Θα θέλαμε πολύ να ευχαριστήσουμε το ΚΕΠΕΑ Αρναίας
για την ευκαιρία που μας έδωσε
να συμμετέχουμε στη δράση «Ταπερίστας 2025».
Ξεκινήσαμε το ταξίδι μας στην υγιεινή διατροφή με μια
«Φθινοπωρινή φρουτοσαλάτα και χυμό πορτοκάλι».
Την περίοδο του «Λιομαζωχτού» γευτήκαμε παξιμάδι λαδιού,
κρίθινο παξιμάδι και χαρουποπαξίμαδο
με αγνό ελαιόλαδο από την περιοχή μας!
Πριν τα Χριστούγεννα ετοιμάσαμε
«Παραδοσιακά Γεμιστά Μελομακάρονα με Καρύδι και Σουσάμι»,
μια παραδοσιακή τοπική συνταγή για την οποία
χρησιμοποιήσαμε αγνά τοπικά προϊόντα.
Συμμετείχαμε με μεγάλη χαρά στα εργαστήρια που διοργάνωσε το ΚΕΠΕΑ Αρναίας:
- Το δεκατιανό που προτιμώ!
- Μάγειρας θα γίνω!
Δημιουργήσαμε και την δική μας πρόταση για ένα υγιεινό δεκατιανό,
«Τα Μελομυζηθροπιτάκια»,
την οποία παρουσιάσαμε και στα υπόλοιπα νηπιαγωγεία
που συμμετείχαν στο πρόγραμμα.
Στη Σαρακοστή ζυμώσαμε και ψήσαμε «Λαγάνα»
την οποία συνοδεύσαμε με «Χαλβά».
Επίσης ετοιμάσαμε με τα παιδιά μια ποικιλία «Σαρακοστιανά Δεκατιανά» που αποτελούνταν από:
- Πιτάκια της Μεσογείου (Πιτούλα με σάλτσα ντομάτας και ελιές)
- Το κέρασμα της κουκουβάγιας (Ντάκος με ντομάτα, ελαιόλαδο και ελιές)
- Σούπερ Φρουτοσαλάτα (Χαλβάς Σιμιγδαλένιος με Αμύγδαλα και Σταφίδες και Φρουτοσαλάτα)
Τα παιδιά πήραν τα κεράσματα στο σπίτι,
τα δοκίμασαν με την οικογένειά τους
και ψήφισαν ποιο ήταν το αγαπημένο τους!
Ακόμα, για να τιμήσουμε ένα Πασχαλινό Έθιμο,
ζυμώσαμε και ψήσαμε «Λαζαράκια»!
Τέλος, δημιουργήσαμε και μια ποικιλία από «Πασχαλινά Δεκατιανά».
- Καλτσούνια (Κρητικό Παραδοσιακό Γλυκό) συνοδεία Φυσικού Χυμού Πορτοκάλι!
- Τσουρέκι με Ταχίνι με Κακάο και Φράουλες!
- Πολύσπορο Ψωμί με Αβοκάντο, Βραστό Αβγό και Ντοματίνια!