Detectives, creators and engineers!!

 

logo winner 2.1

Στα πλαίσια του ευρωπαϊκού έργου etwinning με τίτλο “How to become an Olympian” κατά τη διάρκεια του Απριλίου γίναμε μικροί εξερευνητές προσπαθώντας να βρούμε πληροφορίες, εικόνες και ό,τι έχει σχέση με το τένις, γίναμε δημιουργοί κόμικ, όπως επίσης και μηχανικοί δημιουργώντας το δικό μας γήπεδο τένις.

Ξεκινήσαμε ψάχνοντας στο διαδίκτυο αλλά και σε έντυπο υλικό εικόνες και πληροφορίες για το τένις, μετά από συμφωνία που είχαμε με τα σχολεία εταίρους για το με ποιο άθλημα θα ασχοληθεί το κάθε σχολείο.

Screenshot 2024 05 10 140215

become a detective

Ήρθαμε σε επικοινωνία με το tennis club “Πρωτέας” στην πόλη της Καστοριάς, οι οποίοι με μεγάλη χαρά δέχτηκαν να τους επισκεφθούμε, να μάθουμε περισσότερα για το άθλημα στον φυσικό του χώρο και να παίξουμε όλοι μαζί. Δυστυχώς, όμως, ένα τουρνουά που γινόταν τις ημέρες εκείνες, αλλά και ο άσχημος καιρός δεν μας επέτρεψαν να τους επισκεφθούμε μέσα στο χρονικό περιθώριο που είχαμε με βάση τον προγραμματισμό μας. Τους ευχαριστούμε, όμως, πολύ για τη θέληση που είχαν και τη ζεστασιά της επικοινωνίας μας.

Αφού μάθαμε κάποια πράγματα για το άθλημα, “σκαρώσαμε” μία αστεία ιστορία βασισμένη στο τένις , τη ζωγραφίσαμε, γράψαμε τους διαλόγους και δημιουργήσαμε το δικό μας comic…

An interesting tennis day

Το συνεργατικό έργο με τις ιστορίες comic όλων των σχολείων- εταίρων μπορείτε να το δείτε παρακάτω…

Σε επόμενη δραστηριότητα γίναμε μηχανικοί και ασχοληθήκαμε με το άθλημα μέσω του STE(A)M, Science- Technology- Engineering- Art- Mathematics (Επιστήμη- Τεχνολογία- Μηχανική- Τέχνη- Μαθηματικά)

Συμβουλευτήκαμε το internet για να δούμε ένα γήπεδο τένις, ψάξαμε τα υλικά που θα μπορούσαμε να χρησιμοποιήσουμε, τα αποφασίσαμε και ξεκινήσαμε μετρώντας, σχεδιάζοντας, αποφασίζοντας για το επόμενο βήμα.

DSCN0430 Αντιγραφή

DSCN0432 Αντιγραφή

DSCN0433 Αντιγραφή

DSCN0437 Αντιγραφή

DSCN0439 Αντιγραφή

DSCN0444 Αντιγραφή

DSCN0447 Αντιγραφή

DSCN0448 Αντιγραφή

DSCN0455 Αντιγραφή

Στείλαμε στους εταίρους μας την παρακάτω αφίσα, για να χρησιμοποιηθεί στο συνεργατικό έργο των νηπίων- μηχανικών…

 

STEM Activity

Συνεχίζουμε για να κλείσουμε το εξαιρετικό έργο μας τον Μάιο γιορτάζοντας την πολύ όμορφη συνεργασία μας και τη δημιουργία μιας ευρωπαϊκής υπέροχης φιλίας!