ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ 2008

 Το ημερολόγιο του μηνός αναλύει τα εξής κεφάλαια: Επιμορφώσεις -Γνωριμίες με φορείς -Θεάματα -Επισκέψεις στα Σχολεία και Γενικά

121.jpg 

ΕΠΙΜΟΡΦΩΣΕΙΣ

Ήταν ο μήνας των ενημερώσεων: στη Θεσσαλονίκη, Ξενοδοχείο Grand Hotel Pallas την 1η Δεκεμβρίου έλαβε χώραν ημερίδα με τίτλο «Ευαισθητοποίηση του κοινωνικού συνόλου για τις δράσεις υποστήριξης των Α.μ. Ε.Α.», διοργανωμένη από το ΥΠΕΠΘ.

Τη μεθεπόμενη μέρα ταξιδέψαμε στην Αθήνα, όπου υπό την αιγίδα του ΥΠΕΠΘ από την 4η έως την 5η του μηνός παρακολουθήσαμε διήμερο «Επιμορφωτικό Σεμινάριο Σχολικών Συμβούλων Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης», οργανωμένο πάλι από το ΥΠΕΠΘ

Την 18η του μηνός συγκεντρωθήκαμε οι ΣΣ στην Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης Δυτικής Μακεδονίας (στην Κοζάνη) όπου εκτυλίξαμε ενώπιον όλων με αδρότητα τους απολογισμούς του τριμήνου.

Στην ίδια ενότητα αναφέρεται και η δίωρη επιμόρφωση των εκπαιδευτικών των Σχολείων Τρικοκκιάς, Καρπερού, Δήμητρας, Παλιουριάς και Δεσκάτης, η οποία έλαβε χώραν στο 3ο ΔΣ της τελευταίας κωμόπολης την 12η Δεκεμβρίου. Η Εισήγησή μου είχε τίτλο «Μελέτη Περιβάλλοντος κι Εκπαιδευτικό Λογισμικό» (Δημοσιεύτηκε στο https://blogs.sch.gr/thankall & στο http://www.pess.gr/Επιστημονικά/Μελέτη Περιβάλλοντος κι Εκπαιδευτικό Λογισμικό)

   ΓΝΩΡΙΜΙΑ ΜΕ ΦΟΡΕΙΣ

Έγιναν επισκέψεις γνωριμίας και συζητήθηκαν προτάσεις για μελλοντική συνεργασία με τη Δημοτική Επιχείρηση Πολιτισμού και Επικοινωνίας του Δήμου Γρεβενών και στο Κέντρο Πρόληψης από εξαρτησιογόνες ουσίες του Νομού Γρεβενών «ΟΡΙΖΟΝΤΕΣ».

 ΘΕΑΜΑΤΑ

Την 17η του μηνός στο Αμφιθέατρο του 4ου -7ου ΔΣ Γρεβενών ο νεαρός Γρεβενιώτης ταχυδακτυλουργός Μάτζικ Κριστ παρουσίασε παράσταση μπροστά σε μαθητικό ακροατήριο. Εκτός από τη δεξιοτεχνία το ενδιαφέρον κυμαινόταν ανάμεσα στο μύθο και την πραγματικότητα. Τα παιδιά διασκέδασαν πολύ.

Την 19η επισκεφτήκαμε μαζί με το Διευθυντή της ΠΕ Γρεβενών το 9ο Νηπιαγωγείο της πόλης όπου είχε αναρτηθεί έκθεση ζωγραφικής των παιδιών. Τα παιδιά ανέλυσαν μπροστά μας τα έργα τους.

Την 23η επισκέφτηκα το Αμφιθέατρο του 4ου -7ου ΔΣ της πόλης Γρεβενών όπου τα παιδιά συμμετείχαν σε εορταστικά δρώμενα.

ΕΠΙΣΚΕΨΕΙΣ ΣΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ

Οι επισκέψεις στα Σχολεία αριθμούνται σε 10. Κατά τη διάρκειά τους θίχτηκαν τα εξής:

Το εργασιακό περιβάλλον των Σχολικών Συμβούλων.

Τα μαθήματα στην τάξη, οι συμπεριφορές μαθητών και η άποψη των δασκάλων για την Παιδεία και τον Πολιτισμό.

Η δυσφορία παραμονής στην τάξη, αφού σε μερικές χρειάζεται μεγαλύτερη θερμοκρασία από την κρατούσα.

Οι ψηφιακοί δίσκοι με εκπαιδευτικό λογισμικό.

ΓΕΝΙΚΑ

Την 11η Δεκεμβρίου συνόδευσα το 2ο ΔΣ Δεσκάτης σε διδακτική επίσκεψη στο Μουσείο Αιανής και στο αντίστοιχο της Κοζάνης.

Την 23η ανέλαβα πρόεδρος της Επιτροπής Σχολικών Δραστηριοτήτων κι έλαβα έντυπη γνώσιν των 46 προγραμμάτων που εκπονούνται ή πρόκειται να εκπονηθούν στα Σχολεία του νομού Γρεβενών.

Την ίδια μέρα ο δάσκαλος της Κρανιάς πρόσφερε, όπως και πέρυσι, ένα δικής του -και των μαθητών- κατασκευής εξαίρετο ημερολόγιο.

Κατηγορίες: ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ. Προσθήκη στους σελιδοδείκτες.

Αφήστε μια απάντηση