«ΜΙΛΑ ΤΩΡΑ» 11η Σχολική Εκστρατεία Ενάντια στην Ενδοσχολική Βία και Εκφοβισμό

«Το Χαμόγελο του Παιδιού» εν όψει της 6ης Μαρτίου, Σχολικής Ημέρας Ενάντια στην Ενδοσχολική Βία και Εκφοβισμό, πραγματοποιεί για 11η συνεχή χρονιά την εκστρατεία «ΜΙΛΑ ΤΩΡΑ».

Με βασικό σύνθημα το «ΜΙΛΑ ΤΩΡΑ» τα σχολεία και οι μαθητές/τριες συμμετέχουν και δημιουργούν το δικό τους μήνυμα με ζωγραφιές, φωτογράφηση, αφίσα, βίντεο, χορευτικό, flashmob ή τραγουδώντας για αυτό το σκοπό.

 Αφού προηγουμένως προσεγγίσαμε το θέμα μέσα από την ανάγνωση διάφορων παραμυθιών και με αφορμή και το παραμύθι “Ελμίλα η μικρή καμήλα” αποφασίσαμε να συμμετέχουμε στην 11η Σχολική Εκστρατεία και να γράψουμε το σύνθημα ΜΙΛΑ ΤΩΡΑ” χρησιμοποιώντας τα σώματά μας και διάφορα αντικείμενα.

ΜΙΛΑ ΤΩΡΑ

Ενδοσχολική Βία και Εκφοβισμός

Η 6η Μαρτίου έχει καθιερωθεί από το Υπουργείο Παιδείας ως Πανελλήνια Ημέρα κατά της Σχολικής Βίας και του Εκφοβισμού.

Ο όρος «εκφοβισμός και βία στο σχολείο» (school bullying) χρησιμοποιείται για να περιγράψει μια κατάσταση κατά την οποία ασκείται εσκεμμένη, απρόκλητη, συστηματική και επαναλαμβανόμενη βία και επιθετική συμπεριφορά, με σκοπό την επιβολή, την καταδυνάστευση και την πρόκληση σωματικού και ψυχικού πόνου σε μαθητές από συμμαθητές τους, εντός και εκτός σχολείου.
Ο εκφοβισμός και η βία στο σχολείο είναι και ομαδικό φαινόμενο, καθώς δεν αφορούν μόνο τον μαθητή που εκφοβίζει και εκείνον που εκφοβίζεται, αλλά και όλους όσοι είναι παρόντες ή γνωρίζουν την ύπαρξή του, δηλαδή τους παρατηρητές, οι οποίοι μπορεί να είναι είτε μαθητές είτε ενήλικες.

Έτσι και εμείς προσεγγίσαμε το θέμα μέσα από την ανάγνωση παραμυθιών, εξετάζοντας το φαινόμενο άλλοτε από την πλευρά του θύματος ή του θύτη και άλλοτε από τη σκοπιά του παρατηρητή. Έτσι, συμβάλλουν στην πρόληψη και την αντιμετώπιση αυτού του φαινομένου, δίνοντας στους αναγνώστες τροφή για σκέψη και προτείνοντας πιθανές λύσεις.

Επίσης, για το σκοπό αυτό  συμμετείχαμε στην 11η Σχολική Εκστρατεία Ενάντια στην Ενδοσχολική Βία και Εκφοβισμό «ΜΙΛΑ ΤΩΡΑ».

 

Ε.Υ.ΘΥ.Τ.Α ΡΟΔΟΥ – Παρατηρητήριο Οδικής Ασφάλειας

 

Η εκπαιδευτική ομάδα της Ε.Υ.ΘΥ.Τ.Α. ΡΟΔΟΥ Ε.Υ.ΘΥ.Τ.Α ΡΟΔΟΥ – Παρατηρητήριο Οδικής Ασφάλειας επισκέφτηκε σήμερα το Νηπιαγωγείο μας και παρουσίασε το πρόγραμμα «Ασφαλώς κυκλοφορώ, ασφαλώς ποδηλατώ».

Η επίσκεψη αυτή πραγματοποιήθηκε στα πλαίσια του Εργαστηρίου Δεξιοτήτων του θεματικού άξονα “Ζω καλύτερα-Ευ Ζην”  με τίτλο «Οδηγώ ή περπατώ με ασφάλεια κυκλοφορώ».

Τα παιδιά ενημερώθηκαν και έμαθαν για τους κανόνες της οδικής ασφάλειας και πως μπορεί κανείς να κυκλοφορεί με ασφάλεια στο δρόμο, είτε ως πεζός, είτε ως ποδηλάτης και φυσικά ως οδηγός και επιβάτης οχήματος.

Μοιράστηκαν αναμνηστικά διπλώματα στα παιδιά…

202402271253 page 0001

και συμβουλές για τους γονείς!

Γίναμε όλοι σύμμαχοι μαζί με τα παιδιά που είναι το μέλλον και δεσμευόμαστε να αλλάξουμε την ατομική μας συμπεριφορά και των άλλων.

14 Φεβρουαρίου: Ημέρα των Ερωτευμένων

Έφτασε η 14η Φεβρουαρίου: Ημέρα των Ερωτευμένων.

Φυσικά δε θα μπορούσαμε να μην μιλήσουμε για τη γιορτή αυτή, τη γιορτή της αγάπης.

Είχαμε ασχοληθεί με το συναίσθημα της αγάπης σε προηγούμενο μάθημα.

Αποφασίσαμε να φτιάξουμε κάρτα και να την δώσουμε σ αυτόν που αγαπάμε και γράψαμε:

Αγάπη είναι: Να μοιράζομαι.

17079191513471707919151357