Με αφορμή την επέτειο του Πολυτεχνείου παρακολουθήσαμε διαδικτυακά το παραμύθι “Η σοφή ελιά”
- Συζητήσαμε και αναρωτηθήκαμε: τι ήταν αυτό που ενόχλησε το καρπούζι και αργότερα τους καρπούς; Τι ήθελαν; Τι έκανε η κολοκύθα; Τι τους είπε η σοφή ελιά; Ποια ήταν η γνώμη τους; Συμφωνούν με την πράξη της κολοκύθας; Είναι σωστή η βοήθεια της σοφής ελιάς;
- Παίξαμε ένα ψηφιακό παιχνίδι σειροθέτησης εικόνων σχετικά με τη χρονική ακολουθία για εμπέδωση της ιστορίας.
Πατήστε στην παρακάτω εικόνα για να παίξετε.
- Τα παιδιά στο πρωινό τμήμα είχαν διαβάσει το παραμύθι της Ντενεκεδούπολης και είχαν ακούσει την ιστορία των πραγματικών γεγονότων του Πολυτεχνείου.
- Συγκρίναμε τις ιστορίες των δύο παραμυθιών μεταξύ τους αλλά και τα πραγματικά γεγονότα. Βρήκαμε ομοιότητες και διαφορές.
- Προσεγγίσαμε την έννοια της Δημοκρατίας και της Δικτακτορίας μέσα από τη δημοκρατική διαδικασία των εκλογών.
- Μάθαμε τα πάντα για τις εκλογές και τη διαδικασία.
- Αναρωτηθήκαμε αν εμείς είμασταν φρούτα ή λαχανικά στο περιβόλι της ιστορίας ποιον ήρωα θα θέλαμε για αρχηγό και γιατί.
Τα παιδιά απάντησαν δουλεύοντας το παρακάτω φύλλο εργασίας
- Καταμετρήσαμε τους ψήφους των παιδιών και εκλέξαμε τον δικό μας αρχηγό στο δικό μας περιβόλι.










