gocycle.jpgΕίναι ελαφρύ, αναδιπλούμενο και έχει ήδη καταφέρει να «κλέψει» καρδιές. Το Gocycle αποτελεί τη νέα πρόταση της εταιρείας Κarbon Κinetics Limited (ΚΚL) για γρήγορες και εύκολες μετακινήσεις εντός των πολύβοων αστικών κέντρων. Το μοντέρνο δίκυκλο ζυγίζει σχεδόν 17 κιλά και είναι κατασκευασμένο από ανθεκτικό κράμα μαγνησίου.

Εξοπλισμένο με έναν μοναδικό μηχανισμό μετατροπής, επιτρέπει στον χρήστη με το πάτημα του ειδικού κουμπιού που βρίσκεται στο τιμόνι να ενεργοποιεί τον ηλεκτροκινητήρα σε συνδυασμό με ένα σύστημα ταχυτήτων, μεταμορφώνοντας το ποδήλατο σε ηλεκτρικό όχημα.

Ετσι, με μόλις μια φόρτιση του Gocycle που ολοκληρώνεται σε περίπου τρεις ώρες, ο χρήστης μπορεί να πιάσει μια ταχύτητα 25 χλμ./ώρα και να καλύψει μια απόσταση 32 χλμ., ανάλογα με τη μορφολογία του εδάφους, χωρίς καμία προσπάθεια.

Οταν διπλωθεί το εύχρηστο δίτροχο μεταμορφώνεται σε ένα «πακετάκι» διαστάσεων 65Χ54Χ26 εκ. επιτρέποντας έτσι την εύκολη αποθήκευση ή ακόμη και μεταφορά του μέσα στη μαλακή υφασμάτινη ή στη σκληρή πλαστική θήκη του.

Η τιμή του επαναστατικού «πράσινου» Gocycle, που μάλιστα πρόσφατα βραβεύθηκε ως «Καλύτερη Καινοτομία» στη Διεθνή Εκθεση Ποδηλάτου της Ταϊπέι, σκαρφαλώνει παρ΄ όλα αυτά στα 1.290 ευρώ. Ωστόσο η βρετανική εταιρεία προσφέρει οικονομικότερα πακέτα σε επιχειρηματίες οι οποίοι επιθυμούν να αποκτήσουν κάποια ηλεκτρικά ποδήλατα προς διευκόλυνση των μετακινήσεων των εργαζομένων τους στο κέντρο.

Αφήστε μια απάντηση

Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς
Αντίθεση
Μετάβαση σε γραμμή εργαλείων