Το Νηπιαγωγείο Σεισίου στον χάρτη των Υποστηρικτών της Ημέρας Ασφαλούς Διαδικτύου #SaferInternetDay!
https://saferinternet4kids.gr/sid/sid-2023/xartis-yposthriktwn2023/
➡ Αναδεικνύουμε τις θετικές χρήσεις της τεχνολογίας και ενώνουμε τις φωνές μας για ένα ασφαλέστερο και ποιοτικότερο διαδίκτυο για εμάς και τα παιδιά μας! #SID2023, #SaferInternetDay2023
➡ Ο ντεντέκτιβ του διαδικτύου μας μαθαίνει πολλά!
Ντετεκτιβ-για-παιδιά-νηπιαγωγείου-μικρά-δημοτικού
➡ Διαβάζουμε το παραμύθι “Γιαγιά Πρόσεχε στο διαδίκτυο”
➡ Συγκεντρώνουμε όλους τους κανόνες ασφαλούς πλοήγησης στο διαδίκτυο και φτιάχνουμε το δικό μας χαρτονιένιο laptop και τους κολλάμε στην οθόνη του! Φτιάχνουμε και μια ομαδική αφίσα για την ημέρα ασφαλούς διαδικτύου ζωγραφίζοντας αυτήν την φορά τους κανόνες που θα την αφήσουμε δίπλα στον υπολογιστή της τάξης έτσι ώστε να ξαναθυμόμαστε τους κανόνες που μάθαμε!
Τα πατρόν και τους κανόνες μπορείτε να τους βρείτε εδώ:
➡ Ας γνωρίσουμε το ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΑΣΦΑΛΟΥΣ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟΥ ΙΤΕ
Τo Ελληνικό Κέντρο Ασφαλούς Διαδικτύου ξεκίνησε την λειτουργία του τον Ιούλιο του 2016 υπό την αιγίδα του Ιδρύματος Τεχνολογίας και Έρευνας και πιο συγκεκριμένα του Ινστιτούτου Πληροφορικής. Είναι επίσημος εκπρόσωπος στην Ελλάδα των Πανευρωπαϊκών Οργανισμών INSAFE /INHOPE που χαράσσουν την ευρωπαϊκή στρατηγική για ένα ασφαλές και ποιοτικό διαδίκτυο καθώς και ο αναγνωρισμένος εκπρόσωπος της Ελλάδας στο Expert Group on Saf-er Internet for Children της Ευρωπαϊκής Επιτροπής .
Το Ελληνικό Κέντρο Ασφαλούς Διαδικτύου παρέχει ενημέρωση, βοήθεια και υποστήριξη στους μικρούς και μεγάλους χρήστες του διαδικτύου με την ανάπτυξη τριών διακριτών δράσεων:
Μέσω της ιστοσελίδας SaferInternet4Kids.gr μπορεί κανείς να ενημερωθεί και να αντλήσει υλικό σχετικό με την ασφαλή χρήση του Ίντερνετ και τη χρήση των κοινωνικών δικτύων με το οποίο μπορεί με τη σειρά του να ενημερώσει διαδραστικά παιδιά και νέους κάθε ηλικίας. Το ενημερωτικό αυτό por-tal απευθύνεται τόσο σε γονείς και εκπαιδευτικούς όσο και σε εφήβους και παιδιά και περιλαμβάνει κατάλληλο πολυμεσικό υλικό το οποίο είναι εγκεκριμένο από το υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων.
Μέσω της συμβουλευτικής γραμμής Βοήθειας Ηelp-line (διαθέσιμη τηλεφωνικά στο 210-6007686 και μέσω του ιστοχώρου www.help-line.gr, εξειδικευμένοι ψυχολόγοι παρέχουν υποστήριξη και συμβουλές για θέματα που σχετίζονται με τη υπερβολική ενασχόληση στο διαδίκτυο, τον διαδικτυακό εκφοβισμό, την έκθεση σε ακατάλληλο περιεχόμενο και άλλους προβληματισμούς σχετικά με τη χρήση του διαδικτύου, του κινητού τηλεφώνου και των διαδικτυακών παιχνιδιών.
Και μέσω της Ανοιχτής Γραμμής Καταγγελιών για το παράνομο περιεχόμενο του διαδικτύου Safe-Line (www.safeline.gr), δέχεται καταγγελίες για παιδική κακοποίηση και παράνομη χρήση του διαδικτύου και συνεργάζεται τόσο με την Ελληνική αστυνομία όσο και με την INTERPOL μέσω του Ευρωπαϊκού οργανισμού INHOPE. H SafeLine είναι δηλαδή ένα κομμάτι ενός μεγάλου παζλ, μιας και η καταπολέμηση του παράνομου περιεχομένου του Ίντερνετ είναι υπόθεση παγκόσμιας κλίμακας και δεν περιορίζεται από εθνικά σύνορα.
ΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚO ΚΕΝΤΡO ΑΣΦΑΛOYΣ ΔΙΑΔΙΚΤYOY ΣΕ ΑΡΙΘΜOYΣ
- 6.000.000 επισκέπτες στο SaferInternet4Kids.gr.
- 38.000 ακόλουθοι στο Facebook.
- 14.000 ακόλουθοι στο Twitter.
- 200+ είδη πολυμεσικού εκπαιδευτικού υλικού.
- 130+ ενημερωτικές εκδηλώσεις κάθε χρόνο.
- 3 πανελλήνιες έρευνες για τις διαδικτυακές συνήθειες σε συνολικό δείγμα 30.000+ παιδιών και εφήβων.
- 5 πανελλήνιοι μαθητικοί διαγωνισμοί.
- 6 εορτασμοί Ημέρας Ασφαλούς Διαδικτύου.
- 10+ ενημερωτικές καμπάνιες.
- Ισχυρή παρουσία σε πανευρωπαικά/παγκόσμια συνέδρια για την ασφαλή χρήση του διαδικτύου.
- 200 πρεσβευτές σε όλη την Ελλάδα.
- 22 μαθητές-μέλη του Πάνελ Νέων.