loriΑκούει στο όνομα Λόρι Ντρου. Κυκλοφορούσε όμως στο διαδίκτυο ως ο δεκαεξάχρονος Τζος Έβανς. Ανέπτυξε ένα διαδικτυακό ειδύλλιο μέσα από το δίκτυο του myspace με  μία καταθλιπτική έφηβη τη Μέγκαν Μέιερ. Για ανεξήγητους λόγους, ο Τζος άρχισε να είναι επιθετικός και ειρωνικός προς τη Μέγκαν, λέγοντας της μάλιστα ότι, όπως έμαθε, δεν είναι ο άνθρωπος που νόμιζε, αποκαλώντας τη διπρόσωπη. Εκτός αυτού, δημοσιοποίησε στην ιστοσελίδα όλες τις συζητήσεις και τις ιδιαίτερες εξομολογήσεις της Μέγκαν. Μετά από την ανταλλαγή αρκετών μηνυμάτων μεταξύ Τζος, Μέγκαν και όλων των υπόλοιπων νεαρών που ξαφνικά βρήκαν ένα τρόπο να διασκεδάσουν τη διαδικτυακή τους πλήξη, η 13χρονη βρέθηκε από τη μητέρα της κρεμασμένη στην ντουλάπα του δωματίου της. Το τελευταίο μήνυμα του Τζος προς τη Μέγκαν έλεγε, «Νομίζω ότι ο κόσμος θα είναι πολύ καλύτερος χωρίς εσένα».
Από την πρώτη στιγμή που δημοσιοποιήθηκε η πραγματική ταυτότητα του Τζος Έβανς, η κινητοποίηση της διαδικτυακής κοινότητας ήταν τεράστια με χαρακτηριστικά ψυχολογίας του όχλου. Σε ελάχιστο χρονικό διάστημα ο οποιοσδήποτε μπορούσε πολύ εύκολα να βρει όλα τα στοιχεία των Ντρου, από τηλέφωνα σπιτιού και εργασίας, διευθύνσεις, μέχρι και φωτογραφίες του σπιτιού τους από την υπηρεσία Google Maps. Το γεγονός ότι μία 49χρονη μητέρα έπλεξε μια τέτοια πλεκτάνη με στόχο μια 13χρονη προκάλεσε οργή στην τοπική κοινωνία αλλά και σε όσους ασχολήθηκαν με την υπόθεση στο Ίντερνετ.

Το έχουμε ξαναπεί στο διαδίκτυο κανείς δε γνωρίζει αν είσαι σκύλος/α. Θέλει προσοχή καθώς είναι ένας κοινωνικός χώρος όπου δημοσιοποιούνται προσωπικά δεδομένα. Ειδικά όταν εμπλέκονται νεαρά άτομα μία έξτρα δόση προσοχής επιβάλλεται…

Reuters

Ένα σχόλιο στο “«Η χειρότερη μητέρα της Αμερικής»”
  1. Ο/Η Terra Computerata » « λέει:

    […] Σχετικά με την υπόθεση της Μέγκαν Μάγιερ […]

  2.  

Αφήστε μια απάντηση

Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς
Αντίθεση
Μετάβαση σε γραμμή εργαλείων