Feed
Άρθρα
Σχόλια
Προσκαλούμε τους μαθητές, γονείς και εκπαιδευτικούς του Σχολείου σας στη Βραδιά του Ερευνητή 2017 στο Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο!
Ελάτε να γνωρίσετε από κοντά τους ερευνητές και να χαρείτε τη μαγεία της επιστήμης!
Το εμβληματικό κτίριο Αβέρωφ στο Πολυτεχνείο στην Πατησίων, υπόδειγμα αρχιτεκτονικής και αποκατάστασης, φιλοξενεί ιδανικά την μοναδική ευκαιρία για το ευρύ κοινό να δει ταυτόχρονα, για μία μόνο βραδιά το χρόνο, σημαντικά ερευνητικά επιτεύγματα από όλες τις Σχολές του Πολυτεχνείου και από τα Πανεπιστήμια της Αθήνας, την Παρασκευή 29 Σεπτεμβρίου 2017, από τις πέντε το απόγευμα έως τα μεσάνυχτα.
Μεταξύ των ερευνητικών δράσεων που θα πραγματοποιηθούν, το ενδιαφέρον των μαθητών θα προσελκύσει το καθιερωμένο πλέον Κυνήγι Θησαυρού ‘Βρες τον Ερευνητή’ με πολλές εκπλήξεις και δώρα για τους μικρούς μας φίλους, ο διαγωνισμός φωτογραφίας στο instagram ‘Βγάλε selfie με την Έρευνα’, το Σχεδιαστήριο ‘Μικροί Μηχανικοί’ που θα συντονιστεί από τη Σχολή Αρχιτεκτόνων και οι διαγωνισμοί ζωγραφικής ‘Πάμε Πολυτεχνείο για Έρευνα – Κάν’ το εικόνα’ για τους μαθητές Δημοτικών Σχολείων και κειμένου ‘Η έρευνα με λέξεις, αλλά … αλλιώς’ για τους μαθητές Γυμνασίων και Λυκείων, με επιτόπου βράβευση των καλύτερων συμμετοχών. Αναλυτικές οδηγίες και δελτία συμμετοχής στους διαγωνισμούς της Βραδιάς του Ερευνητή στο ΕΜΠ 2017 στο https://147.102.214.235:4001/sharing/dNeRGsomE

Μικροί και μεγάλοι θα μπορούν να παρακολουθήσουν την καθιερωμένη πλέον παράσταση του Καραγκιόζη από τον Αθηναϊκό Θίασο Σκιών, ενώ θα παρουσιαστούν και μουσικά και θεατρικά δρώμενα για την μύηση των παιδιών στην καινοτομία.
Επίσης, και φέτος θα είναι δυνατή η καινοτόμος ερευνητική συμμετοχή μαθητικών ομάδων με την παρουσίαση μαθητικών επιστημονικών επιτευγμάτων – πειραματικών διατάξεων – εκπαιδευτικών επιστημονικών προγραμμάτων.
Παράλληλα, μαθητές και εκπαιδευτικοί θα έχουν τη δυνατότητα να συζητήσουν για θέματα επαγγελματικού προσανατολισμού με ειδικούς συμβούλους από τα Γραφεία Διασύνδεσης του ΕΜΠ και Πανεπιστημίων της Αθήνας, το Τεχνικό Επιμελητήριο Ελλάδας και από Ιδρύματα Υποτροφιών.
Περισσότερες πληροφορίες για τις δράσεις της Βραδιάς μπορείτε να βρείτε στο συνημμένο. Θα θέλαμε να ζητήσουμε την ενημέρωση των μαθητών σας, από τον διευθυντή και τους εκπαιδευτικούς του σχολείου, σχετικά με την Βραδιά του Ερευνητή στο ΕΜΠ και τις δράσεις της!
Για την καλύτερη οργάνωση ομαδικής συμμετοχής σας στη Βραδιά του Ερευνητή στο ΕΜΠ, μπορείτε να υποβάλλετε Δελτίο Ερευνητικής Συμμετοχής Μαθητικής Ομάδας, Δελτίο Ενδιαφέροντος Οργανωμένων Ξεναγήσεων Σχολικών Ομάδων, ή Δελτίο Συμμετοχής Εθελοντή στις φόρμες υποβολής https://goo.gl/forms/vj6wr2YHq9rmXA0B2
Ελάτε να ταξιδέψουμε μαζί στον συναρπαστικό κόσμο της έρευνας και της επιστήμης για μια Βραδιά, στις 29 του Σεπτέμβρη! Πάμε Πολυτεχνείο για Έρευνα!
H επιστημονική υπεύθυνος του έργου
“Invitation to Researchers’ Night 2016 – 2017 Hellas” για το ΕΜΠ
Καθ. Αντωνία Μοροπούλου
Διαβάστε πιο αναλυτικά  ΕΔΩ

Τα σχόλια είναι κλειστά.

Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς
Αντίθεση
Μετάβαση σε γραμμή εργαλείων