Την Παρασκευή 27 Μάϊου πραγματοποιήσαμε επίσκεψη στο λαογραφικό μουσείο Βυζικίου. Εκεί μας υποδέχτηκε και μας ξενάγησε στο μουσείο ο πρόεδρος της τοπικής κοινότητας Βυζικίου, κύριος Μερεντίτης Ανδρέας.
Το μουσείο φιλοξενεί παλαιά αντικείμενα που χρησιμοποιούσαν οι άνθρωποι του χωριού στην καθημερινή τους ζωή και στην εργασία τους. Οι μαθητές και μαθήτριες μας έδειξαν μεγάλο ενδιαφέρον και σεβασμό στο χώρο.
Από τις προηγούμενες ημέρες είχαμε αναζητήσει στο διαδίκτυο τα αντικείμενα που φιλοξενούνται σε ένα λαογραφικό Μουσείο και διαλέξαμε κάποια από αυτά να τα εκτυπώσουμε , ώστε να τα αναζητήσουν κατά τη διάρκεια της επίσκεψης.








- Μετά την πολύ ωραία ξενάγηση από τον κ. Μερεντίτη, τα παιδιά απόλαυσαν το πρωινό τους και αργότερα πήγαμε σε ένα παλιό ενετικό Πύργο που υπάρχει στο χωριό και μάθαμε τον τρόπο που πολεμούσαν τους εχθρούς.


- Περάσαμε υπέροχα!!! Ευχαριστούμε πολύ τον πρόεδρο για την φιλοξενία και τον οδηγό του λεωφορείου που μας μετέφερε!!!
Στην επιστροφή μας στο σχολείο παραλάβαμε ο καθένας από ένα δίπλωμα “Μουσειακού Επισκέπτη” για την υπέροχή συμπεριφορά μας στο μουσείο !


