Πασχαλινές δραστηριότητες

pasxa 1

Την τελευταία εβδομάδα πριν το Πάσχα, αφήσαμε για λίγο τα διαγωνίσματα και τα μαθήματα και ασχοληθήκαμε με τα έθιμα του Πάσχα! Συζητήσαμε για το τι ακριβώς γιορτάζουμε το Πάσχα και πώς το γιορτάζουμε σε διάφορες περιοχές της Ελλάδας αλλά και σε άλλες χώρες!Παρακολουθήσαμε βίντεο με την Σταύρωση και την Ανάσταση του Χριστού! Βάψαμε αυγά με τα πρωτάκια που υιοθετήσαμε, κατασκευάσαμε  αυγοθήκες και πλάσαμε λαζαράκια μαζί τους, τα οποία τα φάγαμε μόλις βγήκαν από τον φούρνο! Μας έφερε η συμμαθήτριά μας Σοφία φύλλα από φοίνικα και μας έδειξε πώς πλέκουν τους σταυρούς για την Κυριακή των Βαΐων για την εκκλησία! Φτιάξαμε πασχαλινά καλαθάκια από μαλλιά πλεξίματος, τα οποία γέμισαν στο τέλος με γλυκίσματα! Όσοι μαθητές επιθυμούσαν συμμετείχαν και στη δράση με τα γλαστράκια που διοργάνωσε ο σύλλογος γονέων! Ήταν μια όμορφη και δημιουργική εβδομάδα! Σας ευχόμαστε καλό Πάσχα με υγεία και πολλές χαρούμενες στιγμές!

pasxa

Ενημέρωση για μαθήματα και για το ταξίδι στην Αθήνα

Για τις διακοπές του Πάσχα έχω ζητήσει να μάθετε όσες περισσότερες χώρες της Ευρώπης μπορείτε, με τις πρωτεύουσές τους και πού περίπου βρίσκονται οι χώρες στον χάρτη. Θα σας βοηθήσει και αυτό το άρθρο.

**Παρακαλούμε πολύ τους γονείς να στείλουν τα στοιχεία των παιδιών τους γιατί πρέπει να βγουν τα αεροπορικά εισιτήριά τους, όπως σας έχει ζητηθεί στο mail που έχετε λάβει!

Ολυμπιακή εβδομάδα στα σχολεία

Η εβδομάδα που μας πέρασε ήταν η Ολυμπιακή εβδομάδα για τα σχολεία! Ένα πρόγραμμα του Υπουργείου Παιδείας για την ανάπτυξη της ολυμπιακής παιδείας στα σχολεία! Στόχος του προγράμματος: να εμπνεύσει, να ευαισθητοποιήσει και να κινητοποιήσει τους/τις μαθητές/τριες στη διαμόρφωση συμπεριφορών και δεξιοτήτων, οι οποίες εκπορεύονται από το πνεύμα του Ολυμπισμού. Πραγματοποιήσαμε, λοιπόν, 2 ζωντανές συνδέσεις με τον παραολυμπιονίκη Θανάση Γκαβέλα στον στίβο και τον χρυσό ολυμπιονίκη Λευτέρη Πετρούνια και Βασιλική Μιλλούση στην ενόργανη γυμναστική. Μας δόθηκε η ευκαιρία να συνομιλήσουμε ζωντανά μαζί τους και να κάνουμε ερωτήσεις! Ήταν μια ωραία εμπειρία και πολύ σημαντικά όλα αυτά που ακούσαμε για την αξία του αθλητισμού! Ευχαριστούμε και τη γυμνάστριά μας κ. Τζέλα που μας έδωσε την ευκαιρία να παίξουμε ολυμπιακά αθλήματα στην αυλή του σχολείου! viber image 2024 04 25 23 02 54 407

Εκκλησιασμός Παρασκευή 26 Απριλίου

Αύριο Παρασκευή 26 Απριλίου θα παρακολουθήσουμε τη λειτουργία στην εκκλησία της Αγίας Άννας Καπέλα το πρωί. Στη συνέχεια το ωρολόγιο πρόγραμμα θα συνεχιστεί κανονικά και θα σχολάσουμε κανονικά!

Τεστ στα αγγλικά την Τρίτη 23/4

Στ τάξη τεστ στα αγγλικά την Τρίτη 23/04/24

Βιβλίο μαθητή: σελ. 25, 26, 27, 28, 29 και 147, 148, 149, 150

Βιβλίο εργασιών: σελ. 3, 13, 17, 20, 21

Τις σελίδες 20-21 θα τις κάνουμε τη Δευτέρα στην τάξη.

Πεζοπορία στο μονοπάτι Φα – Λιθί

Σήμερα πραγματοποιήσαμε μία από τις πιο όμορφες εκδρομές μας. Περπατήσαμε μαζί με την Ε΄ τάξη στο μονοπάτι Φα-Λιθί! Εξερευνήσαμε τη φύση γύρω μας, συζητήσαμε για αυτά που βλέπαμε, για την ιστορία του τόπου κ.α. Μας συνόδεψε ο κ. Γιώργος Κάκκαρης, έμπειρος πεζοπόρος της ομάδας Chios Hiking, τον ευχαριστούμε πολύ! Καταλήξαμε στην παραλία του Λιθίου για την απαραίτητη ξεκούραση!

fa lithi

ΓΕΩΓΡΑΦΙΑ: Οι κάτοικοι και τα κράτη της Ευρώπης

Πάτησε εδώ για να δεις την παρουσίαση για τα κράτη της Ευρώπης!

Και δεύτερη παρουσίαση με τα κράτη της Ευρώπης βρίσκεται εδώ,

Οι ευρωπαϊκές χώρες και οι πρωτεύουσές τους βρίσκονται εδώ.

Για τον χάρτη με τις περιοχές της Ευρώπης, πάτησε εδώ.

Ένα παιχνίδι με τα κράτη της Ευρώπης!