Η κυρία Λένα των Υπολογιστών

Ιστολόγιο της εκπαιδευτικού Ελένης Τσιαμούρτα

Αρχεία για Ιούλιος, 2019

Αγενής συμπεριφορά στο διαδίκτυο

Ιούλ 201911

Ο σωστός τρόπος αντιμετώπισης είναι να εκπαιδεύουμε τα παιδιά μας να μην ανταποδίδουν αγένεια. Η απόσταση και η αδιαφορία είναι το κλειδί της επιτυχίας.

17 στόχοι για να αλλάξουμε τον κόσμο μας

Ιούλ 20196

Αντόνιο Γκουτέρες, ΓΓ ΟΗΕ: Οι Στόχοι για τη Βιώσιμη Ανάπτυξη είναι το μονοπάτι που μας οδηγεί σε ένα κόσμο δικαιότερο, πιο ειρηνικό και ευημερούντα, και σε έναν υγιή πλανήτη. Είναι επίσης μια πρόσκληση για αλληλεγγύη μεταξύ των γενεών. Δεν υπάρχει μεγαλύτερο καθήκον από το να επενδύσουμε στην ευημερία των νέων.

Φτιάξτε ηλιακό σύστημα με τα Bubble Guppies

Ιούλ 20196

Μάθετε στο παιδάκι σας για το διάστημα με τον πιο εύκολο τρόπο. Απλώς εκτυπώστε, κόψτε και κρεμάστε τους διακοσμητικούς Bubble Guppies πλανήτες και δημιουργήστε το πιο γλυκό ηλιακό σύστημα! Συμβουλή: Αν υπάρχει δυνατότητα, για καλύτερα αποτελέσματα, εκτυπώστε τα σχέδια σε χαρτόνι.

Διαδικτυακά εκπαιδευτικά παιχνίδια

Ιούλ 20195

Διαδικτυακά εκπαιδευτικά παιχνίδια για τα παιδιά δημοτικού με πολλές δραστηριότητες ανά τάξη.

Έρευνα του ΥΠ.Π.Ε.Θ. για τις διαδικτυακές συνήθειες των παιδιών και των εφήβων

Ιούλ 20194

Το διαδίκτυο είναι ένας υπέροχος κόσμος γεμάτος ευκαιρίες και προκλήσεις. Ας βοηθήσουμε τα παιδιά μας να τον απολαμβάνουν με ασφάλεια. Δείτε εδώ τα αποτελέσματα έρευνας που πραγματοποίησε το Υπουργείο Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων σε 14.000 μαθητές στην Ελλάδα ηλικίας 10-17 ετών.

Η θέση του εκπαιδευτικού απέναντι στον (κυβερνο)εκφοβισμό

Ιούλ 20194

θα πρέπει να παρεμβαίνει ο εκπαιδευτικός σε θέματα που αφορούν τους μαθητές του σχετικά με τον εκφοβισμό στο διαδίκτυο; Δείτε εδώ τι αναφέρεται σχετικά με τον κυβερνοεκφοβισμό στον ενημερωτικό κόμβο για την ασφάλεια στο διαδίκτυο του Πανελλήνιου Σχολικού Δικτύου.

Εργαλείο εννοιολογικού χάρτη

Ιούλ 20193

popplet: Ένα διαδικτυακό εργαλείο για δημιουργία εννοιολογικού χάρτη popplet.com

Τα μέρη του υπολογιστή

Ιούλ 20191

Τα βασικά μέρη του υπολογιστή με τη βοήθεια ενός Εννοιολογικού χάρτη

Top
 
Μετάβαση σε γραμμή εργαλείων