tweet.jpgΟι αρχές κατέβαλαν κάθε προσπάθεια ώστε να μην διαρρεύσει τίποτα από την πόλη Ουρούμτσι της επαρχίας Σιντζιάνγκ. Γι’αυτό και ανέστειλαν τη λειτουργία του Ίντερνετ στην συγκεκριμένη επαρχία επί 48 ώρες, επιρρίπτοντας την ευθύνη για τις ταραχές και την αιματοχυσία στους εξόριστους μουσουλμάνους Ουιγούρους.

Ωστόσο, η ιστοσελίδα Fanfou.com, ανταγωνιστής του Twitter στην Κίνα, ήταν ακόμη προσβάσιμη στην περιοχή. Και, παρά τις προσπάθειες της κυβέρνησης, η νέα γενιά της Κίνας, απόλυτα ενημερωμένη για τη σύγχρονη τεχνολογία της επικοινωνίας, βρήκε τον τρόπο να μεταδώσει πληροφορίες μέσω της συγκεκριμένης ιστοσελίδας. «Η κατάσταση έχει ηρεμήσει σε μεγάλο βαθμό αλλά στρατιωτικά οχήματα βρίσκονταν στην πόλη σήμερα το πρωί», επισήμανε ένας χρήστης του Fanfou.com, ο οποίος υποστήριξε ότι βρισκόταν στο Ουρούμτσι.

Επίσης η αναζήτηση στα διεθνή πρακτορεία για εικόνες από τα επεισόδια έδινε φωτογραφίες με τη σημείωση ότι κάποιες από αυτές δημοσιεύτηκαν στο Twitter-μία από αυτές είναι και η φωτογραφία με τον διαδηλωτή που είναι πεσμένος στο έδαφος.

Σε γενικές γραμμές πάντως, η κινεζική λογοκρισία κινείται γρήγορα απομακρύνοντας από το Ίντερνετ ό,τι μπορεί να χρησιμοποιηθεί κατά των κινεζικών αρχών.

Τα Νέα

Αφήστε μια απάντηση

Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς
Αντίθεση
Μετάβαση σε γραμμή εργαλείων