Αναπνέω καθαρά , αναπνέω ελεύθερα- Μετακινούμαι χωρίς να μολύνω την ατμόσφαιρα

Δύο εργαστήρια συνδιαστικά στην ίδια θεματική ενότητα : Φροντίζω το περιβάλλον (Παγκόσμια και τοπική φυσική κληρονομιά)

Αναφέρονται στον αέρα που αναπνέουμε και την φροντίδα προς το περιβάλλον. Με το βιβλίο Φουου! Ο αέρας ( Εκδ. Μεταίχμιο) ξεκινήσαμε τις αναζητήσεις μας σχετικά με το θέμα αυτό, διερευνήσαμε πρότερες γνώσεις των παιδιών οι οποίες μέσω συζητήσεων ανασύρθηκαν στην επιφάνεια και προσπαθήσαμε να αποδόσουμε με δημιουργικό τρόπο δύο διαφορετικά μέρη στην Γη , στην Ελλάδα μας ίσως, όπου στο ένα υπάρχουν πολλοί ρυπογόνοι παράγοντες και η ατμόσφαιρα εκεί είναι θολή, γκρίζα, τα κτίρια με μουντά χρώματα και οι άνθρωποι αντιμετωπίζουν περισσότερα προβλήματα υγείας (αναπνευστικά) και στο άλλο μέρος το οποίο βρίσκεται μακριά από εργοστάσια, όπου οι άνθρωποι για να μετακινούνται χρησιμοποιούν περισσότερα οχήματα που δεν παράγουν ρύπους ( ποδήλατα, πατίνια, ηλεκτρικά αυτοκίνητα κλπ).

Επίσης μιλήσαμε για τα φυτά, για τα δέντρα μας που καθαρίζουν την ατμόσφαιρα της Γης και πόσο σημαντικό είναι να υπάρχουν στον πλανήτη μας, στα μέρη όπου ζούμε, να τα ενσωματώνουμε στον αστικό ιστό, όπου υπάρχει περισσότερο τσιμέντο. Κι επειδή το μέλλον ανήκει στα παιδιά μας, να γνωρίζουν πως όταν μεγαλώσουν τα ίδια με την σειρά τους και με τις φρέσκιες ιδέες τους να συνεχίσουν να φροντίζουν το περιβάλλον μας και οι δημιουργίες τους, οι ιδέες τους να περιλαμβάνουν ένα πιο καθαρό περιβάλλον για όλους μας.

Το πρώτο που θα μπορούσαμε να κάνουμε είναι να φυτέψουμε κι εμείς στο μικροπεριβάλλον όπου βρισκόμαστε καθημερινα μερικά φυτά, να τα φροντίζουμε καθημερινά και να τα δούμε να μεγαλώνουν!

 

Βιβλίο Ο αέρας :

978 960 455 811 7 1

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *