Έντομα (Μέρος 2ο)

0

Συγγραφέας: ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΟ ΧΩΡΑΣ ΣΑΜΟΥ | Κατηγορία ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΕΣ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ | , στις 18-05-2020

(Οι προτεινόμενες δραστηριότητες δεν είναι εφικτό να πραγματοποιηθούν όλες σε μία ημέρα. Κάθε παιδί έχει τους δικούς του ρυθμούς επεξεργασίας και απόκτησης της γνώσης και οφείλουμε να σεβόμαστε το ρυθμό, την επιθυμία και το χρόνο που χρειάζεται).

Δραστηριότητα 1:  Κάποια έντομα πετούν , ενώ κάποια άλλα πηδούν.

Παρατήρησε τους πίνακες αναφοράς που θα βρεις εδώ και συζήτησε με τους γονείς ή τους φίλους σου    http://dreamskindergarten.blogspot.com/2011/05/blog-post_6625.html

 

Δραστηριότητα 2  Μπορείς τώρα να παίξεις ένα παιχνίδι. Κάθε φορά που ένας από τους γονείς ή τους φίλους σου πει ένα έντομο, πρέπει να σκεφτείς σε ποια κατηγορία ανήκει και αν είναι έντομο που πετά, θα πρέπει να αρχίσεις να πετάς σαν κι αυτό και να  «ζουζουνίζεις», ενώ αν είναι έντομο που πηδά , θα πρέπει να αρχίσεις να πηδάς σαν κι αυτό.

Δραστηριότητα 3:  Παιχνίδι με λέξεις/ονομασίες εντόμων.

Σκορπάμε στο πάτωμα καρτέλες με γράμματα, στη συνέχεια ζητάμε από το παιδί να σχηματίσει τη λέξη/ονομασία ενός εντόμου π.χ Μυρμήγκι, πεταλούδα, αράχνη κλπ.  (έχουμε φροντίσει από πριν τα γράμματα να είναι αρκετά ώστε να σχηματιστούν οι λέξεις που επιθυμούμε και χρησιμοποιούμε καρτέλες αναφοράς ή τους πίνακες αναφοράς που έχουν δημοσιευθεί με τις ονομασίες των εντόμων)

Δραστηριότητα 4 Βρες τα γράμματα που λείπουν και συμπλήρωσε τις λέξεις (η δραστηριότητα πραγματοποιείται με τη χρήση πίνακα αναφοράς με τις ονομασίες των εντόμων ή καρτέλες αναφοράς ή να γράψετε εσείς τις λέξεις σε ένα απλό χαρτί)

Δραστηριότητα 5 Αίνιγματα :

Συζητάμε τα παρακάτω αινίγματα (τα παιδιά ήδη γνωρίζουν τι είναι αίνιγμα) και βρίσκουμε τις απαντήσεις

Είμαι έντομο μικρό,

Σε ενοχλώ και σε τσιμπώ.

Σα μια συλλαβή προσθέσεις

Γίνομαι λαχανικό

Τί είναι;

(το κουνούπι)

 

Μικρή μικρή νοικοκυρά

Μεγάλη πίτα κάνει

Τί είναι;

(Η μέλισσα)

Δραστηριότητα 6:  Μπορείς τώρα να φτιάξεις το δικό σου αίνιγμα για ένα έντομο και να το στείλεις στη νηπιαγωγό σου να μαντέψει ποιο είναι. Για να δούμε θα το βρει;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς
Αντίθεση