Τα κύρια ζητήματα που θα απασχολήσουν τη CeBIT είναι οι «πράσινες» τεχνολογίες και οι εξελίξεις στη χρήση του Ίντερνετ από τα κινητά τηλέφωνα, δύο περιοχές που οι ειδικοί θεωρούν ότι μπορεί να εμφανίσουν ενδιαφέρον στην δύσκολη οικονομική συγκυρία που διανύει η αγορά. Ο αντιπρόεδρος της CeBIT, Μάικλ Προύσερ δήλωσε ότι τα ενεργειακά αυτάρκη προϊόντα έχουν μεγάλες δυνατότητες ανάπτυξης, ενώ θα έχουν τον δικό τους ειδικό εκθεσιακό χώρο για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά.

Μεταξύ των προϊόντων που θα τραβήξουν την προσοχή συγκαταλέγονται τα νέα εξαιρετικά λεπτά Netbooks, συμπεριλαμβανομένου του «zero-watt» laptop της Fujitsu-Siemens που δεν καταναλώνει καθόλου ενέργεια όταν βρίσκεται σε κατάσταση αναμονής.

Νέες τεχνολογίες τηλεδιάσκεψης παρέχουν τρόπους εξοικονόμησης χρόνου και χρημάτων για τις εταιρείες, ενώ, ως δευτερεύον πλεονέκτημα, θα μπορούσαν να οδηγήσουν σε μείωση των ρυπογόνων υπερατλαντικών πτήσεων.

Τα gadget δε θα μπορούσαν να λείψουν από τα περίπτερα της έκθεσης, με ένα αδιάβροχο ανιχνευτή GPS που επιτρέπει τον εντοπισμό και τον έλεγχο κλεμένων οχημάτων με τη χρήση μηνυμάτων SMS να έχει αποσπάσει θετικά σχόλια.

Τέλος, ιδιαίτερη αναφορά κερδίζει φέτος η «τηλεϊατρική», η χρήση δηλαδή πρωτοποριακής τεχνολογίας για την παρακολούθηση ασθενών, κατά την παραμονή τους στο σπίτι.

www.kathimerini.gr με πληροφορίες από Γαλλικό Πρακτορείο

Αφήστε μια απάντηση

Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς
Αντίθεση
Μετάβαση σε γραμμή εργαλείων