Φεβ 10
17

24 ΦΛΕΒΑΡΗ ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ!

Κάτω από (Σχ. Χρονιά 2009-10) από στις 17-02-2010

pame-6_0.jpg

ΝΑ ΚΛΕΙΣΟΥΝ ΤΑ ΠΑΝΤΑ ΣΤΗΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ!


Κάλεσμα της Επιτροπής Αγώνα Εκπαιδευτικών Αχαΐας

 


Συνάδελφοι!

            Χαιρετίζουμε τους χιλιάδες απεργούς εκπαιδευτικούς της 10 Φλεβάρη! Η απεργία ήταν αποφασιστική απάντηση στην καθολική αντιλαϊκή επίθεση του μαύρου μετώπου κυβέρνησης, κεφαλαίου, ΕΕ, με τη συνδρομή ΝΔ, ΛΑΟΣ και τη στήριξη των πλειοψηφιών σε ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ.

Να κλιμακώσουμε την πάλη μας. Να πάρουμε την υπόθεση της επιτυχίας της οργάνωσης του αγώνα στα χέρια μας. Πρόκειται για καρμανιόλα! Πρέπει να απαντήσουμε τώρα. Τώρα να σπάσουμε την καταιγίδα των μέτρων, να μη συμμορφωθούμε στα κελεύσματα της κυβέρνησης.

 

Λέμε ΟΧΙ: Στη μείωση των μισθών, στη μείωση του ύψους των συντάξεων μέχρι 50%. Στην αύξηση των ορίων ηλικίας για τις γυναίκες. Στο νέο φορολογικό νομοσχέδιο. Στην επίθεση στο δικαίωμα στη σταθερή και μόνιμη εργασία. Στη γενίκευση των ελαστικών σχέσεων εργασίας. Στο σχέδιο «Καλλικράτης», στο νέο πλαίσιο για τη «δια βίου μάθηση». Το Σύμφωνο Σταθερότητας είναι το σύμφωνο του κεφαλαίου για μεγαλύτερη κερδοφορία και πιο βαθιά εκμετάλλευση.

Συνάδελφοι!

            Ο εργοδοτικός-κυβερνητικός συνδικαλισμός, η εργατική αριστοκρατία είναι μέρος του προβλήματος. Είναι όπλο της κυβέρνησης, του ΣΕΒ, της ΕΕ στον πόλεμο που μας κήρυξαν. Δε μπορεί κανείς εργαζόμενος να παραπλανηθεί από την τακτική των πλειοψηφιών σε ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ-ΟΛΜΕ-ΔΟΕ-ΟΙΕΛΕ. Έχουν βάλει πλάτη στην επέλαση της αντιλαϊκής επίθεσης. Είναι οι εργολάβοι του κοινωνικού διαλόγου, των διαβουλεύσεων. Διασπούν το ενιαίο μέτωπο των εργαζομένων, κοροϊδεύουν τους εργαζόμενους και υπονομεύουν τον αγώνα. Υπονόμευσαν σε τέτοιο βαθμό την απεργία στις 10/2, ώστε το Νομαρχιακό Τμήμα της ΑΔΕΔΥ να ορίσει συγκέντρωση στην Πάτρα μία μόλις μέρα πριν, μετά από παράκληση συνδικαλιστών της ΠΑΣΚΕ, στην οποία δε συμμετείχαν ούτε οι εκλεγμένοι τους! Συμμετείχαν όμως σύσσωμες οι σύμμαχες δυνάμεις του εργοδοτικού-συναινετικού συνδικαλισμού (ΣΥΡΙΖΑ, ΚΟΕ, ΣΕΑΜ, ΝΑΡ κ.α.). Μήπως τελικά για αυτούς όρισε το ΠΑΣΟΚ τη συγκέντρωση, για να μπορούν να παίξουν ξανά το αντι-ΠΑΜΕ παιχνίδι τους; Τα συμπεράσματα δικά σας συνάδελφοι!

Δε δίνουμε δεκάρα για τη σωτηρία των τραπεζιτών, των βιομηχάνων, των μεγαλεμπόρων!

Η βοήθεια του ΔΝΤ ή του άξονα Γαλλίας-Γερμανίας είναι σε βάρος του λαού, είναι για να διασωθεί η κερδοφορία των επιχειρήσεων!

            Απορρίπτουμε την ιδεολογική τρομοκρατία και τα ψέματά τους ότι «δεν υπάρχει σάλιο» κι’ ότι «τα μέτρα είναι σκληρά αλλά αναγκαία». Την ώρα που δηλώνουν ότι «δεν υπάρχει σάλιο» για τα επιδόματα των ανέργων, ανακοινώνουν επιδοτήσεις 4 δισ. υπέρ βιομηχάνων στο όνομα της ανεργίας (!), και ζητούν από τους ανέργους «ομοψυχία»! Την ώρα που μοιράζουν 10 δισ. από το ΕΣΠΑ στους «άπορους» καπιταλιστές, ζητούν από τους μισθωτούς «κατανόηση»!

            Οι ιαχές της κυβέρνησης και του κεφαλαίου περί «πατριωτισμού» είναι κάλεσμα στους εργαζόμενους να ταΐσουμε την πλουτοκρατία για περισσότερα κέρδη. Να γίνουμε τα θύματα της κερδοφορίας τους.

            Λέμε όχι. Ο δικός μας πατριωτισμός μετριέται με την προάσπιση των αναγκών του λαού και της νεολαίας. Τα κέρδη και τα κεφάλαια της πλουτοκρατίας δεν έχουν πατρίδα, αναζητούν φθηνό εργάτη. Στην ενιαία επίθεσή τους απαντάμε ΌΛΟΙ οι εργαζόμενοι μαζί, με ενιαία και συντονισμένη αντεπίθεση στο δημόσιο και ιδιωτικό τομέα, οι αυτοαπασχολούμενοι, οι μικρομεσαίοι της πόλης και του χωριού.

 

ΠΑΛΕΥΟΥΜΕ για

Σταθερή και μόνιμη δουλειά για όλους. 1900 ευρώ πρώτος μισθός σε Δημόσια και Ιδιωτική Εκπαίδευση. Δημόσια κοινωνική καθολική ασφάλιση για όλους. Άμεση μείωση τιμών σε όλα τα είδη πλατιάς λαϊκής κατανάλωσης (κατάργηση ΦΠΑ). Άμεση αύξηση της φορολογίας του μεγάλου κεφαλαίου στο 45%. Αφορολόγητο όριο στο ύψος των 40000 για μια οικογένεια.

Αποκλειστικά δημόσια και δωρεάν ενιαία παιδεία για όλους. Κατάργηση κάθε επιχειρηματικής δράσης στο χώρο της εκπαίδευσης.

Υπάρχει προοπτική, υπάρχει διέξοδος! Απειθαρχούμε!

Με απεργιακές επιτροπές, οργανώνουμε και περιφρουρούμε την απεργία!  

Όλοι στην απεργιακή συγκέντρωση του ΠΑΜΕ, πλ. Γεωργίου, 11 πμ



Αφήστε μια απάντηση