Καλή σχολική χρονιά!

13 Σεπτεμβρίου 2021. Η μέρα του Αγιασμού!

Έχουμε  Αφήσει πίσω μας την ξεγνοιασιά του καλοκαιριού και έχουμε κλείσει στο κουτάκι με τις αναμνήσεις μας πολύχρωμες εικόνες, ευωδιαστές μυρωδιές και μελωδικά τραγούδια. Το καλοκαίρι έδωσε επίσημα πλέον τη σκυτάλη στο φθινόπωρο και όλοι μας, μικροί και μεγάλοι είμαστε έτοιμοι να υποδεχτούμε τη νέα σχολική χρονιά με όρεξη για δουλειά, αισιοδοξία και χαμόγελο. Το σχολείο βουίζει και πάλι από τις χαρούμενες φωνές των παιδιών.

Στην αυλή του σχολείου βρίσκεται ένα τραπέζι με ένα ωραίο τραπεζομάντηλο και πάνω του είναι τοποθετημένα ένα γυάλινο δοχείο με νερό, ένα κλωνάρι βασιλικός, ένα κερί κι ένα θυμιατό. Ο ιερέας του χωριού μας, πατέρας Κοσμάς, παρακαλεί το Θεό να δίνει υγεία, δύναμη και καθαρό μυαλό σε μαθητές και δασκάλους κι εύχεται σε όλους μας «Καλή σχολική χρονιά».

Στον Αγιασμό παρευρέθησαν ο πρόεδρος της κοινότητας, κ. Γρηγόρης Χασιώτης, ο πρόεδρος του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων, κ. Δημήτρης Νταβαρίνος καθώς και μέλη του Συλλόγου.

Ο δ/ντής του Σχολείου μας, κος Πιτταροκοίλης Γεώργιος, τόνισε στην ομιλία του ότι  χρειάζεται  υπομονή, επιμονή, δύναμη και πίστη για την επίτευξη των στόχων μας. Μένοντας προσηλωμένοι σε αυτούς και με μεθοδικότητα έρχεται η επιτυχία και η ανταμοιβή των κόπων. Επισήμανε ότι στη σημερινή κρίσιμη εποχή εκτός από τη μαθησιακή διαδικασία είναι απαραίτητη και η διαμόρφωση της προσωπικότητας των μαθητών μας, ώστε οι αυριανοί πολίτες να είναι άτομα με ευαισθησίες, κοινωνική συνείδηση και υπευθυνότητα.

Και αυτή η σχολική χρονιά ξεκινά υπό τη σκιά της πανδημίας. Για το λόγο αυτό οι μαθητές ενημερώθηκαν από τους δασκάλους τους για τη σωστή χρήση της μάσκας, την τήρηση των αποστάσεων και τη σημασία της ατομικής υγιεινής.

Καλή και ευλογημένη σχολική χρονιά !!!

Οδηγίες για τον αγιασμό και την προσέλευση των μαθητών στο σχολείο

Αγαπητοί  γονείς και κηδεμόνες,

Κατά την έναρξη των μαθημάτων, τη Δευτέρα 13 Σεπτεμβρίου 2021 και λόγω των αναγκαίων μέτρων πρόληψης διασποράς του ιού COVID-19 o καθιερωμένος αγιασμός θα πραγματοποιηθεί στον αύλειο χώρο του σχολείου, χωρίς την παρουσία γονέων. Οι μαθητές/τριες θα προσέλθουν στις σχολικές μονάδες στις 8.15’ και θα παραμείνουν μέχρι την τέλεση του αγιασμού σύμφωνα με τον προγραμματισμό του σχολείου μας που  περιλαμβάνει οδηγίες για θέματα που αφορούν στα μέτρα πρόληψης της διασποράς του ιού, στην ορθή χρήση της μάσκας σύμφωνα με τις οδηγίες του ΕΟΔΥ  και στη γενικότερη λειτουργία του σχολείου.

Η διενέργεια αυτοδιαγνωστικού ελέγχου (self-test) είναι υποχρεωτική για τους/τις μαθητές/τριες όλων των σχολικών μονάδων Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης. Εξαιρούνται του μέτρου, τα παιδιά που έχουν ιστορικό νόσησης εντός του τελευταίου 6μήνου.Σε αυτή τη περίπτωση οι μαθητές οφείλουν να προσκομίσουν στον υπεύθυνο εκπαιδευτικό της τάξης τους το πιστοποιητικό νόσησης.  Η είσοδος των μαθητών/μαθητριών στο σχολείο γίνεται με επίδειξη βεβαίωσης αρνητικού αποτελέσματος. Ο υποχρεωτικός αυτοδιαγνωστικός έλεγχος διενεργείται δύο φορές την εβδομάδα, προ Τρίτης και Παρασκευής και έως είκοσι τέσσερις (24) ώρες πριν από την προσέλευση στη σχολική μονάδα. Κατ’ εξαίρεση, την πρώτη εβδομάδα λειτουργίας κάθε σχολικής μονάδας ο πρώτος αυτοδιαγνωστικός έλεγχος (self test) θα πρέπει να γίνει τη Κυριακή 12 .

Η σωστή χρήση κατάλληλης προστατευτικής μάσκας (υφασμάτινης ή απλής χειρουργικής) είναι υποχρεωτική για τους/τις μαθητές/τριες σε όλες τις τάξεις, τους εκπαιδευτικούς και το λοιπό προσωπικό, καθώς και για τους επισκέπτες των σχολικών μονάδων. Χρήση μάσκας δεν πρέπει να γίνεται κατά το μάθημα της γυμναστικής ή όταν τα παιδιά έχουν έντονη σωματική άσκηση, οπότε πρέπει να τηρούνται οι απαραίτητες αποστάσεις. Απαιτείται ιδιαίτερη προσοχή στη σωστή χρήση της μάσκας από τα παιδιά. Εύχομαι καλή Σχολική Χρονιά με υγεία και πρόοδο.

Με εκτίμηση

Ο Δ/ντής του Σχολείου

Δωρεά αθλητικού υλικού στο σχολειό μας στη μνήμη του Νάκου Δημήτρη

Μια πολύ σεμνή, λιτή και συγκινητική τελετή πραγματοποιήθηκε σήμερα Τετάρτη, 15 Ιουνίου 2021, στο  σχολείο μας, τηρώντας όλες τις προφυλάξεις για την πανδημία.

Πιο συγκεκριμένα, έγινε παράδοση αθλητικού υλικού και συμβολικού χρηματικού ποσού από την αντιπροσωπεία της ΕΠΣΑ, για να τιμηθεί η μνήμη του Νάκου Δημήτριου (πιο γνωστός ως Τάκης), ο οποίος έφυγε από τη ζωή πριν λίγες μέρες. Είχε προσφέρει ως μέλος του Δ.Σ. για πολλά χρόνια στον αθλητικό σύλλογο Α.Ο. Δάφνης της Μεγάλης Χώρας και πάντα προέτρεπε τα παιδιά να ακολουθήσουν τον αθλητισμό και αποτελούσε την ψυχή της ομάδας.

Στην εκδήλωση παραβρέθηκαν ο εκπρόσωπος της ΕΠΣΑ, κ. Αναστασίου Ιωάννης, ο πρόεδρος του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του σχολείου μας, κ. Νταβαρίνος Δημήτριος καθώς και το μέλος του Συλλόγου, κ. Σιατής Κων/νος.

Επίσης, με την παρουσία τους τίμησαν την τελετή ο πρόεδρος της ομάδας Α.Ο Δάφνης της Μεγάλης Χώρας, κ. Φεγγούλης Παντελής και τα μέλη της ομάδας, κ.  Αλεξανδράκης Κων/νος και Νταλακούρας Ιωάννης, καθώς και οι κόρες του εκλιπόντος Κατερίνα και Χριστίνα  Νάκου, ο εγγονός του Γεώργιος και ο συγγενής του, κ. Τσακαρδάνος Δημήτριος.

Ο δ/ντής του σχολείου μας,  κ. Πιτταροκοίλης Γεώργιος, αφού εξέφρασε τα συλλυπητήρια όλων για τον ξαφνικό χαμό του θανόντος, αναφέρθηκε στην προσφορά του στην τοπική κοινωνία και ευχαρίστησε για τη γενναιόδωρη πράξη. Τέτοιες αξιέπαινες πράξεις συνεισφοράς, αλληλεγγύης και ανθρωπισμού μας συγκινούν και μας δίνουν δύναμη.

 

 

Επανέναρξη διά ζώσης διδασκαλίας

Ο διευθυντής του σχολείου μας καθώς και το εκπαιδευτικό προσωπικό του σας εύχονται Καλή Χρονιά με υγεία και αισιοδοξία!

Από σήμερα άρχισε ξανά η διά ζώσης διδασκαλία. Το σχολείο μας επαναλειτουργεί τηρώντας όλους τους κανόνες υγιεινής για τον περιορισμό της διασποράς του κορωναϊού COVID-19 σύμφωνα με τις οδηγίες του υπουργείου παιδείας, όπως είχαν συμφωνηθεί από την αρχή της σχολικής χρονιάς.  Κρίθηκε ότι δε χρειάζεται τροποποίηση του ωρολόγιου προγράμματος, επειδή λαμβάνονται μέτρα για την αποφυγή συνωστισμού και συγχρωτισμού. Επίσης,  η είσοδος και η έξοδος των μαθητών γίνεται σταδιακά από 3 διαφορετικές θύρες. Τα παιδιά προαυλίζονται σε ξεχωριστούς χώρους και ευδιάκριτα χωρισμένους μεταξύ τους. Για τις βροχερές μέρες έχουν ληφθεί τα απαραίτητα μέτρα. Τέλος, σε όλους τους μαθητές θα δοθεί από μία μάσκα στον καθένα, τις οποίες παραλάβαμε από την πολιτεία.

Καλή μας αρχή!

Ζήτω η 28η Οκτωβρίου!

Με ιδιαίτερη λαμπρότητα και τη δέουσα επισημότητα εορτάστηκε η Εθνική Επέτειος της 28ης Οκτωβρίου 1940 στο σχολείο μας.

Οι μαθητές της ΣΤ΄ τάξης και οι εκπαιδευτικοί συνόδευσαν με υπερηφάνεια  τη σημαία του σχολείου μας στην καθιερωμένη δοξολογία την Τετάρτη, 28 0κτωβρίου 2020, στον Ιερό Ναό του Αγίου Παύλου. Η Δοξολογία τελέστηκε από τον ιερέα του ναού, πατέρα Κοσμά.

Τον πανηγυρικό της ημέρας εκφώνησε ο δάσκαλος του σχολείου μας, κ. Μπορμπότσιαλος Δημήτριος, ο οποίος με λιτό και παραστατικό ύφος μίλησε για τα σημαντικά γεγονότα της ένδοξης ιστορίας του ΟΧΙ.

Ακολούθησε επιμνημόσυνη δέηση και κατάθεση στεφάνων στα μνημεία των ηρώων μας.

Λόγω των μέτρων που έχουν ληφθεί για την αντιμετώπιση του κινδύνου διασποράς του COVID-19, δεν πραγματοποιήθηκε η καθιερωμένη παρέλαση και οι εκδηλώσεις έγιναν σύμφωνα με τις ισχύουσες υγειονομικές διατάξεις και με απολύτως περιορισμένο αριθμό συμμετεχόντων.

 

Καλή Σχολική Χρονιά!

Μετά τις καλοκαιρινές διακοπές, τα σχολεία ανοίγουν και πάλι! Ετοιμαζόμαστε όλοι, μαθητές κι εκπαιδευτικοί, να διαπλεύσουμε τον βαθύ ωκεανό της γνώσης επιδιώκοντας να κατακτήσουμε το μεγάλο αγαθό, που λέγεται Μόρφωση.

Συμπαραστάτης μας σε αυτό το συναρπαστικό ταξίδι η ευλογία του Θεού.

Έτσι, τη Δευτέρα, 14 Σεπτεμβρίου 2020, πραγματοποιήθηκε ο καθιερωμένος Αγιασμός στο σχολείο μας, για να ευλογηθούμε όλοι, μαθητές, εκπαιδευτικοί και γονείς, ώστε να έχουμε σχολική χρονιά γεμάτη όνειρα και στόχους για πρόοδο και επιτυχία.

Στον Αγιασμό παραβρέθηκαν εκτός από τον ιερέα της ενορίας μας, πατέρα Κοσμά, ο πρόεδρος της τοπικής κοινότητας, κ. Χασιώτης Γρηγόριος καθώς και ο πρόεδρος του Συλλόγου Γονέων & Κηδεμόνων, κ. Νταβαρίνος Δημήτριος.

Όπως τόνισε ο δ/ντής μας, κ. Πιτταροκοίλης Γεώργιος, στον χαιρετισμό του,  η νέα σχολική χρονιά  αναμένεται να είναι διαφορετική και απαιτητική, καθώς άπαντες θα κληθούμε να προσαρμοστούμε  στις νέες συνθήκες που δημιουργεί η πανδημία του κορωνοϊού.  Τόνισε ότι παρόλες τις δυσκολίες, θα πρέπει όλοι να μεριμνήσουμε για την παιδαγωγική και ψυχολογική στήριξη των μαθητών μας και να επιδείξουμε τη δέουσα ωριμότητα και υπευθυνότητα, ώστε να προστατευτεί η υγεία όλων μας.

Για τον λόγο αυτό, οι μαθητές μας ενημερώθηκαν από τους δασκάλους τους  για τη σωστή χρήση της μάσκας, τη σημασία της ατομικής υγιεινής και την τήρηση των σωστών αποστάσεων.

Με ελπίδα και αισιοδοξία ευχόμαστε από καρδιάς καλή, εποικοδομητική δημιουργική και επιτυχημένη σχολική χρονιά!!

ΚΑΙ ΤΟΥ ΧΡΟΝΟΥ ΜΕ ΥΓΕΙΑ!!!

Αργυρό Βραβείο για τη δασκάλα του σχολείου μας Κωνσταντίνα Μπέρμπεη και τους μαθητές της

Για πέμπτη συνεχόμενη χρονιά πραγματοποιήθηκε η βράβευση της αριστείας και των καινοτόμων δράσεων στον χώρο της Εκπαίδευσης από τα «Education Leaders Awards». Το σχολείο μας συμμετείχε στον πανελλήνιο διαγωνισμό και κατάφερε να αποσπάσει μια εξαιρετικά σημαντική διάκριση για δεύτερη φορά.

Πιο συγκεκριμένα, η εκπαιδευτικός του σχολείου μας, κα Μπέρμπεη Κωνσταντίνα διακρίθηκε μέσα από μια πληθώρα εξαιρετικών υποψηφιοτήτων δημόσιων και ιδιωτικών σχολείων και βρέθηκε στο βάθρο των νικητών αποσπώντας το Αργυρό Βραβείο στην κατηγορία Βέλτιστη Μαθησιακή Εμπειρία, με το καινοτόμο πρόγραμμα «Κυκλοφοριακή Αγωγή: Μάθημα Ζωής και Ζήτημα Παιδείας», που υλοποιήθηκε κατά το σχολικό έτος 2018-2019.

Η διάκριση που απέσπασε η δασκάλα και οι μαθητές της Δ’ Τάξης του σχολείου μας, μας συγκινεί και μας παραδειγματίζει.

Πολλά συγχαρητήρια στους μαθητές για το αξιέπαινο έργο τους, που επιβεβαιώνει πως η ανάληψη πρωτοβουλιών, η δράση, η συμμετοχή, η ομαδικότητα μπορούν να δημιουργήσουν ένα άριστο αποτέλεσμα.

Θερμά συγχαρητήρια και στην αξιέπαινη εκπαιδευτικό που με επιμονή, συνεχή προσπάθεια και κυρίως μεράκι κατάφερε να εμπνεύσει την αξία της συνεχούς αναζήτησης, της ανάληψης πρωτοβουλιών και της σκέψης έξω από τα στεγανά.

Ας μην ξεχνάμε ότι οι σημαντικές αλλαγές στην εκπαίδευση μπορούν να δημιουργηθούν μόνο μέσα από μια κοινωνία φιλική σε καινοτόμες δράσεις και ρηξικέλευθες πρωτοβουλίες!

Και εις ανώτερα!

Ενημέρωση από ΕΔΕΑΥ

Οδηγίες προς τους Γονείς

Τις τελευταίες μέρες πολλά κράτη όπως και η χώρα μας βιώνουν μία πρωτόγνωρη κρίση που επιβαρύνει κυρίως την υγεία αλλά η αρνητική της επιρροή προχωρά και σε κοινωνικό, εκπαιδευτικό, επαγγελματικό, οικονομικό και προσωπικό επίπεδο για όλους τους πολίτες. Είναι φυσιολογικό να παρατηρείται άγχος, θλίψη και ανησυχία μέχρι ένα βαθμό καθώς βιώνουμε μία πανδημία, η οποία μας επηρεάζει σε όσα αναφέρθηκαν παραπάνω. Ωστόσο, είναι απαραίτητο όλα τα άτομα και κυρίως οι γονείς να διατηρούν τη ψυχραιμία τους, να μην μεταφέρουν ανησυχία και φόβο στα παιδιά και να είναι σε θέση να διαχειριστούν το άγχος των εφήβων και των παιδιών. Συγκεκριμένα:

 • Είναι απαραίτητο να αποφεύγεται η υπερβολική έκθεση των παιδιών σε ειδήσεις και πληροφορίες σχετικές με το θέμα του COVID-19.
 • Ακόμη, είναι σημαντικό να γίνεται κατάλληλη και ειλικρινής ενημέρωση προς τα παιδιά και τους εφήβους αναλόγως την ηλικία τους ώστε να γνωρίζουν με λίγα και απλά λόγια την πραγματικότητα που βιώνει η κοινωνία και την ανάγκη τήρησης περιοριστικών μέτρων από όλους μας για να υπάρξει έγκαιρη πρόληψη και αντιμετώπιση της πανδημίας.
 • Προωθούμε, υποστηρίζουμε και ενισχύουμε την ενασχόληση των παιδιών με το παιχνίδι και με διάφορες δημιουργικές δραστηριότητες.
 • Επιπλέον, η οργάνωση ενός προγράμματος με τις ώρες παιχνιδιού, δραστηριοτήτων, ξεκούρασης, συζητήσεων και φαγητού θα βοηθήσει τα παιδιά να προσαρμοστούν ευκολότερα και πιο ευχάριστα στη νέα καθημερινότητα.
 • Η έκφραση καθημερινά των συναισθημάτων εκ μέρους κάθε μέλους της οικογένειας και ιδιαίτερα των παιδιών είναι αναγκαία. Σε αυτό μπορεί να βοηθήσουν οι καθημερινές συζητήσεις, το παιχνίδι, η ζωγραφική και η συχνή έκφραση αγάπης και τρυφερότητας από τους γονείς προς τα παιδιά. Όταν ένα παιδί εκφράζεται και μοιράζεται τα συναισθήματα και τους προβληματισμούς του αισθάνεται ανακούφιση και ηρεμία, δύο πολύ σημαντικά στοιχεία για τη σωστή ψυχοκοινωνική ανάπτυξη του.
 • Η τήρηση κανόνων υγιεινής διατροφής, σωστού ύπνου και φυσικής δραστηριότητας είναι απαραίτητα εφόδια για τη σωματική και ψυχική υγεία του κάθε παιδιού.
 • Διατηρούμε τις κοινωνικές σχέσεις της οικογένειας μέσω εναλλακτικών τρόπων επικοινωνίας όπως μέσω τηλεφώνου, μέσων κοινωνικής δικτύωσης κτλ.
 • Σε περίπτωση που παρατηρηθούν έντονες συναισθηματικές αντιδράσεις είναι καλό να απευθυνθούμε τηλεφωνικά σε ειδικό ψυχικής υγείας παιδιών και εφήβων.
 • Για να επιτευχθούν όλα τα παραπάνω και τα παιδιά να παραμείνουν ασφαλή είναι ανάγκη οι γονείς να προστατεύουν την υγεία τους.
 • Τέλος, προτείνεται η αποφυγή κατηγοριών και στιγματισμού προς άλλους. Πρέπει να γίνει κατανοητό από τα παιδιά πως ο ιός μπορεί να προσβάλλει τον οποιονδήποτε ανεξαρτήτως φυλής ή εθνικότητας.

ΠΗΓΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΩΝ:

https://eody.gov.gr/wp-content/uploads/2020/03/odigies_paidia.pdf

Κοινωνική λειτουργός ΕΔΕΑΥ Ειδικού Δημοτικού Σχολείου Αγρινίου «ΜΑΡΙΑ ΔΗΜΑΔΗ»: Μαρία Μιχαηλίδου

 

Παιδί και ελεύθερος χρόνος

Ανάλογα με την ηλικία και τα ενδιαφέροντα του παιδιού, προτείνονται ενδεικτικά οι παρακάτω δραστηριότητες:

 • Συμμετοχή των παιδιών σε διαδικασίες της καθημερινότητας του σπιτιού, όπως για παράδειγμα στο μαγείρεμα. Το μαγείρεμα είναι μια ευχάριστη και συχνά δημιουργική διαδικασία για τα παιδιά. Μπορείτε να ενθαρρύνετε το παιδί να σας προτείνει κάποιο αγαπημένο φαγητό και μαζί να εκτελέσετε τη συνταγή. Αν το παιδί είναι μεγαλύτερης ηλικίας μπορείτε να συμφωνήσετε μία ημέρα την εβδομάδα να μαγειρεύει εκείνο για την οικογένεια με βάση τις δικές του προτιμήσεις.
 • Ασχολία στο σπίτι με δραστηριότητες όπως πάζλ, επιτραπέζια παιχνίδια. Υπάρχουν πάρα πολλά επιτραπέζια παιχνίδια, διασκεδαστικά και εκπαιδευτικά παράλληλα, κατάλληλα για όλες τις ηλικίες, με τα οποία μπορεί να απασχοληθεί ευχάριστα όλη η οικογένεια μαζί.
 • Ζωγραφική, σχέδιο, κολάζ. Δραστηριότητες για όλους. Πολλά παιδιά, (ιδίως νήπια ή παιδιά δημοτικού) ενθουσιάζονται όταν ζωγραφίζουν, εκφράζονται και αξιοποιούν δημιουργικά το χρόνο τους. Παιδιά μεγαλύτερης ηλικίας μπορούν να ασχοληθούν με πιο σύνθετες εικαστικές δραστηριότητες, δημιουργώντας για παράδειγμα ένα κολάζ από φωτογραφίες.
 • Ανάγνωση εξωσχολικών βιβλίων, παραμυθιών, μυθιστορημάτων. Στο διαδίκτυο μπορείτε επίσης, να βρείτε παραμύθια και για τον κορωνοϊό, τα οποία μπορούν να σας βοηθήσουν να εξηγήσετε στο παιδί την κατάσταση που συμβαίνει.
 • Σταυρόλεξα, κουίζ, σουντόκου, σπαζοκεφαλιές. Αυτού του τύπου οι δραστηριότητες εξασκούν πολύτιμες γνωστικές δεξιότητες, θέτουν σε εγρήγορση το μυαλό ενώ παράλληλα είναι πολύ διασκεδαστικές.
 • Αναθέστε στο παιδί να τακτοποιήσει το δωμάτιό του, την ντουλάπα του, ώστε να καλλιεργήσει την υπευθυνότητα και την ανεξαρτησία του.
 • Οργανώστε στο σπίτι ανακύκλωση. Μπορείτε μαζί με το παιδί να οργανώσετε σε ένα σημείο του σπιτιού ή στο μπαλκόνι κουτιά ανακύκλωσης. Μπορείτε να ορίσετε το παιδί ως υπεύθυνο για τη δραστηριότητα αυτή.
 • Χρησιμοποιείστε τον υπολογιστή σας και περιηγηθείτε μαζί με το παιδί σε κάποιο ελληνικό μουσείο. Αρκετά μουσεία έχουν δώσει τη δυνατότητα ηλεκτρονικής επίσκεψης. Είναι μια αρκετά ενδιαφέρουσα και ελκυστική δραστηριότητα για τα παιδιά αλλά και για σας!
 • Ακούστε μουσική μαζί με το παιδί. Η μουσική μας χαλαρώνει και μας γεμίζει με θετικά συναισθήματα.
 • Κάνετε μαζί γυμναστική. Υπάρχουν αρκετές διαθέσιμες προτάσεις γυμναστικής στο διαδίκτυο. Επιλέξτε την πιο κατάλληλη και ασφαλή για εσάς και το παιδί.
 • Μπορείτε να οργανώστε κάτι σαν ένα «κυνήγι θησαυρού» στο σπίτι. Ειδικά τα πιο μικρά παιδιά ενθουσιάζονται με αυτή τη δραστηριότητα και θα νιώσουν ότι το σπίτι είναι ένας μαγικός τόπος κι όχι ένας τόπος γεμάτος με περιορισμούς και «μη».
 • Ασχοληθείτε με τον κήπο και τα λουλούδια. Εκπαιδεύστε το παιδί στην φροντίδα των φυτών και φυτέψτε κάτι μαζί.
 • Δείτε παλιά οικογενειακά βίντεο και φωτογραφίες. Μπορείτε να αφηγηθείτε στα παιδιά ευχάριστες αναμνήσεις των παιδικών σας χρόνων.
 • Μπορείτε να συγκεντρώσετε ρούχα, παπούτσια και παιχνίδια που δεν χρειάζεστε πια με σκοπό να τα προσφέρετε.

ΠΗΓΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΩΝ:

Πηγή κειμένου:  ekelalonia.gr,  ΚΕΣΥ νομού Κεφαλονιάς

Ψυχολόγος ΕΔΕΑΥ Ειδικού Δημοτικού Σχολείου Αγρινίου «ΜΑΡΙΑ ΔΗΜΑΔΗ»: Ευτυχία Γεωργίου

ΟΔΗΓΙΕΣ ΠΡΟΣ ΤΟΥΣ ΓΟΝΕΙΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΓΓΡΑΦΗ ΤΟΥ ΜΑΘΗΤΗ ΣΤΟ ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΣΧΟΛΙΚΟ ΔΙΚΤΥΟ

Ο αριθμός Μητρώου του κάθε μαθητή-τριας είναι απαραίτητος για την εγγραφή στην πλατφόρμα. Είναι γραμμένος στο φύλλο ελέγχου της βαθμολογίας. 

Τηλ. Επικοινωνίας: 2641031385, mail:mail@3dim-neapol.ait.sch.gr Λήψη αρχείου