Έντομα – Πεταλούδα

0

Συγγραφέας: ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΟ ΧΩΡΑΣ ΣΑΜΟΥ | Κατηγορία ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΕΣ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ | , στις 25-05-2020

(Οι προτεινόμενες δραστηριότητες δεν είναι εφικτό να πραγματοποιηθούν όλες σε μία ημέρα. Κάθε παιδί έχει τους δικούς του ρυθμούς επεξεργασίας και απόκτησης της γνώσης και οφείλουμε να σεβόμαστε το ρυθμό, την επιθυμία και το χρόνο που χρειάζεται).

Δραστηριότητα 1:   Άκουσε το τραγούδι «Μια ωραία πεταλούδα» και συζήτησε με τους γονείς ή τους φίλους σου για το έντομο αυτό (πώς είναι, τί της αρέσει να κάνει, είναι ένομο που πετά ή όχι, ωφέλιμο ή βλαβερό, τί συναισθήματα μας προκαλεί όταν το δούμε)

https://safeyoutube.net/w/KRmH

Δραστηριότητα 2Συμπλήρωσε τους στίχους του τραγουδιού με τις εικόνες που λείπουν (ζωγραφίζω τη λέξη που λείπει. Π.χ στο σημείο που λείπει η λέξη πεταλούδα , ζωγραφίζω μια πεταλούδα κλπ)

Δραστηριότητα 3:  Κάνω ανασύνθεση της λέξης «πεταλούδα». Μετράω από πόσα γράμματα αποτελείται και γράφω τον αριθμό. Στη συνέχεια, χτυπάω παλαμάκια μετρώντας τις συλλαβές της λέξης. Πόσες συλλαβές έχει η λέξη πεταλούδα; Γράφω τον αριθμό. Συγκρίνω τους δύο αριθμούς

 Δραστηριότητα 4:  Στο βίντεο που ακολουθεί μπορείτε να δείτε πως τρέφονται οι πεταλούδες

https://safeyoutube.net/w/QQmH

Δραστηριότητα 5:  Παρατήρησε την εικόνα και συζήτησε τα χαρακτηριστικά του σώματος της πεταλούδας

Δραστηριότητα 6: Μπορείς τώρα αν θες να παίξεις το παιχνίδι τοποθετώντας τις λέξεις στο σωστό σημείο του σώματος της πεταλούδας. Το παιχνίδι θα το βρεις ΕΔΩ

Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς