Πρόγραμμα etwinning “Friends with Nature”- Συνεργατική δραστηριότητα

Γιορτάσαμε την Ημέρα Υπαίθριας Τάξης στις 18 Μαίου με συνεργατικά παιχνίδια.
Τα σχολεία που συμμετέχουμε στο Πρόγραμμα etwinning “Friends with Nature”, χωριστήκαμε σε ζευγάρια και προτείναμε το αγαπημένο υπαίθριο παιχνίδι των παιδιών μας.  Ανεβάσαμε τις οδηγίες και τις φωτογραφίες για το παιχνίδι  σε ένα padlet και στις 18 Μαίου Ημέρα Υπαίθριας Τάξης ,παίξαμε το παιχνίδι που μας έστειλε το σχολικό μας ζευγάρι.

Το παιχνίδι που προτείναμε εμείς ήταν ” Άρπαξε  την ουρά”
Όλα τα παιδιά έχουν για ουρά, ένα μαντήλι ή χαρτί από γκοφρέ που κρέμεται από το παντελόνι τους. Σκορπίζονται στον χώρο και με το ένα χέρι προστατεύουν την ουρά, αρχίζουν να κυνηγούν ο ένας τον άλλον για να αρπάξουν όσες περισσότερες ουρές μπορούν από τ΄ άλλα παιδιά. Νικητής είναι το παιδί που όταν τελειώσει το παιχνίδι θα έχει τις περισσότερες ουρές στην κατοχή του.
παιχνίδι ουρίτσες

Το σχολικό μας ζευγάρι ήταν το νηπιαγωγείο GPP Luminisul Padurii Pitesti από την Ρουμανία που μας πρότεινε το παιχνίδι  “Country, country, we want a soldier”
Οι παίκτες χωρίζονται σε δύο ομάδες, πιασμένοι χέρι-χέρι για να σχηματίσουν δύο γραμμές, ο ένας απέναντι στον άλλο. Η μία από τις δύο ομάδες φωνάζει  “Χώρα, χώρα, θέλουμε στρατιώτη”.  Η άλλη ομάδα απαντά: Ποιον; Η πρώτη ομάδα θα απαντήσει λέγοντας …..ένα  όνομα και επιλέγει έναν παίκτη από τη δεύτερη ομάδα. Ο επιλεγμένος παίκτης πρέπει να τρέξει και να προσπαθήσει να σπάσει την αλυσίδα των χεριών που σχηματίζει η πρώτη ομάδα. Αν καταφέρει να σπάσει την αλυσίδα, σημαίνει ότι έχει σωθεί και επιστρέφει στην ομάδα του. Αν δεν καταφέρει να σπάσει την αλυσίδα, θα πάει στην ομάδα που τον κάλεσε. Η ομάδα στην οποία παραμένει μόνο ένας παίκτης χάνει το παιχνίδι.

Εμείς παίξαμε το παιχνίδι που μας πρότειναν ,μας άρεσε πολύ ! Ευχαριστούμε το νηπιαγωγείο  GPP Luminisul Padurii Pitesti από την Ρουμανία γι’ αυτό το διασκεδαστικό παιχνίδι!
παιχνιδι