Από χρόνια σκεφτόμουν την ανάγκη να δημιουργήσω το δικό μου ιστολόγιο. Ήθελα να επικοινωνήσω άρθρα, δημοσιεύσεις, προβληματισμούς, προτάσεις και σκέψεις μου για θέματα λαογραφικά, παιδαγωγικά, λογοτεχνικά κ.ά. Λίγους μήνες πριν δέχθηκα ένα τηλεφώνημα. Ένας ερευνητής της λαογραφίας από την Κρήτη αναζητούσε ένα άρθρο μου, δημοσιευμένο σε έναν συλλογικό τόμο. Ένιωσα τη δύσκολη θέση του. Πληροφορήθηκε ότι κάποιος Γεργατσούλης, τον οποίο δεν γνώριζε προσωπικά, έγραψε ένα άρθρο με θέμα “ακληρήματα – ευκληρήματα Καρπάθου”. Πού θα το βρει, πώς θα το προμηθευτεί; Σε εκείνη την περίπτωση του έδωσα το τηλέφωνο ενός συμπατριώτη στη Ρόδο, που είχε επιμεληθεί την έκδοση του τόμου. Έπρεπε να τον παραγγείλει και να τον παραλάβει στην Κρήτη. Μια τέτοια διαδικασία είναι σπατάλη χρόνου για έναν δραστήριο ερευνητή ή επιστήμονα. Τότε κατέληξα ότι δεν μπορούσε να περιμένει άλλο η ιδέα της δημιουργίας ενός προσωπικού ιστολογίου για να επικοινωνώ γρήγορα, εύκολα και άκοπα τις δημοσιεύσεις μου. Το παρόν ιστολόγιο δημιουργήθηκε τον Ιούλιο του 2013.
Τα άρθρα, για καλύτερη οργάνωση και ευκολότερη αναζήτηση, τα ομαδοποίησα στις ακόλουθες κατηγορίες: λαογραφικά, παραμύθι-αφήγηση, παιδαγωγικά, κοινωνιολογικά, θρησκευτικά, γλωσσολογικά, λογοτεχνικά.
Στις δημοσιεύσεις των άρθρων μου επέλεξα να παρέχω δεξιά την φωτογραφία του τόμου στον οποίο υπάρχει το άρθρο μου και αριστερά σε ένα link να δίνω σε PDF ολόκληρο το άρθρο, το οποίο μπορεί ο επισκέπτης να κατεβάσει στον υπολογιστή του, να εκτυπώσει ή, μόνο, να αναγνώσει. Δίνω επίσης πλήρη βιβλιογραφική αναφορά για τον τόμο στον οποίο είναι δημοσιευμένο το κάθε άρθρο.
Είμαι ανοιχτός σε προτάσεις βελτίωσης του ιστολογίου μου.
Αφήστε μια απάντηση