Η ποίηση και η στάση ζωής του Τάσου Λειβαδίτη δίνουν το έναυσμα για μία συνάντηση ποιητών, λογοτεχνών, καθηγητών φιλοσοφίας, μουσικών και δημοσιογράφων. «Η Ποίηση σήμερα» είναι ο τίτλος συνεδρίου αφιερωμένου στη μνήμη του ποιητή, με αφορμή τα 20 χρόνια από τον θάνατό του και το οργανώνουν το Μορφωτικό Ίδρυμα της ΕΣΗΕΑ και το Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων με στόχο η σύγχρονη γενιά Ελλήνων ποιητών να δώσει το στίγμα της.

Οι εισηγητές του Συνεδρίου θα μιλήσουν για το μεταφρασμένο έργο του Λειβαδίτη, για το στίγμα που άφησαν οι στίχοι του στους νεώτερους, για τη σχέση της ποίησης με τη μουσική και τον κινηματογράφο. Ενώ η παρουσία των σημερινών ποιητών στον χώρο του Διαδικτύου και της μπλογκόσφαιρας θα συζητηθεί από δημιουργούς ηλεκτρονικών πολιτιστικών και ποιητικών εκδόσεων. Στη διάρκεια της εκδήλωσης θα προβληθεί η εκπομπή «Τάσος Λειβαδίτης» της Λίλας Κουρκουλάκου από τη σειρά της ΕΡΤ «Οι ποιητές μας».

Συνέδριο «Η Ποίηση σήμερα», την Παρασκευή και το Σάββατο, στην αίθουσα «Γεώργιος Καράντζας» της ΕΣΗΕΑ (Ακαδημίας 20, τηλ.
210-3675.430)

Τα Νέα

Αφήστε μια απάντηση

Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς
Αντίθεση
Μετάβαση σε γραμμή εργαλείων