Επανάσταση στον τρόπου που βλέπουμε τις ψηφιακές μας φωτογραφίες προκάλεσε η Microsoft με το νέο της εργαλείο για προβολή φωτογραφιών, Photosynth.

Οι περισσότερες υπηρεσίες προβολής φωτογραφιών προβάλουν τις φωτογραφίες «γραμμικά» με βάση το χρόνο που έχουν τραβηχτεί. Ο χρήστης μπορεί επίσης να επιλέξει τη φωτογραφία που θέλει με βάση έναν πίνακα με όλες τις φωτογραφίες σε σμίκρυνση.

Ωστόσο το Photosynth προσφέρει μια νέα εμπειρία στο χρήστη που κάνει τη θέαση των φωτογραφιών μοναδική. Το νέο εργαλείο της Microsoft πρέπει να το κατεβάσετε στον υπολογιστή σας (δωρεάν) και στη συνέχεια να επιλέξετε τις φωτογραφίες που θέλετε να δείτε με το πρόγραμμα συνδυασμένα.

Στη συνέχεια το πρόγραμμα ανεβάζει τις φωτογραφίες που έχετε επιλέξει στους server της Microsoft και τις επεξεργάζεται με τους ταχύτατους επεξεργαστές της εταιρείας έτσι ώστε να εντοπίσει ίδια Pixel σε διαφορετικές φωτογραφίες.

Μόλις το πρόγραμμα ολοκληρώσει την επεξεργασία και καταλάβει ποιες φωτογραφίες απεικονίζουν ίδια πράγματα (έχουν τραβηχτεί στο ίδιο τοπίο) τότε δημιουργεί την τελική πλατφόρμα μέσα από την οποία στη συνέχεια μπορείτε να δείτε τις φωτογραφίες σας.

Το Photosynth δημιουργεί μια πανοραμική φωτογραφία, σαν μωσαϊκό, και σας επιτρέπει να περιηγηθείτε αναπαραστώντας τον πραγματικό τόπο όπου τραβήχτηκαν οι φωτογραφίες.

Όμως επειδή μια φωτογραφία ισούται με χίλιες λέξεις, καλύτερα να δείτε μόνοι σας πώς συνθέτει το Photosynth τις φωτογραφίες (επισκεφτείτε το επίσημο site) αφού παρακολουθήσετε το demo video.

Η χρήση του προγράμματος γίνεται δωρεάν αφού πρώτα έχετε εγγραφεί ενώ όλες οι φωτογραφίες που θα ανεβάσετε θα είναι δημόσια διαθέσιμες μέσω του ίντερνετ.

http://livelabs.com/photosynth/

Αφήστε μια απάντηση

Top
 
Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς
Αντίθεση
Μετάβαση σε γραμμή εργαλείων