Αυτή τη σχολική χρονιά ασχοληθήκαμε με βιωματικές ατομικές και ομαδικές δραστηριότητες με στόχο την καλλιέργεια υγιεινών διατροφικών συνηθειών με έμφαση στη χρήση αγροτικών τοπικών προϊόντων λόγω της θρεπτικής τους αξίας, του μικρότερου ενεργειακού αποτυπώματος καθώς και της ενίσχυσης των τοπικών παραγωγών. Υπήρξε σύνδεση με Πρόγραμμα Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης με τίτλο “Τοπικά προϊόντα-Διατροφή και Αειφορία” και με Σχέδιο Δράσης Ενεργού Πολίτη με τίτλο “Τρώω πολύχρωμα και υγιεινά”.
Χρησιμοποιήσαμε έντυπο υλικό για την υγιεινή διατροφή
Πραγματοποιήσαμε βιωματικές δραστηριότητες για την αναγνώριση εποχιακών φρούτων της περιοχής μας μέσω όρασης, αφής και γεύσης
Κατασκευάσαμε βιβλιαράκι με τα αγαπημένα μας φρούτα σε συνεργασία με την εκπαιδευτικό των αγγλικών
Κατασκευάσαμε καπέλα με τα φρούτα που αγαπάει να τρώει η μικρή κάμπια στην περιοχή μας, σε συνεργασία με την εκπαιδευτικό των αγγλικών και στη συνέχεια δραματοποιήσαμε μικρές δικές μας σχετικές ιστορίες
Διερευνήσαμε τον τρόπο παρασκευής του λαδιού
Συμμετείχαμε σε επιμορφωτική δράση με θέμα “Διατροφική Αγωγή” σε συνεργασία με το Κέντρο Υγείας Βέροιας
Συμμετείχαμε στη διαδικτυακή δράση των ταπερίστας 2025 με θέμα “Το δεκατιανό που προτιμώ”
Επιλέξαμε το αγαπημένο μας δεκατιανό
Πραγματοποιήσαμε ημέρες Ταπερίστας με σπιτικό δεκατιανό παρασκευασμένο κυρίως από τοπικά προϊόντα και με χρήση σκευών πολλαπλών χρήσεων για τη μεταφορά τους