Γιορτή Λήξης 2014-15 : «Το χαρούμενο λιβάδι» & «Νιώθω,κατανοώ,πράττω»

0

Συγγραφέας: ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΟ ΛΙΜΝΗΣ | Κατηγορία Γιορτές Καλοκαιριού | , στις 17-06-2015

Την Τετάρτη 10 Ιουνίου 2015 πραγματοποιήθηκε η αποχαιρετιστήρια γιορτή του σχολείου μας. Οι μικροί μας ηθοποιοί έπαιξαν με καταπληκτική θεατρικότητα,τα παρακάτω θεατρικά τα οποία ήταν σχετικά με θέματα που δουλέψαμε όλη τη χρονιά μέσα από το πρόγραμμα «Βήματα για τη ζωή»:
«Το Χαρούμενο λιβάδι» σε μια διασκευή του ομώνυμου βιβλίου της Φυλλιώς Νικολούδη. Ένα βιβλίο που πραγματεύεται το θέμα της διαφορετικότητας , τον τρόπο που αντιμετωπίζουμε τον ξένο στις ομάδες μας και τα συναισθήματα που δημιουργούνται.
«Νιώθω, κατανοώ, πράττω» ένα ιδιαίτερα συγκινητικό δρώμενο σχετικό με τα συναισθήματα που μας έκανε όλους να κλάψουμε.

«ΤΟ ΧΑΡΟΥΜΕΝΟ ΛΙΒΑΔΙ»

«ΝΙΩΘΩ,ΚΑΤΑΝΟΩ,ΠΡΑΤΤΩ»

Χαρά….

Λύπη…

Θυμός…

Φόβος…

Εσωστρέφεια….

Ευχάριστα μυστικά….

Δυσάρεστα μυστικά…

Ο κόσμος που μας τίμησε με την παρουσία του καταχειροκρότησε τα παιδιά που έδωσαν τον καλύτερό τους ευατό για άλλη μια χρονιά !

ΚΑΛΟ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ!!!

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ

0

Συγγραφέας: ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΟ ΛΙΜΝΗΣ | Κατηγορία ΓΙΟΡΤΕΣ, Γιορτές Καλοκαιριού | , στις 08-06-2015

DSCN0315

«To Χαρούμενο λιβάδι» Φυλλιώ Νικολούδη

0

Συγγραφέας: ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΟ ΛΙΜΝΗΣ | Κατηγορία ΓΙΟΡΤΕΣ, Γιορτές Καλοκαιριού | , στις 22-05-2015

DSC05255Ένα από τα δύο θεατρικά που αποφασίσαμε να παίξουμε φέτος στην αποχαιρετιστήρια γιορτή  του σχολείου είναι «Το Χαρούμενο λιβάδι» σε μια διασκευή του ομώνυμου βιβλίου της Φυλλιώς Νικολούδη.

Μέσα απ’ το συγκεκριμένο βιβλίο τονίζεται η διαφορετικότητα,θέμα εξαιρετικά επίκαιρο στις μέρες μας. Το μήνυμα περνάει στα παιδιά μέσα από τις κάτασπρες μαργαρίτες και την κατακόκκινη, διαφορετική από αυτές, παπαρούνα.

Είμαστε όλοι ίδιοι; Εμείς είμαστε οι καλύτεροι; Πώς αντιδρά μία παρέα από κίτρινες μαργαρίτες, όταν μια κόκκινη παπαρούνα τολμά να ξεφυτρώσει στον αγρό τους; Πώς αντιδρούμε εμείς, όταν κάποιος διαφορετικός από εμάς τολμά να συνυπάρξει δίπλα μας; Μια μικρή διαπολιτισμική ιστορία που ίσως. . . μας κάνει να δούμε τα πράγματα γύρω μας με άλλη ματιά. (ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΣΤΟ ΟΠΙΣΘΟΦΥΛΛΟ ΤΟΥ ΒΙΒΛΙΟΥ)

Tι γυρεύει μια κατακόκκινη παπαρούνα μέσα σ’ ένα λιβάδι με κάτασπρες μαργαρίτες; Η διαφορά θα τους επιτρέψει να ζήσουν αρμονικά; Η ταινία μέσα από το παραμύθι προβάλλει το θέμα του ρατσισμού και δίνει τα κατάλληλα ερεθίσματα για συζήτηση και διαμόρφωση αξιών.

Τα παιδιά ξεναγούνται στις σελίδες του βιβλίου από τη συγγραφέα του Φυλλιώ Νικολούδη.

Κάποτε, λίγο πιο μακριά από το μέρος που μένουμε, υπήρχε ένα λιβάδι. Όλοι έλεγαν πως ήταν το ωραιότερο λιβάδι που είχαν δει ποτέ. Ήταν γεμάτο κάτασπρες μαργαρίτες. Οι μαργαρίτες ήταν πολύ αγαπημένες και περνούσαν όμορφα μαζί. Ώσπου μια μέρα μια παπαρούνα φύτρωσε δίπλα τους. Σε λιγάκι μαζεύτηκαν όλες οι μαργαρίτες γύρω από το καινούριο φυτό. Άλλες το κοίταζαν με περιέργεια, άλλες με θαυμασμό κι άλλες του γύριζαν την πλάτη, γιατί δεν το ήθελαν στο λιβάδι τους.

Χωρίς τίτλο
– Αυτή είναι κατακόκκινη κι εμείς ολόασπρες, είπε μια ψηλομύτα μαργαρίτα. Κοίτα πώς διαφέρει από εμάς! Κοιτάξτε τα φύλλα της πόσο άγρια είναι! Και το κοτσάνι της είναι όλο αγκάθια! Μας χαλάει την ομορφιά του λιβαδιού. Αδύνατο να ανεχτώ εγώ, μια άσπρη, κάτασπρη μαργαρίτα, να μείνω μαζί της. Δε θέλω ένα τέτοιο λουλούδι δίπλα μου.
– Τι είναι αυτά που λέτε; είπε η γιαγιά μαργαρίτα, που τη φώναζαν Γιαγιά Μαργαριτένια και που όλες οι μαργαρίτες άκουγαν τη γνώμη της γιατί ήταν σοφή. Ο παππούς σας, που είχε πολλούς φίλους, μου έλεγε πως υπάρχουν κι αλλού λιβάδια που έχουν μαργαρίτες και παπαρούνες μαζί. Αυτός και οι φίλοι του περνούσαν πολύ ωραία εκεί, γιατί και οι παπαρούνες είναι λουλούδια σαν κι εμάς. Γι’ αυτό, εγώ σας λέω να την αφήσουμε να μείνει μαζί μας. Δεν πρόκειται να μας κάνει κανένα κακό.
– Τι λες; έκανε θυμωμένα μια άλλη μαργαρίτα. Κι αν δίπλα σ’ αυτή την παπαρούνα ξεφυτρώσει κι άλλη και κάνουν παπαρουνάκια, τότε θα γεμίσει το λιβάδι μας με παπαρουνοπαιδάκια. Δε θέλω τα μαργαριτάκια μου να παίζουν μαζί τους.
– Αυτή διαφέρει από εμάς. Πώς μπορούμε να ταιριάξουμε;
– Κι εμείς οι μαργαρίτες διαφέρουμε μεταξύ μας κι όμως ταιριάξαμε, είπε η Μαργαρίτα-Ρίτα, μια άλλη μαργαρίτα που από την αρχή κοίταζε με συμπάθεια την παπαρούνα.
– Πώς διαφέρουμε μεταξύ μας, αφού είμαστε όλες άσπρες; απόρησαν οι υπόλοιπες μαργαρίτες.

Κι άρχισαν να μετρούν τα φύλλα τους, τα κοτσάνια τους και τις ρίζες τους. Κατάλαβαν ότι είχαν αρκετές διαφορές. Έτσι με τον καιρό, άρχισαν να γίνονται φίλες με την παπαρούνα. Περνούσαν πολύ καλά όλες παρέα. Η παπαρούνα είχε γίνει μέλος της ομάδας τους, κι ας ήταν κόκκινη. Κατάλαβαν πως ούτε το φαγητό τούς τρώει ούτε τον ήλιο τούς παίρνει. Έφταναν όλα για όλους. Είχαν ακούσει μάλιστα τους ανθρώπους να λένε πως, τώρα που το λιβάδι ήταν ασπροκόκκινο, τους άρεσε περισσότερο.
Διασκευασμένο απόσπασμα από το βιβλίο της Φυλλιώς Νικολούδη
Το χαρούμενο λιβάδι, εκδ. Ελληνικά Γράμματα

Ελληνικός Κινηματογράφος – Θεατρικό για καλοκαιρινή γιορτή

0

Συγγραφέας: ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΟ ΛΙΜΝΗΣ | Κατηγορία ΓΙΟΡΤΕΣ, Γιορτές Καλοκαιριού, ΘΕΑΤΡΙΚΑ | , στις 14-03-2015

Μια συνάδελφος από την Κορινθία μου ζήτησε πληροφορίες για την περσινή καλοκαιρινή μας γιορτή που είχε θέμα τον Ελληνικό Κινηματογράφο. Δοθείσης της ευκαιρίας λοιπόν δημοσιεύω το θεατρικό έτσι όπως το παίξαμε εμείς και ελπίζω να βοηθήσω κάποιους.

Τα λόγια είναι ακριβώς όπως στις ταινίες (τα έγραψα ακούγοντας τα βίντεο).Πάντως είναι μια πολύ ωραία γιορτή γιατί δεν κουράζει καθόλου τα παιδιά καθώς γελάνε με τις «ατάκες» και διασκεδάζουν με τους χορούς.

Καλή επιτυχία!

ΘΕΑΤΡΙΚΟ:ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΣ

ΡΟΛΟΙ-ΣΤΟΛΕΣ

ΓΙΑ ΤΟ ΣΚΗΝΙΚΟ ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ

ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΘΕΑΤΡΙΚΑ ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ

Γιορτή Λήξης Σχολικού Έτους 2013-14

5

Συγγραφέας: ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΟ ΛΙΜΝΗΣ | Κατηγορία ΓΙΟΡΤΕΣ, Γιορτές Καλοκαιριού | , στις 17-06-2014

 Την Παρασκευή πραγματοποιήθηκε η Καλοκαιρινή μας γιορτή που είχε άρωμα παλιού Ελληνικού Κινηματογράφου (φέτος κλείνει τα 100 χρόνια).Είναι μια γιορτή ευχάριστη,γλυκιά νοσταλγική.Τα παιδιά χόρεψαν,τραγούδησαν, είπαν αξέχαστες «ατάκες»και γνώρισαν σπουδαίες μορφέςτου Ελληνικού Κινηματογράφου.

ΚΑΛΟ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ ΣΕ ΟΛΟΥΣ!!!

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

  <Στον ήλιο του μεσημεριού> : Αλίκη βουγιουκλάκη- Δημήτρης Παπαμιχαήλ

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

< Τα κίτρινα γάντια >: Σταυρίδης-Γκιωνάκης

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

< Τράβα μπρος> : Η Αλίκη στο ναυτικό

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

< Ο Ζήκος >

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

< Ο άντρας που θα παντρευτώ >

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

<Νύχτα  Γάμου >: Κώστας Βουτσάς

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

< Φσσσσ….. Μπόινγκ >

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

<Λίγο νερό ρε παιδιά… > : Λάμπρος Κωνσταντάρας

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

< Το Πετεινάρι >: Ρένα Βλαχοπούλου

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

< Νιάου βρε γατούλα >

OLYMPUS DIGITAL CAMERA  OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Πρόσκληση για την Καλοκαιρινή γιορτή

0

Συγγραφέας: ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΟ ΛΙΜΝΗΣ | Κατηγορία ΓΙΟΡΤΕΣ, Γιορτές Καλοκαιριού, Προσκλήσεις | , στις 06-06-2014

Τα παιδιά και οι εκπαιδευτικοί του νηπιαγωγείου μας

σας προσκαλούν

στην Καλοκαιρινή μας γιορτή

με θέμα: «Σαν Παλιό Σινεμά..» OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Top
Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς
Αντίθεση
Μετάβαση σε γραμμή εργαλείων