Αγιασμός στο 11ο Δημοτικό Σχολείο Λάρισας

2 1Την Τετάρτη 11 Σεπτεμβρίου 2024 στις 9:00 π.μ., το κουδούνι του 11ου Δημοτικού Σχολείου Λάρισας χτύπησε ξανά και η αυλή του σχολείου γέμισε χαρούμενα πρόσωπα.

Σε ευχάριστο και οικογενειακό κλίμα πραγματοποιήθηκε ο αγιασμός του 11ου Δημοτικού Σχολείου Λάρισας και του 2ου Νηπιαγωγείου Λάρισας παρουσία των μαθητών, των εκπαιδευτικών, του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων και αιρετού εκπροσώπου του Δήμου Λαρισαίων. Τον αγιασμό τέλεσε ο πατήρ Γεώργιος, ιερέας της εκκλησίας του Αγίου Δημητρίου.

Μετά την τέλεση του αγιασμού, η Διευθύντρια του σχολείου, διάβασε πρώτα το μήνυμα της Διευθύντριας Π.Ε. Λάρισας κ. Αικατερίνης Καραγιώργου για τη νέα σχολική χρονιά και έπειτα, απευθυνόμενη 1σε όλους τους παρευρισκόμενους ευχήθηκε με τη σειρά της “Καλή και δημιουργική σχολική χρονιά” με συνεργασία όλων των εμπλεκομένων μιας και ξεκινά ένας νέος κύκλος μάθησης για τους μαθητές/τριες με όνειρα, φιλοδοξίες και προοπτικές προόδου και επιτυχίας.

Χαιρετισμό και ευχές απηύθυναν η πρόεδρος του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων κ. Μόκα Ιωάννα και ο αιρετός εκπρόσωπος του Δήμου Λαρισαίων κ. Τοτολίδης Ευθύμιος.

 

 

 

Ενημέρωση για τον Αγιασμό σχολικού έτους 2024-2025

αγιασμοςΑγαπητοί γονείς και κηδεμόνες,

Σας ενημερώνουμε ότι την Τετάρτη 11 Σεπτεμβρίου 2024 και ώρα 09:00 π.μ. θα πραγματοποιηθεί ο καθιερωμένος Αγιασμός του σχολείου μας καθώς και του συστεγαζόμενου 2ου Νηπιαγωγείου για την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς.

Οι μαθητές και οι μαθήτριες όλων των τάξεων θα  παραμείνουν στο σχολείο κατά την τέλεση του Αγιασμού καθώς  και για να γνωρίσουν τους δασκάλους και τις δασκάλες τους και να πάρουν τα βιβλία τους.

Η Διευθύντρια του σχολείου

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΛΗΡΩΣΗ ΘΕΣΕΩΝ ΣΧΟΛΙΚΩΝ ΤΡΟΧΟΝΟΜΩΝ

σχολικος τροχονομοςΟι ενδιαφερόμενοι για τη θέση του σχολικού τροχονόμου, μπορούν να υποβάλλουν τη σχετική αίτηση στη Διευθύντρια του Σχολείου από τη Δευτέρα 2  Σεπτεμβρίου 2024 ως την Πέμπτη 5 Σεπτεμβρίου 2024 (ώρα 14.00).

Κριτήρια που θα ληφθούν υπόψη με βάση την εγκύκλιο:

  • Ο/Η ενδιαφερόμενος κατά προτεραιότητα να είναι γονέας μαθητή/τριας
  • Η εθελοντική συμμετοχή στην προηγούμενη εφαρμογή του θεσμού
  • Η προηγούμενη εμπειρία σε θέματα αστυνόμευσης και τροχαίας (π.χ. συνταξιούχοι αστυνομικοί)
  • Η γενική του παρουσία στο χώρο της περιφέρειας της σχολικής μονάδας και η συμβολή του μέσω των δραστηριοτήτων του
  • Η γνώση της σχολικής κοινότητας για το άτομο
  • Η ικανότητα να συμβάλει στην καλύτερη εφαρμογή του θεσμού.

Επιπλέον των ανωτέρω, θα ληφθούν υπόψη κοινωνικά και οικονομικά κριτήρια επιλογής όπως ανεργία, εισόδημα, πολύτεκνοι, τρίτεκνοι, μονογονεϊκές οικογένειες κ.ά.

Οι επιλεγέντες θα αναλάβουν τα καθήκοντά τους ως την Τρίτη 10/9/2024 και ώρα 13.00,  έτσι ώστε κατά την έναρξη του διδακτικού έτους να είναι όλοι οι Σχολικοί Τροχονόμοι στις θέσεις τους.

Η Διευθύντρια του Σχολείου

Καραβά Μελπομένη

Ενημέρωση γονέων και κηδεμόνων

Αγαπητοί γονείς και κηδεμόνες,

Σας ενημερώνουμε ότι την Παρασκευή 14 Ιουνίου 2024, οι μαθητές θα προσέλθουν κανονικά στο σχολείο (08:00 π.μ.).

Μετά το τελευταίο χτύπημα του κουδουνιού και την προσευχή, θα μπουν στις τάξεις τους για να παραλάβουν τους τίτλους και τις βαθμολογίες τους, να αποχαιρετήσουν τους δασκάλους τους και κατόπιν θα αποχωρήσουν (09:00 π.μ.).

Παράσταση Καραγκιόζη

Την Τρίτη 11 Ιουνίου 2024 οι μαθητές της Ε΄1 τάξης έπαιξαν παράσταση Καραγκιόζη με τίτλο “Ο Καραγκιόζης το 1821” στους μαθητές/τριες των μικρότερων τάξεων του σχολείου καθώς και στους μαθητές/τριες του συστεγαζόμενου 2ου Νηπιαγωγείου. Οι μικροί μαθητές ξετρελάθηκαν και ευχαρίστησαν τους συμμαθητές τους γι’ αυτή την καταπληκτική παράσταση.

KARAGKIOZHS DIMΚΑΡΑΓΚΙΟΖΗΣ ΝΗΠ

 

 

 

 

 

 

 

 

Μαζί μια αγκαλιά

Οι μαθητές των Γ’, Δ’, Ε’ και ΣΤ’ τάξεων του σχολείου μας παρακολούθησαν με μεγάλο ενδιαφέρον τη δράση του Φαρμακευτικού Συλλόγου Λάρισας “Μαζί μια αγκαλιά” στην Κεντρική πλατεία Λάρισας. Ενημερώθηκαν για την πρόληψη, για τον ανθρωπισμό και τον εθελοντισμό που υπηρετούν αρκετοί σύλλογοι της πόλης μας. Έμαθαν τι πρέπει να κάνουμε σε περίπτωση πνιγμού και υποσχέθηκαν στο μέλλον να συμμετάσχουν σε παρόμοιους συλλόγους.

plateia


 

Ασφάλεια στο διαδίκτυο

Κατά τη διάρκεια των μηνών Απριλίου – Μαΐου πραγματοποιήθηκαν δράσεις και δραστηριότητες εντός του σχολείου με θέμα την ασφάλεια στο διαδίκτυο. Δόθηκαν στους μαθητές δραστηριότητες μέσα από τις οποίες οι μαθητές/τριες προσπάθησαν να ξεχωρίσουν ποιες πληροφορίες θεωρούνται προσωπικά δεδομένα και έμαθαν επακριβώς ποια δεδομένα θεωρούνται προσωπικά. Από τους μαθητές/τριες των μεγαλύτερων τάξεων εκπονήθηκαν κουίζ που αφορούσαν την ασφαλή πλοήγηση στο διαδίκτυο και τα chatrooms. Οι μαθητές/τριες, επίσης, μέσα από συγκεκριμένες δραστηριότητες, έμαθαν να δημιουργούν ασφαλείς κωδικούς πρόσβασης καθώς και να ξεχωρίζουν πότε μια διαδικτυακή συνομιλία μπορεί να είναι αστείο και πότε διαδικτυακός εκφοβισμός. Υπεύθυνη των δράσεων ήταν η Κοινωνική Λειτουργός του σχολείου κ. Μπάλλα Μάρθα, η οποία συνεργάστηκε άψογα με τους δασκάλους των τμημάτων.

12 3

Το ηλιακό σύστημα

Οι μαθητές της Ε2 Τάξης στα πλαίσια των Εργαστηρίων Δεξιοτήτων και της θεματικής ενότητας “Ενεργώ και Καινοτομώ”, αφού επεξεργάστηκαν μαζί με τη δασκάλα τους κ. Χούνου Λουίζα το θέμα “Το ηλιακό μας σύστημα”, δημιούργησαν μία αφίσα με όλους τους πλανήτες.

IMG 20240524 105758IMG 20240524 105823IMG 20240524 112524

Κάλαντα Λαζάρου

Την Πέμπτη 25 Απριλίου και την Παρασκευή 26 Απριλίου 2024 οι μαθητές και οι μαθήτριες της Γ΄ τάξης μαζί με τη δασκάλα τους καθώς και οι μαθητές και οι μαθήτριες του 2ου Νηπιαγωγείου Λάρισας μαζί με τους νηπιαγωγούς τους επισκέφτηκαν τη Διευθύντρια του σχολείου μας, της τραγούδησαν τα κάλαντα του Λαζάρου, της προσέφεραν πασχαλινές κάρτες που είχαν δημιουργήσει οι ίδιοι και της ευχήθηκαν “Καλή Ανάσταση και Καλό Πάσχα”.

42 11 3

Συλλογή τροφίμων για το φιλόπτωχο του Αγίου Δημητρίου

Οι μαθητές και οι μαθήτριες του σχολείου μας σε ένδειξη αγάπης και αλληλεγγύης συνέλεξαν τρόφιμα για το φιλόπτωχο του Αγίου Δημητρίου. Την Παρασκευή 26 Απριλίου 2024, συνοδεία όλων των εκπαιδευτικών του σχολείου και της Διευθύντριας εκκλησιάστηκαν, παρέδωσαν τα τρόφιμα στους υπεύθυνους και τους ευχήθηκαν “Καλό Πάσχα”.

1 2