Μάι 11
19

ΤΕΤΑΡΤΗ 1 ΙΟΥΝΗ: ΑΛΛΑΖΟΥΜΕ ΤΟΥΣ ΣΥΣΧΕΤΙΣΜΟΥΣ! ΕΝΙΣΧΥΟΥΜΕ ΤΟ ΠΑΜΕ!

Κάτω από (Σχ. Χρονιά 2010-11) από στις 19-05-2011

Συνάδελφοι,

Οι φετινές εκλογές για το Δ.Σ. του Συλλόγου μας και το Συνέδριο της Δ.Ο.Ε. γίνονται σε μια περίοδο κρίσιμη, τόσο για το μέλλον του δημόσιου σχολείου όσο και για το δικό μας εργασιακό μέλλον. Ήδη τη χρονιά που διανύσαμε άρχισαν να εφαρμόζονται τα πρώτα μέτρα του «νέου σχολείου» της αγοράς (800 ολοήμερα, ελαστικές σχέσεις εργασίας, συγχωνεύσεις σχολικών μονάδων), ενώ μέσα στο καλοκαίρι θα ψηφιστεί το νέο μισθολόγιο–φτωχολόγιο και η αναδιάρθρωση της διοικητικής δομής της εκπαίδευσης.

● Κάνοντας ένα σύντομο απολογισμό στο Νομό μας, η χρονιά ξεκίνησε με τους μηδενικούς διορισμούς και την επέκταση της ωρομισθίας. Φτάσαμε πλέον στο σημείο τα κενά των εκπαιδευτικών ειδικοτήτων να καλύπτονται κατά βάση από ωρομισθίους των 4 ωρών. Στη συνέχεια δεκάδες «αναπληρωτές ΕΣΠΑ», που μεγάλο μέρος τους καλύπτει τα «νέα ολοήμερα», έμειναν απλήρωτοι για μήνες.

Από την αρχή, απορρίπτοντας συνολικά την αντιδραστική δομή του «νέου ολοήμερου», είχαμε επισημάνει και το ρόλο του ως φυτώριο των νέων ελαστικών σχέσεων εργασίας που προωθούνται στην εκπαίδευση. Στο Σύλλογό μας οι συνδικαλιστές της ΠΑΣΚ και της ΔΑΚΕ απέφευγαν να τοποθετηθούν ξεκάθαρα για το πρόβλημα και εμφανίζονταν σαρκαστικοί μπροστά στο ενδεχόμενο να αποσπαστούν στο ολοήμερο ειδικότητες απ’ τη Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση.

● Στα μέσα της χρονιάς, όταν άρχισε η διαδικασία των συγχωνεύσεων των σχολικών μονάδων, σας ενημερώσαμε με τις ανακοινώσεις μας και τις συνεχείς εξορμήσεις μας στα σχολεία για το ρόλο που αυτές θα παίξουν στον κυβερνητικό σχεδιασμό για το «νέο σχολείο», αφού είναι το απαραίτητο εργαλείο για την εφαρμογή των «καινοτόμων» προγραμμάτων, την κατηγοριοποίηση σχολείων και μαθητών και την προσέλκυση χορηγών.

Τις θέσεις μας για τις συγχωνεύσεις τις εκφράσαμε και στο Δ.Σ. του Συλλόγου. Εκεί, οι  συνδικαλιστές της ΠΑΣΚ και της ΔΑΚΕ, αντί να απορρίψουν κατηγορηματικά τις συγχωνεύσεις, άρχισαν να αναμασούν την επιχειρηματολογία της συμβιβασμένης ηγεσίας της ΔΟΕ, που ουσιαστικά τις σιγοντάριζε (!) Στη συνέχεια συνεργάστηκαν με τη Διεύθυνση για τη συμπλήρωση της λίστας με τα συγχωνευόμενα σχολεία και καθησύχαζαν τους συναδέλφους, μιλώντας για «ήπιες συγχωνεύσεις».

Το τελικό αποτέλεσμα στην Αχαΐα ήταν να καταργηθούν 70 περίπου οργανικές, η βάση για μετάθεση να εκτοξευτεί στα 44 μόρια και πολλοί συνάδελφοι να περιμένουν χρόνια να έρθουν στον τόπο τους. Όσο για τη δημιουργία 41 οργανικών σε τμήματα υποδοχής, που υπόσχονταν οι συνδικαλιστές της συναίνεσης, όχι μόνο δεν έγινε, αλλά καταργήθηκαν και κάποιες απ’ τις υπάρχουσες.

● Το διάστημα που πέρασε, ζώντας την πρωτόγνωρη μείωση των αποδοχών μας, τέθηκε επί τάπητος και το θέμα της εξωφρενικής συνδρομής των 45 € και μεταφέραμε στο Δ.Σ. του Συλλόγου την πρόταση του ΠΑΜΕ για μείωση στα 20 €. Η πρότασή μας απορρίφτηκε με συνοπτικές διαδικασίες από ΠΑΣΚ και ΔΑΚΕ. Μάλιστα λίγο καιρό αργότερα ο πρόεδρος της ΔΟΕ, Κ. Μαντάς, προσκεκλημένος σε εκδήλωση της ΠΑΣΚ Πάτρας επιτέθηκε σε όσους ζητούν μείωση της συνδρομής, με το φαιδρό «επιχείρημα» ότι «απώτερος σκοπός τους είναι η αποδυνάμωση της Ομοσπονδίας»(!).

Συνάδελφε, συναδέλφισσα

● Από το καλοκαίρι οι αποδοχές σου θα έχουν νέα δραματική μείωση, αφού στο νέο μισθολόγιο προβλέπεται η κατάργηση των περισσοτέρων επιδομάτων και των «δώρων». Συγχρόνως ανακοίνωσαν ρητά τη σύνδεση μισθού – παραγωγικότητας (βλ. αξιολόγηση), ώστε να σε έχουν πειθήνιο υπηρέτη του «νέου σχολείου».

● Από το Σεπτέμβρη, θα κληθείς να υπηρετήσεις ένα σχολείο-κάτεργο, μ’ ένα διευθυντή-manager που θα αξιολογεί και θα ψάχνει για χορηγούς κι ένα Σύλλογο Διδασκόντων εντελώς αποδυναμωμένο. Ένα σχολείο-επιχείρηση που θα προσφέρει φτηνές δεξιότητες και θα λογοδοτεί στους χρηματοδότες του.

Η έκβαση του κυβερνητικού εγχειρήματος θα κριθεί εν πολλοίς και από τη στάση του οργανωμένου συνδικαλιστικού κινήματος.

Ήρθε η ώρα να πάρουν την απάντησή σου! Ήρθε η ώρα να πάρεις τις τύχες στα χέρια σου! Δεν έχεις τίποτα να περιμένεις απ’ τις συμβιβασμένες συνδικαλιστικές ηγεσίες και τους ντόπιους εκπροσώπους τους. Έχεις δύναμη κι αυτή βρίσκεται στον ασυμβίβαστο ταξικό αγώνα!

Δώσε τώρα δύναμη στη δύναμη σου!

Πάρε κι εσύ την ευθύνη που σου αναλογεί!

Ανάτρεψε τους συσχετισμούς στο Σύλλογο και στη ΔΟΕ!

Υποψήφιοι της ΤΑΞΙΚΗΣ ΕΝΟΤΗΤΑΣ

για το Δ.Σ. του Συλλόγου  και την 80η Γ.Σ. της Δ.Ο.Ε.:

1. Βαλής Νίκος, δάσκαλος στο 59ο ΔΣ Πατρών

2. Γιώτη Ελένη, πληροφορικής στο 5ο Γραφείο Α/θμιας Εκπ/σης

3. Γώγος Νίκος, εικαστικός στο 49ο ΔΣ Πατρών

4. Ζαβουδάκης Παναγιώτης, δάσκαλος στο 14ο ΔΣ Πατρών

5. Ζώτου Νίνα, νηπιαγωγός στο 31ο Νηπ. Πατρών

6. Θεοχάρης Δημήτρης, δάσκαλος στο 6ο ΔΣ Πατρών

7. Καρέλα Αγγελική, γυμνάστρια στο ΔΣ Λάππα

8. Λαδάς Τάκης, δάσκαλος στο 3ο ΔΣ Κ.Αχαῒας

9. Λούκου Γαρουφαλιά, δασκάλα στο 46ο ΔΣ Πατρών

10. Μπούσης Σάκης, δάσκαλος στο 7ο ΔΣ Πατρών

11. Νταλαμάρας Γιώργος, δάσκαλος στο 62ο ΔΣ Πατρών

12. Οικονόμου Άννα, δασκάλα στο 1ο ΔΣ Πατρών

13. Παλαρμάς Στέλιος, γυμναστής στο 45ο ΔΣ Πατρών

14. Παπαγεωργίου Θέμης, αγγλικής στο 36ο ΔΣ Πατρών

15. Σάκκου Δανάη, αγγλικής στο ΔΣ Σαγαίικων

16. Τζαβάρας Δημήτρης, μουσικός στο 9ο ΔΣ Πατρών

17. Τζούδας Κώστας, δάσκαλος στο 64ο ΔΣ Πατρών

18. Χριστοδουλοπούλου Γιάννα, δασκάλα στο 36ο ΔΣ Πατρών

19. Χριστοδούλου Μαρία, δασκάλα στο 14ο ΔΣ Πατρών

Άνοιξε το σαν έγγραφο του Word



Αφήστε μια απάντηση