Feed
Άρθρα
Σχόλια

 

 

Στις 22 Δεκεμβρίου οι μαθητές της Α Λυκείου που έχουν ως μάθημα επιλογής τις Εφαρμογές Πληροφορικής μαζί με μαθητές της Γ’ Λυκείου επισκέφθηκαν το Εργαστήριο Τεχνολογίας του Ιδρύματος Ευγενίδου, UTech Lab. Οι μαθητές συμμετείχαν σε 2 εργαστήρια:

  • στο εργαστήριο animation, το οποίο εισήγαγε τους μαθητές στα τεχνικά χαρακτηριστικά του κινουμένου σχεδίου. Οι μαθητές έμαθαν τις βασικές τεχνικές του, καθώς και τις ιδιαιτερότητες που διακρίνουν την κάθε μία από αυτές. Στη συνέχεια γνώρισαν αναλυτικότερα την τεχνική stop motion και συμμετείχαν στη δημιουργία ταινίας animation.
  • στο εργαστήριο τρισδιάστατης εκτύπωσης  όπου έμαθαν τι σημαίνει η τρισδιάστατη εκτύπωση, σε ποιους τομείς εφαρμόζεται και πως μπορούν να εμπνευστούν από αυτή την καινοτόμα τεχνολογία. Στη συνέχεια έμαθαν να σχεδιάζουν ένα τρισδιάστατο αντικείμενο σε κατάλληλο σχεδιαστικό πρόγραμμα και να το εκτυπώνουν. Συγκεκριμένα σχεδίασαν τον Λευκό Πύργο. Δείτε στη συνέχεια ένα δείγμα από τα σχέδια των μαθητών.

Το Εργαστήριο Τεχνολογίας προσέφερε ερεθίσματα στους μαθητές να πειραματιστούν με τις σύγχρονες τεχνολογίες, ενθάρρυνε  την ενεργή και ομαδική εργασία, και τους βοήθησε να αποκτήσουν δεξιότητες στα σύγχρονα ψηφιακά εργαλεία και να γίνουν δημιουργικότεροι.

 

Τα σχόλια είναι κλειστά.

Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς
Αντίθεση
Μετάβαση σε γραμμή εργαλείων