forbes-logo.jpgΤο περιοδικό Forbes κατάρτισε μια (ακόμη) λίστα: αυτή των γυναικών από το χώρο των ΜΜΕ με τη μεγαλύτερη επιρροή. Μέτρησε περιουσία, φήμη, αριθμό τηλεθεατών, αλλά και την απήχηση της ιντερνετικής τους «περσόνας».

Στον κατάλογο του αμερικάνικου περιοδικού συνωστίζονται παρουσιάστριες πολιτικών, αλλά και πιο ελαφρών, τοκ σόου, ανταποκρίτριες ειδησεογραφικών δικτύων, παρουσιάστριες ριάλιτι και τηλε-μαγείρισσες. Μαζί τους, σαφής απόδειξη ότι το Ιντερνετ έχει καταλάβει πια για τα καλά τη θέση του ανάμεσα στα media, δημοφιλείς μπλόγκερ κι επικεφαλής ειδησεογραφικών σάιτ.

Η λίστα του Forbes μπορεί, εκτός από ακτινογραφία των τάσεων στα μίντια των ΗΠΑ, να διαβαστεί κι αλλιώς: οι εγχώριες τηλε-σταρ μπορούν να την αντιμετωπίσουν και σαν οδηγίες χρήσης για να κατακτήσουν τη φήμη. Οπότε μην παραξενευτείτε αν αρχίσουν να ξεπηδούν blog με την υπογραφή γνωστών τηλεπερσόνων – λογαριασμό στο Facebook έχουν ήδη αρκετές, και μετρούν «φίλους».

Πρώτη στη λίστα, η Οπρα Γουίνφρεϊ (επάνω αριστερά) με το δημοφιλές σόου της. Πίσω της, παλιές καραβάνες της τηλεοπτικής δημοσιογραφίας, αλλά και η αντισυμβατική Ελεν ΝτεΤζένερες. Πρώτη στη λίστα, η Οπρα Γουίνφρεϊ (επάνω αριστερά) με το δημοφιλές σόου της. Πίσω της, παλιές καραβάνες της τηλεοπτικής δημοσιογραφίας, αλλά και η αντισυμβατική Ελεν ΝτεΤζένερες. Τον πήχυ βέβαια, τον θέτει η Οπρα Γουίνφρεϊ. 750.000 φανατικούς οπαδούς έχει στο Facebook, οπότε μαζί με το τεράστιο κοινό του τοκ σόου που παρουσιάζει, τα δημοφιλή περιοδικά που εκδίδει και την αμύθητη περιουσία της (κάπου ένα δισ. δολάρια) κατέκτησε αυτοδίκαια την πρώτη θέση στη λίστα του Forbes.

Ελευθεροτυπία

Oprah on Facebook
Ellen DeGeneres

Αφήστε μια απάντηση

Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς
Αντίθεση
Μετάβαση σε γραμμή εργαλείων