ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΟ ΚΕΡΚΙΝΗΣ ΣΕΡΡΩΝ

Τα παιδιά του Νηπιαγωγείου Κερκίνης απόλαυσαν τις δράσεις του προγράμματος “Ταπερίστας 2025”, μέσα από τις οποίες μπόρεσαν να μάθουν για την υγιεινή διατροφή, ώστε να την υιοθετήσουν, τόσο στο σχολικό πλαίσιο, όσο και γενικότερα στη ζωή τους.

Αφηγηθήκαμε στα παιδιά το παραμύθι «Η Ντοματούλα που δε χωρούσε στο τελάρο», μέσα από το οποίο μας δόθηκε η δυνατότητα να παρουσιάσουμε τις ευεργετικές ιδιότητες των φρούτων και των λαχανικών και να επισημάνουμε τα οφέλη της άσκησης για την υγεία, οργανώνοντας ένα καθημερινό πρόγραμμα εκγύμνασης.

DSC 0035

DSC 0039

DSC 0041

DSC 0042

 

Δημιουργήσαμε τη δική μας φρουτοσαλάτα για να γευτούμε τα νόστιμα φρούτα και να αποφασίσουμε ποιο είναι το αγαπημένο μας.

eikona Viber 2024 10 02 13 24 27 208

 

Φτιάξαμε εικαστικές δημιουργίες με στένσιλ σε σχήματα φρούτων και νερομπογιές.

DSC 0019

DSC 0066

DSC 0026

 

Αφηγηθήκαμε το παραμύθι «Το Διατροφονήσι», το οποίο μας έδωσε την αφόρμηση να αναφερθούμε στις ομάδες τροφίμων, να μάθουμε πως γίνεται ο χωρισμός τους και να αξιοποιήσουμε τις γνώσεις μας εικαστικά με τη δημιουργία της δική μας πυραμίδας της υγιεινής διατροφής.

DSC 0073

DSC 0080

Ένα σχόλιο στο “ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΟ ΚΕΡΚΙΝΗΣ ΣΕΡΡΩΝ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *