ΚΑΤΩ ΠΕΔΙΟ ΒΕΡΟΙΑΣ 09.10.11

Την 9η 10ου 11 (έξοχη η ακολουθία!) πρωινή συγκέντρωση αναρριχητών στην πόλη της Βέροιας με θέμα την επαναχρησιμοποίηση του άνω πεδίου Τιμίου Προδρόμου δεν έφερε το επιθυμητό αποτέλεσμα.

Κατευθυνθήκαμε μετά στο κάτω πεδίο του Τιμίου Προδρόμου, ανάβαση του χωμάτινου πρανούς, εύρεση του μονοπατιού, ανίχνευση των διαδρομών κι απόφαση για εκτέλεση ορισμένων από αυτές. Αν και γαζωμένες, είχαν το χαρακτήρα των ορεινών. Ο καιρός θαυμάσιος για παρόμοιες δραστηριότητες.

Επιλέχτηκε μία μικρή. Μπήκα πρώτος ον σάιτ, έφτασα στο πρώτο ρελέ και κατέβηκα. Ανέβηκε ο Ηλίας ως το πρώτο ρελέ και παρακάμπτοντας προς τα δεξιά έφτασε στο δεύτερο και τελευταίο. Με το σχοινί τοπ ρόουπ στην πρώτη επιχείρησα μετά εγώ τη γειτονική της διαδρομή, την οποία εκτέλεσε επίσης ο Ηλίας.

Κατόπιν μπήκα σε μία μεγαλύτερη όπου δε φαινόταν το ρελέ. Ξεπερνώντας τα 20 περίπου μέτρα έμεινα από σετάκια, γι αυτό υποχώρησα βάζοντας ένα ναυτικό σε μία πλακέτα. Ανέβηκε έπειτα ο Ηλίας τοπ ρόουπ ως εκεί κι έφτασε τελικά στο ρελέ της.

Αντ’ αυτής επιχείρησα, πάλι ον σάιτ, μία διπλανή διαδρομή. Τοποθετώντας το μοναδικό φρέντ δυο -τρεις φορές και ξαναπαίρνοντάς τον έφτασα στο ρελέ. Την επανέλαβε τοπ ρόουπ ο Ηλίας.

Ο ουρανός άρχιζε να σκοτεινιάζει, όταν αποφασίσαμε να φύγουμε. Καθίσαμε στη Βέροια ανακτενίζοντας τα πεπραγμένα. Λέξεις κλειδιά: εξερεύνηση, έξαψη, δοκιμασία ψυχής και σώματος.

Κατηγορίες: ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ. Προσθήκη στους σελιδοδείκτες.

Αφήστε μια απάντηση