Φεβ 22
09

ΔΙΑΔΙΚΤΥΑΚΟ ΕΠΙΜΟΡΦΩΤΙΚΟ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΕΣΤΡΑΜΜΕΝΗ ΔΙΔΑΣΚΑΛΙΑ

 

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ Γαλανός Πρόσκληση

Ο Σύνδεσμος Φιλολόγων Κοζάνης, ανταποκρινόμενος στην ανάγκη για ουσιαστική και διαρκή επιμόρφωση των εκπαιδευτικών, διοργάνωσε ΔΙΑΔΙΚΤΥΑΚΟ ΕΠΙΜΟΡΦΩΤΙΚΟ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟ την Τρίτη 8 Φεβρουαρίου και ώρα 6μ.μ., με προσκεκλημένο τον φιλόλογο Ανδρέα Γαλανό, με θέμα:

«Φέρνοντας τα πάνω… κάτω: θεωρία, παραδείγματα και εργαλεία για την εφαρμογή της ανεστραμμένης διδασκαλίας στα φιλολογικά μαθήματα»

Το επιμορφωτικό εργαστήριο παρακολούθησαν πάνω από 300 εκπαιδευτικοί από όλη την Ελλάδα αλλά και από σχολεία του εξωτερικού. Ο Ανδρέας Γαλανός, με άμεσο, εύληπτο και διαδραστικό τρόπο, παρουσίασε σύντομα το θεωρητικό πλαίσιο του μοντέλου της ανεστραμμένης διδασκαλίας, καθώς και παραδείγματα πρακτικών εφαρμογών του σε διάφορα φιλολογικά μαθήματα (Ιστορία, Αρχαία, Λογοτεχνία, Έκθεση) σε Γυμνάσιο και Λύκειο. Τέλος, έγινε αναφορά σε ψηφιακά εργαλεία που μπορούν να αξιοποιηθούν σε αυτό το πλαίσιο, με πρακτικές οδηγίες για τη δημιουργία κατάλληλου υλικού.

O Ανδρέας Γαλανός είναι φιλόλογος, με μεταπτυχιακές σπουδές Νεοελληνικής Φιλολογίας στο ΑΠΘ, και υπηρετεί στο Γυμνάσιο Αδένδρου (νομός Θεσσαλονίκης). Έχει συνεργαστεί ως εξωτερικός συνεργάτης με το Κέντρο Ελληνικής Γλώσσας για τη δημιουργία πρωτότυπων διδακτικών σεναρίων για τη διδασκαλία της Λογοτεχνίας με ΤΠΕ (Πρωτέας). Επίσης, ήταν υπεύθυνος για το σκέλος της Λογοτεχνίας της χρονογραμμής «Ιστορία και Λογοτεχνία» του περιβάλλοντος Ψηφίδες. Υπήρξε μέλος της ομάδας εξωτερικών εμπειρογνωμόνων του ΙΕΠ που εκπόνησαν τον Φάκελο Υλικού για το μάθημα της Λογοτεχνίας της Γ´ Λυκείου, μέλος της ομάδας εθελοντών εκπαιδευτικών που συνέβαλαν στον σχεδιασμό του MOOC «Μαθαίνουμε Ψηφιακά, Διδάσκουμε Ψηφιακά», το οποίο αναπτύχθηκε από το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων και το European SchoolNet, καθώς και μέλος της ομάδας της Πολύτροπης Γλώσσας.

Πατώντας εδώ, μπορείτε να κατεβάσετε το αρχείο με τον κατάλογο των συνδέσμων και των ψηφιακών εργαλείων που μπορούν να αξιοποιηθούν στην ανεστραμμένη διδασκαλία.

Πατώντας εδώ, μπορείτε να κατεβάσετε το αρχείο με τους συνδέσμους για τις ψηφιακές δραστηριότητες της ανεστραμμένης διδασκαλίας σε φιλολογικά μαθήματα.

Πατώντας εδώ, μπορείτε να κατεβάσετε το αρχείο με χρήσιμες οδηγίες για τα ψηφιακά εργαλεία που αξιοποιήθηκαν.

Screenshot από Γαλανό



5 σχόλια στο “ΔΙΑΔΙΚΤΥΑΚΟ ΕΠΙΜΟΡΦΩΤΙΚΟ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΕΣΤΡΑΜΜΕΝΗ ΔΙΔΑΣΚΑΛΙΑ”

  1.   Ελένη είπε:

    Έχει μαγννητοσκοπηθεί το σεμινάριο για να το παρακολουθήσουμε ασύγχρονα;

    Απάντηση

  2.   Φωτεινή είπε:

    Συγχαρητήρια στο Σύνδεσμο Φιλολόγων Κοζάνης και στον εξαίρετο προσκεκλημένο του, κ.Ανδρέα Γαλανό για αυτή την παρουσίαση. Πραγματικά ήταν κάτι διαφορετικό, χρήσιμο και άμεσα εφαρμόσιμο στην τάξη. Πολλά πολλά μπράβο

    Απάντηση

  3.   Εύη Καρούνια είπε:

    Συγχαρητήρια!

    Απάντηση

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *