techn-ereuna.jpg

Ήρθαν για να μείνουν: ασχολούνται με τα ιστολόγια κατά μέσο όρο τρία χρόνια και συνολικά γράφουν 1 εκατ. αναρτήσεις κάθε μέρα.
? Είναι πολυπράγμονες: Κάθε ιστολόγιο καλύπτει τουλάχιστον 5 βασικά θέματα.
? Είναι πολυμήχανοι: κατά μέσο όρο χρησιμοποιούν 5 διαφορετικές τεχνικές για να προσελκύσουν αναγνώστες.
?Δέχονται θετικές επιδράσεις: η δημιουργία ιστολογίου έχει θετικό αντίκτυπο στη ζωή τους και δημιουργεί ευκαιρίες για προσωπική και επαγγελματική ανάπτυξη που αλλιώς δεν θα είχαν.

(Αυτή τη θετική επίδραση την έχουμε διαπιστώσει στο πετσί μας. Είμαστε λίγο πιο ήρεμοι άνθρωποι. Τα γράφουμε, έχουμε την εντύπωση ότι μας διαβάζουν, ελπίζουμε ότι κάτι θα γίνει με το θέμα μας, ξεθυμαίνουμε, δεν ξεσπάμε στην οικογένειά μας).

Κατ΄ αρχήν τα νούμερα, χωρίς κανένα άλλο σχολιασμό, δείχνουν τις τεράστιες διαστάσεις του φαινομένου: σήμερα υπολογίζεται ότι παγκοσμίως υπάρχουν 184 εκατομμύρια blogs, τα οποία διαβάζουν περισσότεροι από 346 εκατομμύρια χρήστες του Διαδικτύου σε 81 διαφορετικές γλώσσες. Μιλάμε δηλαδή για μια τεράστια κοινότητα σε όλα τα μήκη και τα πλάτη της Γης, που έχει κατορθώσει να βρει κοινούς κώδικες και να ανταλλάσσει σκέψεις, γνώσεις και ιστορίες καθημερινότητας, κάτι που συμβαίνει για πρώτη φορά σε τέτοια έκταση στην ιστορία της ανθρωπότητας.

Η Τechnorati είναι η μεγαλύτερη διαδικτυακή μηχανή εύρεσης blogs, ενώ έχει και τρόπους αξιολόγησης των ιστολογίων, κατάταξής τους ανά θέμα και βέβαια μετρά το πόσο δημοφιλή είναι ανάλογα με τα links που υπάρχουν για το καθένα. Πριν από λίγες ημέρες ολοκλήρωσε μια μεγάλη έρευνα που έκανε σε 66 χώρες και στις πέντε ηπείρους, τη μεγαλύτερη που έχει γίνει μέχρι σήμερα για τον κόσμο των ιστοσελίδων, με τίτλο «Η κατάσταση της παγκόσμιας μπλογκόσφαιρας». Το blogging έχει πάψει να είναι «νέο» φαινόμενο, καθώς όπως φαίνεται από τα αποτελέσματα της έρευνας, οι περισσότεροι bloggers βρίσκονται στο δεύτερο ή τρίτο (ακόμα και όγδοο) ιστολόγιο που έχουν ανοίξει. Ενδιαφέρον επίσης παρουσιάζει το γεγονός ότι σιγά σιγά τα blogs αρχίζουν και γίνονται κερδοφόρα. Δηλαδή, όχι μόνο βγάζουν τα χρήματα που έχουν επενδυθεί για τη δημιουργία τους, αλλά λόγω της μεγάλης δημοφιλίας των ιστολογίων μπορούν σταδιακά να συγκεντρώνουν διαφημίσεις και κάποιοι να ζουν από αυτό. Κάτι που τους κάνει να γίνονται όλο και πιο εφευρετικοί και προκλητικοί, τόσο στα θέματα που επιλέγουν όσο και στον τρόπο γραφής.

Ακτινογραφία στη μπλογκόσφαιρα Τα ΝΕΑ

Αφήστε μια απάντηση

Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς
Αντίθεση
Μετάβαση σε γραμμή εργαλείων