Ο Ιωάννης Κόλλιας είναι μαθητής γυμνασίου πια, αλλά πέρσι όταν ακόμη φοιτούσε στην έκτη δημοτικού έφτιαξε ένα blog (http://ourland.terramythia.com). Με το blog αυτό κέρδισε μάλιστα το πρώτο βραβείο στο διαγωνισμό «Ξεblogare» των υπουργείων Οικονομίας, Οικονομικών και Εθνικής Παιδείας και Θρησκευμάτων, καθώς και της Ψηφιακής Ελλάδας. Ενας από τους λόγους που τον οδήγησαν να φτιάξει αυτό το ιστολόγιο ήταν γιατί αποτελούσε μια ευκαιρία να περάσει χρόνο μαζί με τον πατέρα του.
Μαζί λοιπόν έστησαν το «ηλεκτρονικό ημερολόγιο», από το μηδέν και στην πορεία -όπως λένε- ο ένας προσέγγισε περισσότερο τον άλλο. Κι όλα αυτά σε πείσμα όσων υποστηρίζουν ότι η τεχνολογία μάς αποξενώνει, αλλά και κόντρα στα αποτελέσματα έρευνας του Ευρωβαρόμετρου (με θέμα τη διαδικτυακή ασφάλεια), σύμφωνα με τα οποία «τρεις στους τέσσερις Ελληνες γονείς δεν κάθονται ποτέ με τα παιδιά τους, όταν αυτά σερφάρουν στο Διαδίκτυο».
Οπως είπε στον ΕΤ ο Ιωάννης Κόλλιας, «δημιούργησα το blog εξαιτίας του διαγωνισμού. Ηθελα να κάνω κάτι για να περνώ το χρόνο μου, επειδή στην Κάρπαθο, όπου ζούσα όταν ξεκίνησα το blog, δεν υπήρχαν πολλοί τρόποι ψυχαγωγίας.
Από την άλλη πλευρά, ήταν και μια ευκαιρία να περάσω χρόνο μαζί με τον πατέρα μου». «Φτιάξαμε αυτό το blog από το μηδέν κυριολεκτικά», μας λέει ο κύριος Σταύρος Κόλλιας. «Δεν απευθυνθήκαμε σε καμία από τις γνωστές ιστοσελίδες που προσφέρουν χώρο για να φτιάξεις το προσωπικό σου ιστολόγιο.
Αντιθέτως αγοράσαμε το χώρο σε σέρβερ της Αμερικής, γιατί μας κόστισε λιγότερα χρήματα». Το blog συνεχίζει να υπάρχει, και οι δυο τους εξακολουθούν να το ενημερώνουν. Αλλωστε, όπως υποστηρίζει ο Ιωάννης, «μου αρέσει γιατί βοηθά στο δημόσιο διάλογο και δίνει την ευκαιρία να γνωρίσεις κόσμο».
Αφήστε μια απάντηση
Για να σχολιάσετε πρέπει να συνδεθείτε.