sepp_03.jpgΜήπως το facebook σάς προκαλεί απελπισία; Αραγε οι ιστοσελίδες κοινωνικής δικτύωσης σας οδηγούν στα όριά σας; Νιώθετε εγκλωβισμένοι στον ψηφιακό σας εαυτό; Ισως να είστε έτοιμοι να βάλετε τέρμα στη διαδικτυακή σας ταυτότητα με τη βοήθεια μιας καινούργιας ιστοσελίδας.«Εντυπωσιάστε τους φίλους σας και γυρίστε το διακόπτη που σας συνδέει με το Διαδίκτυο», προτείνει η ιστοσελίδα seppukoo. com και επιτρέπει σε όποιον χρήστη του Facebook επιθυμεί, να βάλει διά παντός τέρμα στην ιντερνετική του ύπαρξη με τρόπο εξαιρετικά τελετουργικό.

Οπως αναφέρεται σε ανακοίνωση, η οποία έχει αναρτηθεί στην ιστοσελίδα, «οι Ιάπωνες σαμουράι, αντί να πέσουν στα χέρια των εχθρών τους, επέλεγαν την οδό της τιμής, βυθίζοντας ένα ξίφος στην κοιλιά τους και με πλάγιες κινήσεις, από αριστερά προς τα δεξιά, αυτοκτονούσαν. Αυτός ο τελετουργικός τρόπος αυτοκτονίας ήταν γνωστός ως σεπούκου. Tο σεπούκου αποκαθιστά την πολεμική τιμή του σαμουράι», επισημαίνει ο συντάκτης της ανακοίνωσης. «Το seppukoo.com σάς βοηθά να απελευθερωθείτε από το ψηφιακό σας σώμα».

Στην αιωνιότητα…

Στη συνέχεια πρέπει να επιλέξει την «ταφόπλακα» που θα ήθελε να κοσμεί το ψηφιακό του ταφικό μνημείο και να καταγράψει τις τελευταίες του επιθυμίες, που η ιστοσελίδα δεσμεύεται ότι θα προωθήσει σε όλους τους «φίλους» του «αυτόχειρος» στο Facebook. Μετά, με το πάτημα ενός πλήκτρου, ο λογαριασμός του στο Facebook περνάει στην αιωνιότητα και απενεργοποιείται διά παντός.

Βέβαια, η ψηφιακή σας ύπαρξη θα εξακολουθήσει να «ζει» ακόμα και μετά την τελετουργική ψηφιακή αυτοκτονία σας. Οι «ιντερνετικοί σας φίλοι» μπορούν να γράψουν μερικά λόγια στη σελίδα σας. Επίσης, μπορείτε να κερδίσετε πόντους εφόσον φίλοι σας -από το Facebook- ακολουθήσουν τις επιλογές σας και αυτοκτονήσουν.

Καθημερινή

Αφήστε μια απάντηση

Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς
Αντίθεση
Μετάβαση σε γραμμή εργαλείων