαού μας  στην πορεία του ιερού δέντρου ανά τους αιώνες και τον πρωταγωνιστικό του ρόλο στην καθημερινή μας ζωή. Προσέγγισαν την αξία του και τη χρησιμότητά του διαθεματικά όχι μόνο μέσα από τη Γλώσσα και την Ιστορία αλλά και από τα λοιπά γνωστικά αντικείμενα (Γεωγραφία, «Η βλάστηση στην Ελλάδα» – Μαθηματικά, προβλήματα ποσοστών για την ελαιοπαραγωγή).

Η επίσκεψη στην Πινακοθήκη Αγρινίου την 17η Απριλίου, ημέρα Τετάρτη, ήρθε να σφραγίσει καλλιτεχνικά αυτόν τον κύκλο μαθημάτων. Οι μαθητές  μυήθηκαν στην τέχνη που πήρε αφόρμηση από τον μοναδικό αυτό καρπό, παρατηρώντας  εμβληματικούς  πίνακες ζωγραφικής, γλυπτά και φωτογραφίες 13 σημαντικών Ελλήνων δημιουργών που μίλησαν με τα έργα τους στην ψυχή των παιδιών για την προσφορά της ελιάς στη ζωή και την ιστορία του τόπου μας. Ο Αγρινιώτης κ. Χρήστος Γαρουφαλής, καλλιτεχνικός διευθυντής της Πινακοθήκης και καταξιωμένος ζωγράφος πανευρωπαϊκά, έκλεισε με την παρουσία του και το στίγμα του την επίσκεψή μας εκεί!



 

25η Μαρτίου! Μέρα τρανή…διπλή γιορτή!

Με ιδιαίτερη λαμπρότητα εορτάστηκε σήμερα Δευτέρα, 25η ΜΑΡΤΊΟΥ 2019,  ο Ευαγγελισμός της Θεοτόκου αλλά και η σημαντική στιγμή της ιστορίας μας, η Ελληνική Επανάσταση του 1821, στον Ιερό Ναό του Αποστόλου Παύλου στη Μεγάλη Χώρα Αγρινίου.

Η  επίσημη Δοξολογία τελέστηκε από τον ιερέα του ναού, πατέρα Κοσμά, και παραβρέθηκαν εκπρόσωποι του πολιτικού και εκπαιδευτικού χώρου, για να τιμήσουν με την παρουσία τους την ημέρα.

Σημαντική ήταν και η παρουσία των μαθητών , οι οποίοι με σεβασμό κρατούσαν τη γαλανόλευκη δημιουργώντας μια όμορφη εικόνα στον χώρο του ναού.

Αξίζει να σημειωθεί ότι πριν την τέλεση της Δοξολογίας εκφωνήθηκε ο πανηγυρικός της ημέρας από τον δάσκαλο της ΣΤ΄ τάξης του σχολείου μας, κο Μπορμπότσιαλο Δημήτριο, ο οποίος μίλησε με παραστατικό αλλά ταυτόχρονα λιτό και διδακτικό ύφος για τα σημαντικά γεγονότα της ελληνικής ιστορίας.

Στη συνέχεια, στο χώρο μπροστά από το Μνημείο των Ηρώων έγινε Επιμνημόσυνη Δέηση και Κατάθεση Στεφάνων , ενώ ακολούθησε ενός λεπτού σιγή στη μνήμη των ένδοξων νεκρών.



Τιμή και Δόξα στους Ήρωες του 1821!

Την Παρασκευή, 22 Μαρτίου 2019 οι μαθητές και οι μαθήτριες της Στ΄ Τάξης  του σχολείου μας, με την καθοδήγηση του δασκάλου τους κ. Μπορμπότσιαλου Δημήτρη, προετοίμασαν και παρουσίασαν μια όμορφη γιορτή για να τιμήσουν τους Έλληνες του 1821. Με επίκαιρα ποιήματα, θεατρικά και τραγούδια ύμνησαν τους ήρωες της ελληνικής επανάστασης, που κατάφεραν να αποτινάξουν τον τουρκικό ζυγό από τη χώρα μας, για να μπορούμε να απολαμβάνουμε τα αγαθά της ελευθερίας και της δημοκρατίας. Ο ηρωισμός των προγόνων μας κι η ισχυρή θέληση για ελευθερία έδωσαν τα απαραίτητα μηνύματα  στα παιδιά από τις ένδοξες αυτές σελίδες της ιστορίας μας. Η γιορτή μας έκλεισε με τον εθνικό μας ύμνο και τις ευχαριστίες του διευθυντή του σχολείου μας, κ. Πιτταροκοίλη  Γεώργιου, ο οποίος προέτρεψε τους μαθητές να αγωνίζονται για το καλό της πατρίδας τιμώντας πάντα εκείνους που θυσιάστηκαν για εμάς. Η προσπάθεια των παιδιών προκάλεσε συγκίνηση και θύμισε σε όλους μας πως τα παιδιά θέλουν και μπορούν να δημιουργήσουν ένα καλύτερο μέλλον.

ΘΕΡΜΑ ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ!!!




«Ένα φρούτο την ημέρα τον γιατρό τον κάνει πέρα!»

Την Τρίτη, 19 Μαρτίου 2019 το σχολείο μας σε συνεργασία με γνωστή εταιρεία μπανανών διοργάνωσε μια παρουσίαση με σκοπό την ενημέρωση των μαθητών του σχολείου μας για τα οφέλη της καθημερινής κατανάλωσης φρούτων, με στόχο την υιοθέτηση της υγιεινής διατροφής.
Πιο συγκεκριμένα, εξειδικευμένη διατροφολόγος μίλησε στους μαθητές μας για τη συνεισφορά των φρούτων και των λαχανικών στην υγεία, την ευεξία καθώς και τη σωματική και πνευματική ανάπτυξη. Η παρουσίαση έγινε πιο ενδιαφέρουσα με την προβολή video. Τα παιδιά μοιράστηκαν τις σκέψεις τους, εξέφρασαν τις απορίες τους και αντάλλαξαν απόψεις για τη βελτίωση της καθημερινής τους απόδοσης.
Στόχος του προγράμματος είναι η ανάδειξη της υψηλής διατροφικής αξίας των φρούτων και των λαχανικών στις ηλικίες 6-12 ετών, όπου τα τρόφιμα αυτά είναι ακόμη πιο απαραίτητα και ωφέλιμα, ιδιαίτερα για τα ελληνόπουλα που παρουσιάζουν υψηλά ποσοστά παχυσαρκίας.
Στο τέλος της παρουσίασης διανεμήθηκαν δωρεάν μπανάνες στους μαθητές μας, έπειτα από έγγραφη συγκατάθεση των γονέων τους.

 

«Αναγνωρίζω τα συναισθήματά μου»

Χαρά, λύπη, θυμός, φόβος, ανυπομονησία! Πόσα συναισθήματα αισθανόμαστε καθημερινά και πολλές φορές δεν μπορούμε να τα διαχειριστούμε, διότι δεν έχουμε μάθει να τα αναγνωρίζουμε και να τα αποδεχόμαστε. Κατανοώντας τη σημασία που έχουν στη ζωή μας, οι μαθητές και οι δασκάλες της Γ΄ και Δ΄ τάξης του σχολείου μας επισκέφτηκαν το Κέντρο Πρόληψης «ΟΔΥΣΣΕΑΣ» την Πέμπτη, 14 Μαρτίου 2019 και παρακολούθησαν ένα «εργαστήρι» συναισθημάτων.
Αφού γνωρίστηκαν με τις ψυχολόγους του κέντρου, έγιναν ομάδες, αναγνώρισαν τα συναισθήματα που αισθανόμαστε κάθε μέρα, τα διαχώρισαν σε ευχάριστα και δυσάρεστα, βρήκαν τρόπους να τα διαχειρίζονται, κατανόησαν τις ανάγκες τους μέσα από αυτά και συνειδητοποίησαν πόσο υγιές είναι να συνυπάρχουν στον καθένα μας όλα αυτά χωρίς ενοχές και τύψεις.
Επισφράγισμα αυτών που έμαθαν ήταν ένα έργο από πηλό, που έφτιαξε κάθε ομάδα δίνοντάς τους τη δυνατότητα για ελεύθερη δημιουργική έκφραση.




Οδοιπορικό στη φύση και την ιστορία μας

Στο ένδοξο και ηρωικό Μεσολόγγι βρέθηκαν οι μαθητές των  Ε’ και ΣΤ΄ τάξεων  του σχολείου μας ημέρα Τρίτη, 5/03/2019 με αφορμή την επικείμενη γιορτή της 25ης Μαρτίου. Αναβίωσαν μνήμες από τη μαρτυρική Έξοδο του Μεσολογγίου που χάραξε την Ευρωπαϊκή Ιστορία και έγινε αφορμή να φιλοτεχνηθούν μοναδικά και απαράμιλλης ομορφιάς έργα τέχνης, τα οποία είχαν την τύχη να θαυμάσουν οι μαθητές μας στο Μουσείο Ιστορίας και Τέχνης της Πρωτεύουσας του Νομού μας!

Εν συνεχεία επισκέφτηκαν τον Φορέα Διαχείρισης  Λιμνοθάλασσας Μεσολογγίου, που εδρεύει στο Αιτωλικό και πληροφορήθηκαν το αξιολογότατο έργο που επιτελεί  στην προσπάθειά του να διατηρήσει και να καταγράψει την πλούσια χλωρίδα και πανίδα της περιοχής μας, εστιάζοντας στην προστασία της βιοποικιλότητας  καθώς και στην ανάδειξη αυτής . Οι μαθητές  παρακολούθησαν και θαύμασαν ένας – ένας ξεχωριστά με τηλεσκόπια σπάνια προστατευόμενα πουλιά που επισκέπτονται αυτή την περίοδο τη λιμνοθάλασσα.

Δείχνοντας απόλυτο σεβασμό και άψογη συνεργασία οι μαθητές μας δέχτηκαν τα συγχαρητήρια των υπαλλήλων εκπροσωπώντας επάξια το σχολείο μας, ενώ ταυτόχρονα αφυπνίστηκαν ιστορικά και περιβαλλοντικά! Τους αξίζει ένα μεγάλο μπράβο!!



Πάμε σινεμά!

Τη Δευτέρα, 4 Μαρτίου είχαμε την ευκαιρία να παρακολουθήσουμε μια πολύ ενδιαφέρουσα, διδακτική αλλά ταυτόχρονα διασκεδαστική ταινία με τίτλο «RALF εναντίον internet» στο κινηματοθέατρο «ΑΝΕΣΙΣ».
Η ταινία αυτή σατυρίζει το internet και με ευφάνταστο και σπιρτόζικο τρόπο περνά διδακτικά μηνύματα για τη σχέση των παιδιών με το διαδίκτυο. Παγιδευμένοι σε ένα βιντεοπαιχνίδι, ο Ράλφ και η Βανέλοπι έχουν μόνο λίγες μέρες για να ταξιδέψουν στο διαδίκτυο, να αγοράσουν ένα σπάνιο τιμόνι και να επιστρέψουν πριν βγουν οριστικά από την πρίζα. Πολλές ανατροπές και δυσκολίες συναντούν στο δρόμο τους και η φιλία των δύο πρωταγωνιστών δοκιμάζεται. Μέσα από αυτές τις δοκιμασίες μαθαίνουν το πραγματικό νόημα της φιλίας, καθώς όταν αγαπάς κάποιον πραγματικά τον αφήνεις ελεύθερο να ακολουθήσει τα όνειρά του. Μικροί και μεγάλοι διασκεδάσαμε με την ψυχή μας και καταχειροκροτήσαμε τους δύο πρωταγωνιστές με την καρδιά μας.
Ενθουσιασμένοι και γεμάτοι όρεξη για παιχνίδι επισκεφτήκαμε στη συνέχεια, την Ακαδημία Ποδοσφαίρου του κ. Τσάμη, που για μια ακόμη φορά μας φιλοξένησε στις εγκαταστάσεις του. Πολύ παιχνίδι, πολλά γέλια και πολλές χαρούμενες φωνές ακούγονταν από μικρούς και μεγάλους, καθώς ο ενθουσιασμός και η χαρά κυριαρχούσαν. Για μια ακόμη φορά περάσαμε υπέροχα!

Καλή μας Τσικνοπέμπτη!

Σε κλίμα γιορτής, χαράς και γλεντιού κύλησε η σημερινή μέρα στο σχολείο μας, αφού δάσκαλοι και μαθητές αφήσαμε για λίγο τις σχολικές μας υποχρεώσεις και γιορτάσαμε την Τσικνοπέμπτη. Μικροί και μεγάλοι με χαρούμενη και εορταστική διάθεση και σύμμαχό μας τον καλό καιρό, ντυθήκαμε αποκριάτικα και το γλέντι άρχισε. Χορός, τραγούδι, παιχνίδι, πολλά γέλια και φυσικά… πολύ φαγητό. Συμπαραστάτης μας σε αυτή τη γιορτή ο Σύλλογος Γονέων και κηδεμόνων του σχολείου μας, που έψησε και μοίρασε σουβλάκια και αναψυκτικά σε όλους. Τους ευχαριστούμε θερμά!!!
ΚΑΙ ΤΟΥ ΧΡΟΝΟΥ! ΚΑΛΗ ΑΠΟΚΡΙΑ!!!