engine.jpgΗ συλλογή «Από το Βυζάντιο στη νεότερη εποχή» ολοκληρώνει τη μόνιμη έκθεση και αποδεικνύει τις δυνατότητες του νέου του κτιρίου. Μία δεκαετία προετοίμαζαν την έκθεση.
Η έκθεση που προετοιμαζόταν μία δεκαετία (και για την οποία εργάστηκαν περισσότεροι από 25 επιστήμονες) καλύπτει χρονικά την περίοδο από την Αλωση μέχρι και το νέο ελληνικό κράτος και έρχεται να συμπληρώσει το πρώτο τμήμα της νέας μόνιμης έκθεσης των βυζαντινών συλλογών του ΒΧΜ (του 2004).

Σε έναν νέο χώρο 1.400 τ.μ. εκτίθενται στο κοινό 1.745 αντικείμενα, τα περισσότερα για πρώτη φορά. Ενδεικτικά αναφέρουμε 243 εικόνες, 30 τοιχογραφίες, 24 γλυπτά, 67 κεραμικά, 134 χαρτώα πάσης φύσεως, 7 πίνακες, 194 μικροαντικείμενα, 34 υφάσματα και ένας θησαυρός 1.000 νομισμάτων.

«Τα εκθέματα αναδεικνύονται με βάση το κοινωνικό, πολιτιστικό και πολιτικό πλαίσιο της εποχής, γι αυτό και μιλάμε ουσιαστικά για την πρώτη, οργανωμένη από μουσείο έκθεση της συγκεκριμένης ιστορικής περιόδου», σημειώνει ο διευθυντής του μουσείου, Δημήτριος Κωνστάντιος.

Άρθρο της Αντιγόνης Καράλη στο Έθνος

www.byzantinemuseum.gr

Αφήστε μια απάντηση

Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς
Αντίθεση
Μετάβαση σε γραμμή εργαλείων