Μικροσκοπικά πυγμαία πόσουμ βρέθηκαν στο νησί Καγκουρό

Δεκ 202018

Ανακαλύφθηκαν μικροσκοπικά πυγμαία πόσουμ στο νησί Καγκουρό μετά τους φόβους ότι είχαν αφανιστεί από τις πυρκαγιές…

Αυστραλοί οικολόγοι της άγριας ζωής είναι ενθουσιασμένοι με την εύρεση ενδημικών πυγμαίων  πόσουμ που επιβιώνουν στο νησί Καγκουρό, το οποίο πυρπολήθηκε από πυρκαγιές.  Αυτή η ανακάλυψη είναι ισοδύναμη με την “εξεύρεση μιας πολύ μικρής βελόνας στα άχυρα” σε μια έκταση εκατοντάδων χιλιάδων στρεμμάτων. Η επιβίωση του πόσουμ στο νησί της Νότιας Αυστραλίας είναι ένα σημάδι ότι η άγρια ζωή “δραπέτευσε” από τα σχεδόν 200.000 εκτάρια που κάηκαν από τις πυρκαγιές του τρέχοντος έτους.

Ζυγίζοντας μόνο επτά γραμμάρια, και έχοντας καταγραφεί μόνο 113 φορές επίσημα από την επιστήμη, δεν ήταν καθόλου προφανές ότι οι περιβαλλοντολόγοι και οι εθελοντές που εργάζονται για το Kangaroo Island Land for Wildlife (ΜΚΟ) θα έβρισκαν το Cercartetus lepidus -το πυγμαίο πόσουμ-μετά την πυρκαγιά που κατέστρεψε τόσο μεγάλο μέρος του οικότοπου τους.

Το μικρότερο πόσουμ του κόσμου, το C. lepidus βρίσκεται μόνο στο νησί Kangaroo της Τασμανίας και σε πολύ μικρούς αριθμούς στις ακτές της Νότιας Αυστραλίας.

Μιλώντας στο ABC News Australia, ο οικολόγος Pat Hodgens, σε συνεργασία με τη ΜΚΟ, δήλωσε: “οι καλοκαιρινές πυρκαγιές έκαψαν ένα μεγάλο μέρος του οικότοπου που είχαν τα είδη, αλλά σίγουρα ελπίζαμε ότι θα τα βρίσκαμε”. Χαρακτήρισε επίσης την έκταση που δεν κάηκε ως “το τελευταίο καταφύγιο για πολλά είδη”.

Τα μαρσιποφόρα της Αυστραλίας δεν υπάρχουν πουθενά αλλού στον κόσμο και υποφέρουν από πολλά χωροκατακτητικά είδη που είναι θηρευτές τους ή που τα ανταγωνίζονται για τροφή. Αν προσθέσουμε και τις καταστροφικές πυρκαγιές τότε οι πιθανότητες επιβίωσής τους φαίνονται ανύπαρκτες. Αλλά όπως λέει και ο  Jeff Goldblum από το ρόλο του στο Jurassic Park “life finds a way”.

Μετάφραση κειμένου και φωτογραφίες από άρθρο στο www.goodnewsnetwork.org

 

 

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο κόσμος είναι ομορφιά γεμάτος

Χρόνος άχρονος

Translate

Σαν σήμερα

20/9/490 π.χ: Έλληνες και Πέρσες συγκρούονται στο Μαραθώνα.
Οι Πέρσες, υπό τον Δάτη και τον Αρταφέρνη έχουν 6.500 νεκρούς, ενώ οι απώλειες από την ελληνική πλευρά είναι μόλις 192, ανάμεσά τους και ο Καλλίμαχος. Η ακριβής ημερομηνία αμφισβητείται από πολλούς ιστορικούς, οι οποίοι υπολογίζουν ότι η μάχη διεξήχθη στις 13 ή 14 Αυγούστου.
   - Σχετικές αναρτήσεις

Πρόσφατα σχόλια

 

Προσωπικά στοιχείαcat 2684445 1280

Ονομάζομαι Θωμάς-Αμύντας Ιωαννίδης και είμαι Βιολόγος (ΠΕ04.04) απόφοιτος του ΕΚΠΑ. Υπηρετώ 24 χρόνια στην εκπαίδευση και από το σχολικό έτος 2008-2009 διδάσκω Βιολογία στo 11ο ΓΕΛ Ηρακλείου Κρήτης.

Διεύθυνση: Παπαπέτρου Γαβαλά 64, ΤΚ 71409, Ηράκλειο Κρήτης
Τηλέφωνα: Δ/νση 2810 237215, Γραμματεία 2810 234876
Fax: 2810 326299, Ε-mail: mail@11lyk-irakl.ira.sch.gr

Περιεχόμενο

Ο συγκεκριμένος χώρος θα διανθίζεται με υλικό για μελέτη στη Βιολογία αλλά και ενδιαφέροντα ή/και ψυχαγωγικά άρθρα, βίντεο και οτιδήποτε άλλο αφορά στο αντικείμενο της Βιολογίας.

Οδηγίες περιήγησης

Από την Αρχική Σελίδα μπορείτε να επιλέξετε από τις Κατηγορίες (κεντρικά στην αρχική σελίδα) αυτή που σας ενδιαφέρει ή να επισκεφθείτε Χρήσιμους Εξωτερικούς Συνδέσμους-links (κάτω δεξιά στην αρχική σελίδα). Σε κάθε κατηγορία που ανοίγετε μπορείτε να δείτε τα τελευταία αναρτηθέντα άρθρα ή να δείτε παλιότερα άρθρα πατώντας την επιλογή “παλιά” στο κάτω μέρος της σελίδας.



Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς
Αντίθεση
Μετάβαση σε γραμμή εργαλείων