ΔΡΑΣΗ «ΤΑΠΕΡΙΣΤΑΣ 2024» ΣΤΟ 1ο ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΝΕΑΣ ΣΜΥΡΝΗΣ

poster 01

H Δράση «ΤΑΠΕΡΙΣΤΑΣ 2024» ολοκληρώθηκε για φέτος στο 1ο Γυμνάσιο Νέας Σμύρνης. Το σχολικό έτος 2023-2024 πήραμε για πρώτη φορά μέρος στο ΣΧΟΛΙΚΟ ΔΙΚΤΥΟ ΔΡΑΣΗΣ «ΤΑΠΕΡΙΣΤΑΣ» και την δράση μας αυτή εντάξαμε στον ΑΞΟΝΑ 5 της αυτοξιολόγησης σχολικής μονάδας.

Ξεκινήσαμε με την ευαισθητοποίηση όλης της σχολικής κοινότητας στο θέμα «ΥΓΙΕΙΝΗ ΔΙΑΤΡΟΦΗ» και «ΕΠΑΝΑΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΗΣΗ ΣΥΣΚΕΥΑΣΙΑΣ ΔΕΚΑΤΙΑΝΟΥ» (συζητήσεις,project στα μαθήματα Βιολογίας, Χημείας, Οικιακή Οικονομία. Τεχνολογία, Γλώσσα κλπ).Ακολούθησαν ερωτηματολόγια σε όλους τους μαθητές  και γονείς και επεξεργασία αποτελεσμάτων. Διερευνήθηκαν οι διατροφικές συνήθειες των μαθητών στο σχολείο (δεκατιανό) και τα σκεύη μεταφοράς τους. Τα αποτελέσματα παρουσιάσθηκαν εισαγωγικά  σε ημερίδα που οργανώθηκε από το σχολείο μας  στις 2 ΜΑΡΤΙΟΥ 2024.

Οι προσκεκλημένοι ομιλητές παρουσίασαν με εξαιρετικό τρόπο σε γονείς, μαθητές και εκπαιδευτικούς  την αξία και σημασία της υγιεινής διατροφής για την ψυχική και σωματική υγεία όλων μας.

Στο πλαίσιο της δράσης  οι μαθητές σχεδίασαν και ανάρτησαν στις τάξεις τους το πιάτο της υγιεινής διατροφής.Γι αυτούς που υιοθέτησαν τη χρήση τάπερ για το δεκατιανό και χρήση παγουράκι για το νερό  τους υπήρξε ως βραβείο η κονκάρδα ΤΑΠΕΡΙΣΤΑΣ.

Θελήσαμε να πάρουμε μέρος στη διαδικτυακή σύνδεση της 15ης ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2024 με τον «ΓΑΝΣούλης ο Υγιεινούλης» αλλά η απρόσμενη κατάληψη του σχολείου μας  δεν μας το επέτρεψε.

Οι δράσεις μας θα ολοκληρωθούν για την φετινή χρονιά με την δημιουργία τραγουδιού (στίχοι  από μαθητές της Γ Γυμνασίου και μουσική από τους μαθητές της Μουσικής ομάδας του σχολείου) που θα ακουσθεί σε πρώτη εκτέλεση  στην γιορτή λήξης στις 27 Μαΐου. Στην γιορτή λήξης θα υπάρχει  μπουφές με υγιεινά δεκατιανά για όλους.Η επιμέλεια του υγιεινού μπουφέ θα γίνει από τους εκπροσώπους των ΤΑΠΕΡΙΣΤΑΣ των τμημάτων.

20240302 182618 20240404 114543

ΤΑΠΕΡΙΣΤΑΣ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΕΡΩΤΗΜΑΤΟΛΟΓΙΟΥ ΕΤ – Αντιγραφή τελικο πιατο 1

ΚΟΝΚΑΡΔΑ "ΤΑΠΕΡΙΣΤΑΣ"

 

 

 

 

 

 

Κατηγορίες: Άρθρα 2023 – 2024. Προσθήκη στους σελιδοδείκτες.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *